Haberler

Osmaniye Şehitlerine Yürüdü

"Osmaniye Şehitlerine Yürüyor" programı Mamure Tren İstasyonunda yapıldı.

Osmaniye'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıldönümü nedeniyle Osmaniye Sivil Toplum Kuruluşları tarafından düzenlenen, geleneksel "Osmaniye Şehitlerine Yürüyor" programı Mamure Tren İstasyonunda yapıldı. Törene Vali Celalettin Cerrah, Osmaniye Milletvekilleri Durdu Mehmet Kastal, Suat Önal, Hasan Hüseyin Türkoğlu, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Uğur Özbek, Belediye Başkanı Kadir Kara, Kamu Kurum ve Kuruluşları İl Müdürleri, siyasi parti temsilcileri, şehit ve gazi derneklerinin temsilcileri, öğrenci ve öğretmenler ile Osmaniyeli vatandaşlar katıldı.

Tören için Osmaniye Tren Garından Mamure Tren İstasyonuna hareket edecek özel bir tren hazırlandı. İstasyonundan hareket eden trenle Mamura Tren İstasyonuna gelenler, vatandaşlar tarafından bayraklarla karşılandı.

Mamure İlköğretim Okulu Müdürü Ahmet Sarıtekin, Fransızların Osmaniye'yi işgali sonrasında halkın milli bir direniş gösterdiğini ifade ederek; "Bu direnişle birlikte Mamure Bölgesinde önemli muhabereler cereyan etmiş, bu muharebeler sonucunda ağır kayıplar veren Fransızlar 7 Ocak 1922 tarihinde Osmaniye'den çekilerek geldikleri gibi gitmişlerdir."dedi. Ahmet Sarıtekin sözlerinin sonunda vatanımızı kanları ve canları pahasına savunan tüm şehitlerimize ve gazilerimize minnettar olduğumuzu söyledi. Konuşmanın ardından Ali Kılıç'ın okuduğu "Saim Bey" şiiri büyük alkış aldı.

Törenin devamında Vali Cerrah'a Türk Bayrağı takdim edildi. İzciler; "Rengini şehitlerimizin kanlarından alan, ulusumuzun sembolü olan, büyük bir onur ve gururla taşıdığımız ay yıldızlı bayrağımızı öperek size teslim ediyorum."diyerek bayrağı Vali Cerrah'a takdim ettiler. Vali Cerrah, Türk bayrağını öperek aldı.

Törenin devamında; Vali Celalettin Cerrah, Osmaniye Milletvekilleri Durdu Mehmet Kastal, Suat Önal, Hasan Hüseyin Türkoğlu, Garnizon Komutanı ve Kurmay Albay Uğur Özbek, Belediye Başkanı Kadir Kara ve diğer protokol mensuplarının katıldığı milli birlik ve beraberlik halayı çekildi.

Mamure Tren İstasyonunda düzenlenen törenin ardından Tehçi köyünde fidan dikimi yapıldı. İlk ağacı diken Vali Celalettin Cerrah; "Bu güzel köyümüzde dikili bir ağacımız oldu."dedi. Törenin devamında Osmaniye Milletvekilleri Durdu Mehmet Kastal, Suat Önal, Hasan Hüseyin Türkoğlu, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Uğur Özbek, Belediye Başkanı Kadir Kara ve diğer protokol üyeleri de ağaç diktiler.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Durdu Mehmet Kastal Celalettin Cerrah Suat Önal Osmaniye Güncel Haberler

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Bakmadan Geçme

21 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 21 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 21 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 21 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 21 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 21 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 21 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 21 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Cüneyd öldü mü, intihar mı etti? Kızıl Goncalar Cüneyd diziden ayrıldı mı? 21 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 21 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Gaddar neden bitiyor? FİNAL YAPIYOR! Gaddar niye final yapıyor? Asgari kurumlar vergisi nedir, ne kadar olacak? Hangi şirketler asgari kurumlar vergisi ödeyecek? Konyaspor 3'lü averaj, 4'lü averaj küme düşme hesabı nedir, averajı kaç (KONYASPOR-HATAYSPOR, GAZİANTEP) ? Samet Akaydın neden kadro dışı bırakıldı, Panathinaikos'tan ayrılacak mı?
Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

title