Haberler

Demircilik Mesleği Son Demlerini Yaşıyor

Gaziantep’te ata mesleği olan demircilik, çırak yetişmediğinden bir elin parmaklarının sayısını geçemeyecek kadar ustanın elinde son demlerini yaşıyor.

Gaziantep'te ata mesleği olan demircilik, çırak yetişmediğinden bir elin parmaklarının sayısını geçemeyecek kadar ustanın elinde son demlerini yaşıyor.

Gaziantep'te ata mesleği olan demircilik tarihe karışıyor. Geçmişte birçok ailenin geçim kaynağı olan bu meslek, günümüzde bir elin parmaklarının sayısını geçemeyecek kadar ustanın elinde son demlerini yaşıyor. Demir ustaları, demircilik mesleğinin geçim kaynağı olduğunu, ancak bu mesleğin eskiye oranla rağbet görmediğinden dolayı çırak yetiştiremediklerini söyledi.

ÇOCUKLARI BİLE KAÇIYOR

Demircilik mesleğine çırak yetişmediğini ve bu nedenle gelecek kuşaklara aktarılmayacağından dolayı üzüntü içerisinde olduğunu dile getiren demir ustası Barbaros Mıhçıoğlu, kendi çocuklarının bile demircilik işi yapmak istemediğini söyledi. Mıhçıoğlu, "Gördüğünüz gibi eleman yok. En büyük sıkıntımızda bu zaten. Biz bununla ilgili Belediyeye başvurduk, Ama zaten yeni nesilde, bu işi zor olduğu için yapmak istemiyor. Biz kendi çocuklarımızı bile buraya getirip çalıştıramıyoruz. Belediyemizden bizim mesleğimiz için de bir kurs açmasını istiyoruz" dedi.

Herkesin artık kolay işe baktığını söyleyen Yavuz Mıhçıoğlu ise "Biz de burada kardeşlerimizle çalışıyoruz. Yabancı kimse yok. Bizden sonra mesleği yapan olmaz, herkes teknolojiye dönüyor, hazır fabrikasyon. Onun için bu işi yapacak eleman bulmak ilerde daha da zor olacak. Meslek zor olduğu için yetişmiyor. Sıcakta yorucu bir iş olduğu için bu mesleği kimse yapmak istemiyor" şeklinde konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title