Haberler

Özürlü Bireye Karşı Olan Ön Yargılar Değişiyor

Güncelleme:

İSÖM özürlü bireylerin katılabilmesi için pek çok mesleki dalda eğitimler düzenliyor.

Tarih: 09.05.2012 Çarşamba

Saat: 14.00

Yer: Taksim Metro Sergi ve Konferans Salonu

İSÖM özürlü bireylerin sosyal yaşama bağımsız ve öz güvenleri yüksek aktif bireyler olarak katılabilmesi için pek çok mesleki dalda eğitimler düzenliyor.

İSÖM Akademisi tarafından 2012'nin ilk beş ayında özürlü bireylerin kişisel donanımlarını arttırmak amacıyla Bilgisayar Kullanımı, Web Tasarımı, Ofis Programları Kullanımı, Çağrı Merkezi Operatörlüğü, Yönetici Asistanlığı, Görme Özürlüler Bağımsız Hareket ve Bilgisayar Kullanım Kursu, Bilgisayar Destekli Reklam ve Tasarım Kursu, İpek Halı Kursu, Bilgisayar Sistem Kurulumu ve Donanım kursları eğitim programları düzenlendi. 9 Mayıs 2012 Taksim Metro Sergi ve Konferans Salonunda, İSÖM AKADEMİSİ Kurslarını başarıyla tamamlayan 220 özürlü öğrenciye özel bir törenle Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikaları takdim edilecek.

Ayrıca İSÖM Akademisinde devam etmekte olan Kitre Bebek Yapımı, Boyacı, Çinicilik Kursları ve Yönetici Asistanlığı kurslarından da 65 öğrenci önümüzdeki dönemde sertifika almaya hak kazanacak. İSÖM Akademide, özürlü bireylerin mesleki niteliklerini arttırmak için pek çok branşta eğitimler düzenleniyor. İSÖM günümüze kadar gerçekleştirmiş olduğu meslek eğitimleri ve istihdam destek çalışmaları neticesinde 1148 özürlü bireyin iş sahibi olmasına katkı sağladı.

200 kişilik katılımın sağlanacağı sertifika töreni; toplumumuzda özürlüye karşı süregelen olumsuz ön yargıların, eğitim, bilgi ve beceriyle değiştirilmesi açısından ayrı bir öneme sahip.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Taksim Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title