Haberler

Offshore Yarışlarının Yapıldığı Zeugma Ziyaretçi Akınına Uğradı

Offshore yarışlarına ev sahipliği yapan Gaziantep'in Nizip ilçesindeki Birejik Barajı kıyısında bulunan Zeugma Antik Kenti Müzesi, yerli ve yabancı turistlerin akınına uğradı.

Offshore yarışlarına ev sahipliği yapan Gaziantep'in Nizip ilçesindeki Birejik Barajı kıyısında bulunan Zeugma Antik Kenti Müzesi, yerli ve yabancı turistlerin akınına uğradı.

Birejik Barajı'nda gerçekleşen Offshore yarışlarına yerli ve yabancı turistler büyük ilgi gösterdi. Birejik Barajı kıyısında yer alan Zeugma Antik Kenti Müzesi ise yarış sayesinde turistlerin akınına uğradı. Müzeyi gezerek tarihi yapıları inceleyen turistler, yetkililerden bilgi aldılar. Tarihin su ile buluştuğu noktada Offshore yarışlarının yapılmasından dolayı memnuniyetlerini dile getiren vatandaşlar, organizasyonu gerçekleştiren Gaziantep protokolüne teşekkür ettiler.

Offshore yarışmaları ile Zeugma Antik Kenti Müzesi'nin de tanıtıldığına dikkat çeken İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Cafer Yılmaz ise, "Amacımız Zeugma Antik Kenti'ni tanıtmaktı. Offshore yarışmaları 2010 yılında şehrimizde düzenlendi. Ambiyansı çok farklı olan bir spor. Gaziantep'te Offshore yarışmaları bir kere oradan bir dikkat çekiyor. Denizi olmayan bir şehirde Offshore ve sürat tekneleri yarışmaları düzenliyorsunuz. 2010 yılında bir başka antik kentimizde, Fırat'ın kıyısındaki Rumkale'de bu etkinliği yapmıştık. Bu yıl da Zeugma'yı tanıtalım dedik. Zeugma, 2 bin 300 yıllık tarihi olan ve buradan çıkan mozaiklerle dünyanın en büyük müzesi yaptığımız muazzam bir tarihi alan. Roma'dan gelen zengin bir şehir. Biz bunu bugün su sporlarıyla, turizmle birlikte düşünerek burada yapmaya karar verdik. Aynı zamanda Fırat bir iç sudur. İç suları etkin kullanmak dolayısıyla Gaziantep'imizi, Zeugma'mızı, Fırat'ı tanıtarak burada daha çok insanı, daha çok vatandaşımızı Gaziantep'e çekmektir. Amacımız ulusal ve uluslararası duyarlılık oluşturmak. Hem Zeugma'yı tanıtmak hem de vatandaşlarımıza tarihi bir mekanda güzel bir hafta sonu geçirmektir. Şuanda Mezopotamya'nın içindeyiz. 2 bin 300 yıllık bir alandayız. Hem tarihi bir alandayız hem de modern teknolojinin ürettiği vasıtalarla bir su sporu gerçekleştirmektir" dedi.

Müzenin etrafında çeşitli çalışmalar ile peyzaj çalışmaları yaptıklarını dile getiren Yılmaz, "Özel İdare olarak biz bu yıl İpekyolu Kalkınma Ajansı'ndan destek alarak zaten bu yol antik kentin tarihi yoluydu, biz bunu güzel taşlarla döşedik. Buradaki peyzaj çalışmamız devam ediyor. Çok yakın bir zamanda Zeugma İskelesi yapacağız. Su ve tarih iç içe olsun istiyoruz. İnsanlar geldiklerinde dinlenecekler, keyif alacaklar, tarihi görecekler, çocuklarına tarihi anlatacaklar. Bir yanda da suyu yaşayacaklar. Bu korugan yüzeyi de Kültür Turizm Bakanlığı ile Özel İdaremiz birlikte tamamladık. Kazılar devam ediyor. Amacımız zaten yapılan kazılara destek olmak. Burada bir şehir, tarih ve su var" diye konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Cafer Yılmaz Gaziantep Zeugma Nizip Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Bakmadan Geçme

11 Mayıs hangi burç? 11 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 11 Mayıs tarihi hangi burç olur? ANNELER GÜNÜ DUYGUSAL, KISA MESAJLAR! Anneler Günü resimli, uzun ve öz mesajları neler? Anneler Günü'ne özel kısa sözler neler? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 11 MAYIS CUMARTESİ 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI 11 MAYIS | 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek! Öğretmenler il içi atama takvimi 2024! Öğretmenlerin il içi tayin ne zaman? İsteğe bağlı yer değişikliği başvuruları ne zaman, nasıl yapılır? Güneş patlaması ne zaman oldu 2024? #128165 Güneş patlaması dünyaya etkileri nedir, elektrik kesintisi olur mu? NASA'dan uyarı geldi! BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 11 Mayıs günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? HAFTA SONU HAVA DURUMU 11-12 MAYIS | Hafta sonu yağmur yağacak mı, hava nasıl olacak? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 11 MAYIS | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? 11 Mayıs TV yayın akışı! Bu akşam TV'de hangi diziler var? Bugün TV'de hangi filmler var? 11 Mayıs Cumartesi ATV, Kanal D, Star, Show'da neler var? Bugün hava yağmurlu mu? 11-12 Mayıs hava yağmurlu mu? Hafta sonu yağmur yağacak mı? Resmi Gazete bugün (11 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Onaylı randevu nasıl iptal edilir? (Telefonla ve E-Nabız'dan)? Onaylı randevu nasıl onaylanır (Telefonla ve E-Nabız'dan)? Fenerbahçe kart sınırında olan oyuncular kimler (GS-FB derbi öncesi)?
Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title