Haberler

'Prezervatif Paraları' Davası Aksav'ı Karıştırdı

Antalya Kültür ve Sanat Vakfı'nda (AKSAV) görevli 3 yönetici hakkında, kişisel harcamalarını vakfa fatura ettikleri suçlamasıyla dava açılması üzerine toplanan AKSAV Yönetim Kurulu'nda istifa gündeme geldi.

Antalya Kültür ve Sanat Vakfı'nda (AKSAV) görevli 3 yönetici hakkında, kişisel harcamalarını vakfa fatura ettikleri suçlamasıyla dava açılması üzerine toplanan AKSAV Yönetim Kurulu'nda istifa gündeme geldi. Yönetim Kurulu, yöneticilerin istifasının vakfın geniş katılımlı toplantısında görüşülmesine karar verdi.

Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'ni düzenleyen AKSAV yöneticileri Göksel K., Hüseyin Ş. ve Birol K. hakkında, festival için gittikleri İstanbul'da konakladıkları otelde, birlikte oldukları Türk ve Ukraynalı kadınların otel, içki ve yemek ile kadınlarla ilişki esnasında kullandıkları prezervatif paralarını AKSAV'a fatura ettikleri iddiasıyla Antalya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılmasının yankıları sürüyor.

Antalya Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal'ın hazırladığı iddianamede, haklarında 5 yıldan 12 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları istenen AKSAV Genel Müdür Vekili Göksel K., Genel Müdür Yardımcısı Birol K. ile AKSAV İcra Kurulu Üyesi Hüseyin Ş.'nın istifası gündeme geldi. Dün akşam toplanan AKSAV Yönetim Kurulu'nda iddianamede adı geçen vakıf yöneticilerinin istifası konuşuldu. AKSAV Genel Müdür Vekili Göksel K., "Gereğini yerine getiririm" diyerek istifa mesajını sundu. Yönetim Kurulu ise istifa konusunun ve olayın tartışılmasının vakfın geniş katılımlı toplantısında görüşülmesine karar verdi.

TAVIR BELİRLENECEK

AKSAV Yönetim Kurulu Başkanı Arif Bulut, konuyla ilgili olarak dün dar katılımlı bir toplantı yaptıklarını söyledi. İlerleyen günlerde geniş katılımlı ikinci bir toplantıyı gerçekleştireceklerini kaydeden Bulut, şunları söyledi:

"AKSAV Genel Müdürü, Genel Müdür Yardımcısı ve İcra Kurulu üyesi hakkında şikayet yeni bir durum değil. Konuyla ilgili gerek iç denetim gerekse Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden müfettişler incelemelerini yaptı. Değerlendirmelerini rapor halinde ilgili mercilere sundular. O raporlarda çok ciddi bulgular ortaya sunulmadı. Fakat şimdi yeni başlayan bir dava süreci var, iddialar var. Bunun bir tavırla karşılanması gerekir. O tavrın ne olacağı konusundaki karar AKSAV Yönetim Kurulu'na aittir."

AKSAV Yönetim Kurulu toplantısında gündeme gelen istifayı, Büyükşehir Belediye Başkanı ve AKSAV Onursal Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın'ın dün yaptığı açıklamada kullandığı "Ortada kişisel olarak bir suç olmadığı inancındayım" ifadesinin durdurduğu belirtildi.

GENEL KURUL ÇAĞRISI

AKSAV kurucu üyelerinden Hulusi Güven, son yaşanan olayların ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın Olağanüstü Genel Kurul kararı aldırması gerektiğini söyledi. Güven, "Büyükşehir Belediye Başkanı görevden kaçmadan, lütfen gelsin genel kurulu toplasın. Bu iş enine boyuna tartışılsın" dedi. Hulusi Güven, şunları söyledi:

"Biz çok büyük çabalarla bu vakfı kurduk. Antalya dünya şehridir. Bu kenti temsil eden en büyük kurum da AKSAV ve Altın Portakal'dır. Bunu da son yaşanan olaylarla yıpratmaya hakkımız yoktur. Dünyada Antalya'yı tanıtan tek kurum olan Altın Portakal Vakfı'nın bu şartlardaki durumu çok vahimdir, hepimizi çok üzmüştür." - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Osman Şanal İstanbul Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title