Haberler

Özel Harekatçı Şehitleri, Cumhurbaşkanı ve Devletin Zirvesi Uğurladı

Hakkari'de PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen Özel Harekat Şube Müdürü Yalçın Dizdaroğlu ile Özel Harekatçı Okan Koç için Gölbaşı Polis Akademisi Kampüsü içinde bulunan Şehitler Camisi'nde tören düzenlendi.

Hakkari'de PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen Özel Harekat Şube Müdürü Yalçın Dizdaroğlu ile Özel Harekatçı Okan Koç için Gölbaşı Polis Akademisi Kampüsü içinde bulunan Şehitler Camisi'nde tören düzenlendi. Törenin ardından şehitler son yolculuğuna uğurlandı.

Gölbaşı'ndaki Şehitler Camisi'ndeki törene Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, şehit Dizdaroğlu'nun eşi Nurten, annesi Leman, çocukları Ali Kemal, Alperen Kürşat ve Gizem ile şehit Koç'un annesi Elif, babası Tuncay, eşi Hatice, kız kardeşleri Şule ve Kübra, 11 aylık kızı Nehir, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Genelkurmay 2'nci Başkanı Hulusi Akar, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu ve yaklaşık 3 bin kişi katıldı.

'ANALAR AĞLAMASIN' DEDİLER, BİZ NİYE AĞLIYORUZ

Şehitler için önce saygı duruşunda bulunuldu, ardından öz geçmişleri okundu. Şehit Okan Koç'un annesi Elif, 11 aylık torununu havaya kaldırarak, "Başbakan 'analar ağlamayacak' demişti, o zaman biz niye ağlıyoruz" diyerek feryat etti. Baygınlık geçiren anne Koç'a alanda hazır bulunan sağlık ekipleri müdahale eti. Bu arada Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün şehit ailelerine başsağlığı dilediği sırada bir şehit yakını, "Dağda ölen teröriste ağlamayan insan değildir' diyen emniyet müdürü istemiyoruz" diye bağırdı. Busöze alandakiler alkışlarla destek verdi. Şehit Okan Koç'un 11 aylık kızı Nehir her şeyden habersiz annesinin kucağında otururken, yakınları tarafından babasının beresi başına takıldı. Nehir'i babasının beresi ile görenler gözyaşlarını tutamadı.

LİSELİ ALPEREN BABASININ BERESİNİTAKTI

Şehit Dizdaroğlu'nun lise son sınıf öğrencisi oğlu Alperen Kürşat ise babasının beresini takarak sırtına geçirdiği Türk bayrağı ile selam durup, babasını son yolculuğuna uğurladı. Cenazede şehit Okan Koç'un kız kardeşi Şule ağabeyinin fotoğrafını okşayıp tabutun önünde yürüdü. Tören öncesinde ise şehit yakınları tabuta sarılarak göz yaşı döktü.

Öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından tabitlar omuzlara alındığı sırada törene katılanlar tek bir ağızdan tekbir getirerek tabutun arkasından yürüdü. Şehit Yalçın Dizdaroğlu Gölbaşı Şehitliği'nde, şehit Okan Koç ise Sincan Çimşit Mezarlığı'nda toprağa verildi.

FK,BT(AY/COŞ) - Ankara / Gölbaşı

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yalçın Dizdaroğlu Abdullah Gül Okan Koç Hakkari Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz nereden izlenir? Canlı maç izleme linki CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 28 Nisan Pazar günün maçları nereden izlenir? Göztepe Süper Lig'e çıktı mı 2024? Furkan sakatlandı mı? 28 Nisan Pazar Survivor Furkan'a ne oldu? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 28 Nisan Pazar 2024? Survivor kim kazandı? 28 Nisan Pazar Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 28 Nisan Pazar TV8 Survivor HD izleme linki! Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede?
title