Haberler

Pınar Selek'in Ağırlaştırılmış Müebbet Hapsi İstendi

Güncelleme:

'Mısır Çarşısı" patlamasına ilişkin davada savcı, Yargıtay'ın daha öncesi cezayı bozmasına karşın Selek'in ağırlaştırılmış müebbet hapis ile cezalandırılmasını istedi.

Yargıtay 9. Ceza Dairesi, Mısır Çarşısı'nda 7 kişinin öldüğü, 127 kişinin yaralandığı patlamaya ilişkin davada, sosyolog Pınar Selek'e verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını bozmuştu.

SAVCI, BİR KEZ DAHA MÜEBBET HAPİS İSTEDİ

Bugün görülen davada ise esas hakkındaki mütaalasını açıklayan cumhuriyet savcısı Yılmaz Kıstı, sosyolog Pınar Selek'in ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını talep etti.

SELEK'İ 20 AVUKAT TEMSİL ETTİ

İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, sanıklar Pınar Selek ve Abdülmecit Öztürk katılmazken Selek'i aralarında babası Alp Selek ile kardeşi Seyda Selek'in de olduğu 20 avukat temsil etti. Duruşmada, Savcı Yılmaz Kıstı esas hakkındaki mütalaasını açıkladı.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET TALEBİ

Daha önce verilen mütalaaları ve kararın gerekçelerini tekrarladığını belirten Savcı, "Her iki sanığın terör örgütü üyesi olarak üyesi oldukları terör örgütünün amaç ve faaliyetleri doğrultusunda 9 Temmuz 1998 tarihinde Mısır Çarşısı'ndaki Ünlüoğlu büfesine bomba yerleştirmek ve bu bombayı patlamak suretiyle 7 kişinin ölümüne 127 kişinin yaralanmasına neden olmak, bu şekilde devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmaya yönelik eylemle bulunmak suçunu işlediklerini" belirtti. Savcı, her iki sanığın da "Devletin topraklarının tamamını veya bir kısmını yabancı bir devletin hakimiyeti altına koymaya veya devletin istiklalini veya birliğini bozmaya veya devletin hakimiyeti altında bulunan topraklardan bir kısmını devlet idaresinden ayırmaya teşebbüs etmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını talep etti.

19 ARALIK'TA SAVUNMA YAPACAKLAR

Selek'in avukatı Bahri Belen, "Mahkeme bundan önce 3 kez beraat yönünde karar vermiştir. Ancak heyet değişikliği döneminde başkanın muhalefetine rağmen sanıkların cezalandırılması yönüne gidilmiştir. Ayrıntılı olarak savunmamızı hazırlamamız için tarafımıza süre verilmesini talep ediyoruz" dedi.Sanık avukatlarına savunmalarını hazırlamaları için süre veren heyet, duruşmayı 19 Aralık saat 10.00'a erteledi.

GEÇEN DURUŞMA YAKALAMA KALDIRILDI

Geçtiğimiz duruşmada mahkeme, suçun vasıf ve mahiyeti, Yargıtay bozma ilamı, mevcut delil durumu göz önüne alınarak Selek hakkında İstanbul kapatılan 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nce çıkarılan yakalama emrinin kaldırılmasına hükmetmişti.

YARGITAY DAVAYI BOZDU

Selek yargılandığı İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırıldı. Dosya Yargıtay'a gönderildi ve Yargıtay esasa girmeden dosyayı usulen bozdu. Bu arada da davanın görüldüğü İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi, yasal değişiklikle kapatıldı ve dosya İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Pınar Selek Seyda Selek Yargıtay Güncel Haberler

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

500

Yorumlar (14)

Paralel masalı yine yolda:

Paralel bana tuzak kurdu ifadesini verdimi ertesi gün kanal A da, iftira meclisinde kusmaya başlarken göreceğiz.

6
115
yanıtYanıtla
karizma:

sayin savcimizi tebrik ediyorum. . . . suratina baksaniza bir damla nur var mi hic. sifatsiz maymun

34
22
yanıtYanıtla
adanalı:

ömür boyu versen kaç yazar adamlar içerde paşa gibi yaşıyor öldürdükleri insanlar yanına kar kalıyor. şeriat kanunları uygulanmadığı sürece bu ülkede adalet olmaz. .

24
13
yanıtYanıtla
serkan ALKANmobilWeb@haberler.com:

Müebbet hapis istemekle olmuyor, bi kere de verin de görelim.

26
7
yanıtYanıtla
devleti tanımaz konu kapanır:

avrupada falandır gören selam söylesin. . tcyi tanımıyorum dese mahkeme ne yapacakmış

11
4
yanıtYanıtla
musa dunya:

yahu bu suçlumu suçsuz mu karar verin? bumu yapmış saldırıyı ya dosyasını açıklayın verinde siz veremiyorsanız kararı biz vicdanımızla verelim. kadının hayatını bitirdiniz ya suçludr ya değildir bu ne ömür boyu mahkemelerlemi uğraşacak bu kadın

9
5
yanıtYanıtla
Erdal Köroğlu:

Pınar yoldaş''ın, düyadan habersiz 7 canı almakla yargılanıyor. Mısır Çarşısında, gündelik işlerinin telaşında, kadın-çocuk bir sürü masumu öldürme düzenleri kuran ''Yoldaşlar !''Allah sizi kahretsin ki, hangi ideoloji, hangi mantık bunu kabul eder ??

11
0
yanıtYanıtla
kemal:

PINAR SALAK DENSE DAHA YERİNDE OLURRRRRR

6
3
yanıtYanıtla
Adınız YazınKEMAL:

Bu Haberle İlgili Yorumunuzu YazınBİZİM BİLDİĞİMİZ PINARLARDAN SU İÇİLİR BU PINAR KAN EMİCİYMİŞŞ MEĞER

5
4
yanıtYanıtla
Erdal Köroğlu:

1998''den beri suçlandığına ve bir türlü aklanamadığına göre suçu işleme ihtimali çok yüksek demektir. ortada ciddi deliller var demektir. Hal böyleyken, 7 kişinin ölümüne ve 170 kişinin yaralanmasına sebebiyet verir de bir insan nasıl ceza almaz hâlâ ??Birinin bıçakla telefonunu gaspedene 15- 20 yıl cezayı hemen veren adalet, bun da niye bir türlü sonuca varamaz ? Utanç verici ! Sahi adalet var mı ?

5
4
yanıtYanıtla
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title