Haberler

PKK'lının Cenazesi Nedeniyle Çıkan Olaylarda Ortalık Savaş Alanına Döndü

Suriyeli PKK'lının Cenazesi Nedeniyle Çıkan Olaylarda Ortalık Savaş Alanına Döndü.

NUSAYBİN'DE OLAYLI GECE

Şırnak kırsalında güvenlik güçleri ile girdiği çatışmada öldürülen Suriye uyruklu PKK'Lı İsmail Buruni'nin cenazesinin Suriye'ye götürülmek üzere getirildiği Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde olaylar çıktı. BDP Mardin Milletvekili Emine Ayna'nın da katıldığı cenaze töreni sırasında çıkan olaylarda bir evde yangın çıktı. Şırnak'ın Güçlükonak İlçesi kırsalında 14 Mart gecesi, 2 arkadaşıyla birlikte güvenlik güçleri ile girdikleri çatışmada öldürülen PKK'lılardan Suriye Uyruklu İsmail Buruni'nin cenazesi dün akşam saatlerinde Suriye'ye götürülmek üzere Nusaybin'e getirildi.

Aralarında BDP Mardin Milletvekili Emine Ayna, BDP PM üyeleri Mahmut Çelik, Mehmet Zahir Sarıtaş, BDP Mardin İl Başkanı Sedat Dağ, Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan, Derik Belediye Başkanı Çağlar Demirel,Girmeli Belediye Başkanı Ömer Altun, Duruca Belediye Başkanı Zeki Kavak,Akarsu Belediye Başkanı Lokman Fındık, Mardin İl Genel Meclis Başkanı Mesut Gümüş, Mardin İl Genel Meclis Üyesi Yakup Gabriel, BDP Nusaybin İlçe Başkanı Süleyman Çiftçi, BDP ilçe ve belde örgütlerinin de bulunduğu yaklaşık 10 bin kişi PKK'lı İsmail Buruni'nin cenazesini karşılamak için Nusaybin'de toplantı. Uzun araç konvoyu ile Nusaybin'e getirilen Buruni'nin cenazesi ilçe girişinde güvenlik güçleri tarafından durduruldu.

Emniyet güçleri ile durdurulan konvoydan sadece cenaze aracının alınıp Nusaybin-Suriye sınır kapısından geçirilebileceğini söyledi. Bunun üzerine BDP Mardin Milletvekili Emine Ayna, BDP PM Üyesi Mahmut Çelik, Mardin İl Başkanı Sedat Dağ, Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan kendi aralarında yaptığı görüşmenin ardından cenaze aracı ile birlikte konvoy halinde Midyat-Nusaybin kavşağından Nevruz alanına gidildi. Buruni'nin cenazesi, Nevruz alanında toplananlar tarafından, 'Şehitler ölmez' sloganları ve havai fişeklerle karşılandı. BDP Mardin Milletvekili Emine Ayna, İsmail Buruni adıl PKK'lının ailesiyle birlikte cenazeyi sınır kapısına götürerek Suriye tarafına geçmesini sağladı.

27 Mayıs Caddesi'nde bulunan kalabalık bir grup, Şehitler Mezarlığı'na yürüşe geçti. Grup, Demir Yolu mevkiinde polisin barikatı ile karşılaştı. Göstericilerin polise taş ve havai fişekle saldırmasının ardından, polis gaz bombası ve tazyikli su ile müdahale ederek dağıtmak istedi. Ortalığın bir anda savaş alanına döndüğü ilçede, atılan gaz bombaları ve havai fişekler yüzünden 27 Mayıs caddesi üzerinde bulunan bir evde yangın çıktı. Yangına müdahale eden itfaiye ekibi söndürme çalışması yaptığı sırada, itfaiye erleri de sıkılan gazlardan etkilendi. Bir itfaiye eri, ellerini havada polise doğru koşarak, "Teslim oluyorum" diyerek artık gaz sıkılmamasını istedi.

Yapılan müdahalenin ardından göstericiler ve polis arasında ilçenin her yerinde çatışmalar yaşandı. 27 Mayıs Caddesi, Demir Yolu üzeri, Şirin Bulvarı, Çaç Çağ Caddesi, Sakarya Caddesi, Hükümet Konağı Civarı, Üç Yol, Cumhuriyet Caddesi ve daha bir çok yerde barikat kuran kalabalık gruplar, polisin gaz bombalarına karşı molotof kokteyli, havai fişek ve taşlarla karşılık verdi.

Saat 21.10'da başlayan ve yaklaşık 3 saat süren olaylar sırasında, çok sayıda mobesa kablolarının söküldüğü, telefon hatlarının kullanılmaz hale getirildiği öğrenildi. Olaylar sırasında çok kişinin yaralandığı ancak bunlardan hiç kimsenin sağlık merkezlerine tedavi için başvurmadığı belirtildi. Olayların bir çok evde maddi hasarlı yangına sebep olduğu kaydedildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amedspor - Menemenspor CANLI İZLE! Amedspor - Menemenspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Etimesgut Bld. - İnegölspor maçı CANLI İZLE! Etimesgut Bld. - İnegölspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Derince Bld. - Denizlispor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Derince Bld. - Denizlispor maçı nereden izlenir? Bursaspor - Vanspor maçı CANLI İZLE! Bursaspor - Vanspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Ekmeğe zam var mı? Ekmeğe zam gelecek mi, kaç TL olacak? Lovely Runner 9. bölüm ne zaman? Lovely Runner 9. bölüm yayınlandı mı? YENİŞEHİR ARNAVUTKÖY KURA ÇEKİMİ CANLI: THY Emlak Konut Yenişehir evleri Arnavutköy kura çekimi nereden izlenir? İstanbul - Sivas yüksek hızlı tren açıldı mı? İstanbul - Sivas YHT başladı mı, kaç saat sürüyor? Cumartesi günü kargolar açık mı? Cumartesi günü kargolar saat kaça kadar açık, dağıtım yapıyor mu 2024? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü (Yarın) noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Hangi surede iki besmele vardır? Hangi surede iki besmele geçmektedir? 4 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 4 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 4 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? OKULLAR NE ZAMAN KAPANACAK? (SAYAÇ)? 4 Mayıs Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak?
title