Haberler

PKK, Koridor Açmak İçin Cizre ve Nusaybin'e Yoğunlaştı

Güncelleme:

Eylemlerine hız veren PKK, Cizre ve Nusaybin'de öz yönetim ilan ederek bu koridordan ABD, Almanya ve Esad rejiminin YPG'ye verdiği silahları geçirmek istediği ortaya çıktı.

PKK'nın ilan ettiği özerk bölgelerin arkasından uluslararası terör koridoru oluşturma çabası çıktı. Örgüt Suriye'deki sözde kantonlara komşu olan Cizre ve Nusaybin'de öz yönetim ilan ederek silah ve uyuşturucu sevkiyatlarını perdelemeye çalıştı. Bu koridordan ABD, Almanya ve Esad rejiminin YPG'ye verdiği silahlar geçirilmek istendi.

KOALİSYON GÜÇLERİ BOMBALADI, YPG'LİLER YAYILDI

PKK ve DBP'li belediyelerin özerklik ilan ettiği Cizre ve Nusaybin'in PKK'nın Suriye kuzeyinde kurduğu kantonlara komşu olması dikkat çekiyor. Terör örgütü PKK'nın Suriye kolu PYD, geçtiğimiz yıl ülkenin kuzeyinde kantonlar ilan ederek bölgelerin "öz yönetimle" idare edileceğini açıklamış ve PYD'nin silahlı kanadı YPG'nin bu kantonları koruyacağı belirtilmişti. ABD öncülüğündeki askeri koalisyona bağlı jetlerin hava bombardımanından yararlanarak harekât sahasını genişleten YPG güçleri, bu sayede ülkenin kuzeyindeki çok sayıda yerleşim birimini ele geçirdi. En son Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesi karşısında bulunan Tel Abyad ve çevre ilçeleri ABD bombardımanı sonrası PYD'nin eline geçti.

KANTON KOMŞULARI

7 Haziran seçimlerinin ardından HDP'nin yüzde 13 oy alarak parlamentoya 80 milletvekili göndermesinin ardından benzer girişimler Güneydoğu'nun çeşitli ilçelerinde de görüldü. Özellikle Cizre ve Nusaybin gibi ilçelerde terör örgütü militanları, HDP'nin Güneydoğu'daki versiyonu DBP'li belediyelerin teknik imkanlarını kullanarak sokaklara hendekler kazdı ve bu bölgelerde özerklik ilan edildiği iddia edildi. Her üç ilçenin de Suriye'deki PKK kantonlarının sınır komşusu olması göze çarpıyor.

ROJAVA SİLAHLARI TÜRKİYE'YE TAŞINDI

Suriye'deki en önemli kantonlardan biri olan Cizire Kantonu'nun hemen karşısındaki Cizre ilçesi terör örgütünün geçmişten bu yana önem verdiği bir yerleşim birimi. Güvenlik raporlarındaki tespitlere göre 70 bin silahı Türkiye şehirlerine depolayan terör örgütünün en çok kullandığı yollardan biri Kobani-Suruç iken diğeri ise Derik-Cizre. Bu yol kullanılarak çok sayıda silah ve mühimmatın Suriye'den getirildiği ve KCK'ya teslim edildiği ifade ediliyor.

KANDİL'DEN YÖNETİLİYOR

Bir diğer önemli nokta Mardin'in Nusaybin ilçesi. Suriye'nin Kamışlı kentinin karşısında bulunan Nusaybin de PKK'nın silah sevkiyatı yapmak için kullandığı bir koridor. Güvenlik birimleri, ABD ve Almanya'nın IŞİD'e karşı kullanılmak üzere YPG'ye verdiği silahlar ile Esed rejiminin YPG kullanımına tahsis ettiği mühimmat olduğunu tespit etti. Kaçak sigara ve uyuşturucu da bu koridordan yurda sokuluyor. YPG'lilerde bu koridor üzerinden Türkiye'ye giriyor. KCK'nın Kandil'den görevlendirerek Suriye'ye gönderdiği üst düzey teröristler bu sevkiyatları koordine ediyor. (Kaynak: Yeni Şafak)

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Nusaybin Almanya Suriye Cizre Güncel Haberler

Canlı anlatım! Kıran kırana maçta tempo yüksek

Canlı anlatım! Kıran kırana maçta tempo yüksek

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

Bakmadan Geçme

DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri! Galatasaray Fenerbahçe seyirci sayısı kaç? Galatasaray Fenerbahçe tribünlerinde kaç kişi var, kaç bilet satıldı? Bein Sports CANLI izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Galatasaray Fenerbahçe maçını şifresiz veren kanallar! Galatasaray Fenerbahçe maçı nereden izlenir? Cengiz Ünder neden yok, sakat mı? Galatasaray maçında Cengiz Ünder yok mu, yedeklerde mi, niye yok? İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi kimdir? İran Cumhurbaşkanı öldü mü, sağlık durumu nasıl? Kongo'da darbe mi oluyor? SON DURUM! Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde neler oluyor, darbe mi oldu? Galatasaray Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! (BELLİ OLDU) Galatasaray Fenerbahçe ilk 11'lerde kimler var?
Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

500

Yorumlar (78)

TİT:

ABD, Almanya ve Esad rejiminin YPG ye verdiği silahlar. Bu önceden planlanmış bir senaryodur. Bizim düşmanımızı dolaylı yoldan besleyen ABD bakın ülkemizin sınırları içinde üslerimizi kullanıyor. Ey bizi yönetenler siz bunu görmüyormusunuz. Aklınız nerede. Ne işlerle meşgulsünüz. En büyük düşmanınız belli. Siz ufak işlerle ve aptalca işlerle uğraşıyorsunuz. Kim bilir ABD ne tavizler istiyor Türkiyeden. ABD bu ülkenin 1 numaralı düşmanıdır bunu aklınızdan asla çıkarmayın. TÜRKÜN KENDİNDEN BAŞKA DOSTU YOK.

146
11
yanıtYanıtla
1111:

O koridorda boğulun inşallah.

111
13
yanıtYanıtla
leblebi:

amarica almanya israil ortadoğuyu ele geçirmek için kürtleri kullanıyor kısacası

60
13
yanıtYanıtla
KomandoMobil-IOS:

Tüm Uçaklar seferber olup kökünü kazıyın

33
14
yanıtYanıtla
türkiye sevdalısı:

panik yapmayın arkadaşlar elbette savaştayız elbette şehitte vereceğiz hiç şehit vermeden zafere ulaştığımız bir savaş varmı yeterki polisimize askerimize güvenelim onlara destek olalım Yüce ALLAH''ın izni ile zafer yakındır devletimiz güneydoğuda büyük bir temizliğe başlamıştır sadece kalayana gelmeyelim bizim şehitlerimize karşılık onların on katı leş alıyoruz ama bunları bakın onlar yani hainler yenilgi görüntüsü olur diye göstermiyorlar bile ne olur az sabır

25
18
yanıtYanıtla
haydar:

kaynağa dikkat edin nede olsa yenişafak:)

26
16
yanıtYanıtla
ova:

Bir kürt olarak utaniyom ve bu yaratiklara oy verdim ne dükanim kaldi ne param

29
13
yanıtYanıtla
DOĞRULAR:

Bebek katili apoyu asın hdpli ve tüm pkklıları asın sorun kalmaz ülkede. .

35
5
yanıtYanıtla
yorumbaz:

Paralı askerlerden ve gönüllülerden oluşan özel bir ordu kuralım. Devlet bu orduyu maddi ve techizat olarak üst seviyede desteklesin. Teröristlere uyku uyutmadan kökünü kazıyalım. Tüm dünyada eş zamanlı oparasyonlarla PKK unsurlarını yok edelim. Pkk kamplarını kimyasal silahlarla yok edelim. Adı cehemmen olan ve sadece teröristlerin yattığı bir hapsahane kuralım.

25
13
yanıtYanıtla
CHP'li Kara oğlanMobil-IOS:

Esad silah vermedi pkk'ya. Rte verdi o kesin!

10
27
yanıtYanıtla
Tüm 78 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title