Haberler

Ordu'da Yoroz Kent Ormanı'na Ziyaretçi Akını

Güncelleme:

Ordu'nun Saraycık Beldesi'nde, 810 rakımlı Yoroz Kent Ormanı bulunuyor.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami Aydın, Yoroz Kent Ormanı'nın bazı ihtiyaçlarını Özel İdare olarak karşıladıklarını belirterek, kentin kalkınması ve turizm sektöründen aldığı payın artırılması için diğer altyapı çalışmalarının da sürdürüldüğünü kaydetti.

Kent merkezine 20 kilometre mesafede olan Yoroz Kent Ormanı zirvesinde seyir teraslarından vatandaşlar kuş bakışı kenti izleyebiliyor. Av ve yaban hayatı zengin olan Kent Ormanı, flora ve fauna bakımından da oldukça verimli.

Mülkiyeti Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na ait olan Yoroz Kent Ormanı'nın geçen yıl ihaleyle 10 yıl süreyle kiralandığını, yol ve içme suyu sorununu da Özel İdare olarak çözdüklerini ifade eden Genel Sekreter Selami Aydın, "Yoroz Kent Ormanı özellikle yaz mevsiminde yoğun ziyaretçi ağırlıyor. Ziyaretçilerin ormanda su ihtiyacını gidermek için acil olarak dört ayrı yere geçici çeşme yapıldı. Yine mevcut tuvaletlere ve çeşmelerine temiz su verilerek gelen ziyaretçilerin hizmetine sunuldu. Çeşmelerin piknik noktalarına yapılmasıyla ziyaretçi sayısıda artacak. Kısa sürede aynı noktalara mimari standartlara ve doğaya uygun dört adet kalıcı çeşme daha yapmayı planlıyoruz" dedi. Kent ormanını yılda 18 bin yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği belirtildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Saraycık Çeşme Aydın Ordu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title