Haberler

Öcalan'dan İmralı Heyeti'ne Veto: Hal Hatır Sormaya Gelmeyin

Güncelleme:

Abdullah Öcalan kendisini ziyaret etmek isteyen HDP'lilere seslendi: Hal hatır sorulup hasbihal edeceğim görüşmeye ihtiyacım yok...

'Çözüm Süreci' vesilesiyle hükümet, Kandil ve İmralı arasındaki trafiği sağlayan HDP'den oluşan 'İmralı Heyeti' en son 5 Nisan'da Abdullah Öcalan ile görüştü. 7 Haziran seçimlerinden sonra Öcalan ile görüşme isteği reddedilen heyete İmralı'nın da kızgın olduğu iddia edildi.

HDP'Yİ SORUMLU TUTTU

Akşam Gazetesi'nin haberine göre; PKK saldırılarıyla İmralı ziyaretleri askıya alınan HDP heyetine, Abdullah Öcalan'ın da açık tavır koyduğu ve çözüm sürecinin kesintiye uğramasına sebep olan gelişmelerden HDP'yi de sorumlu tuttuğu ortaya çıktı.

"HASBİHAL İÇİN ZİYARET EDECEKSİNİZ..."

Öcalan'ın, "Benim hal hatır sorma görüşmelerine ihtiyacım yok. Hasbihal için ziyaret edecekseniz bana gelmeyin" mesajı gönderdiği öğrenildi. PKK ile arasına mesafe koymadığı için İmralı'ya gidişlerine izin verilmeyen HDP heyetine, çözüm sürecini iyi yönetemedikleri gerekçesiyle Öcalan'ın da tepki gösterdiği ve süreci rayına oturtacak adımlar atılmadığı takdirde görüşme yapmak istemediği belirtildi.

HDP VE PKK'YA ELEŞTİRİ

Öcalan'ın, çözüm sürecini donduran gelişmelerden sürecin tüm aktörlerini sorumlu tututuğu, bu kapsamda HDP ve PKK'ya yönelik önemli eleştiriler dile getirdiğini vurguladılar. Öcalan'ın, seçim öncesi ve sonrası HDP'den yapılan ve AK Parti ile koalisyon seçeneğini sıfırlayan sert açıklamalarından da rahatsız olduğu kaydedildi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Abdullah Öcalan İmralı Heyeti Kandil Dağı Güncel Haberler

Fatih Karagümrük Süper Lig'e veda etti

Fatih Karagümrük Süper Lig'e veda etti

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan: Görüntüler 7 yıl öncesine ait, tamamıyla aile ortamı

Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan: Görüntüler 7 yıl öncesine ait, tamamıyla aile ortamı

500

Yorumlar (165)

TERÖRLE MÜCADELE:

Arkadaslar suan Terörle Mücadeleye Devam etti için Oyum AK Partiye HDP Teröru Savunuyor Chp zaten Gidip HDP oy verdi ondan CHP oy vermem

37
11
yanıtYanıtla
mhpli:

13 YILDIR YANGELİP YATTI SENYİNE akp YE VERDİN SAF NEÇABUK UNUTTUN.

yanıt5
yanıt15
ercü:

senin gibi cahiller anlamaz ama akp tek başına iktidar olabilmek içi bu savaşı başlattı. .

yanıt1
yanıt2
samsunlu:

Yanı öcalan un mektubunu dolmabhcede okuttuğunu, çözüm dye PKK ya taviz vererek büyümesine neden olduğunu, PKK nin şehit ettiği ilk askeri vuran canının heykeli için fiberglass madde denildiğini, tabiki kck lılar da çıkacak bu yasa onun için yapıldı denildiğini, kck lıların çıkarıldığını, çözüm sürecine karşı çıkanları kandan besleniyor bunlar sehit kanı görmek istiyorlar diyerek PKK ya olanca tavzi verenlerin şimdi bu topraklarda şehit kanı ile ıslanmaya devem edecek dediğini unuttun ne kadar safsiniz

yanıt1
yanıt0
asi:

sayın öcalan her kesten daha iyi biliyor akp nin bu kanları başknalık için akıttığını

22
21
yanıtYanıtla
mal avcısı:

HDP Asla savaş taraftarı bir parti değil HDP görv ve sorumluluk sahbi bir partidir. Bülent arınç mı gidecekti PKK ile görüşmeye :D Yoksa RTE korumasız tuvalete gidemeyn şahıslar barış süreci içn imralıya vya PKK kamplarına mı gidecek görevlerini laiki ile yrine getiren hdp şmdi katil oldu tabi hiç rte ye baktınız mı oğlunn gemicklerin sıhati için çlışıyor selahattın demirtaşın kardeşi YPG yani halk mücadlesine katılmış hangi siyase partide o yürek ancak laf yeter yazık asker polis gerila ölmesin

20
17
yanıtYanıtla
Ismail:

Sen İmralı tutanaklarını okudun mu? Tüm bunların sorumlusu selahaddin ve arkadaşlarının çapsızlığı yada art Niyetidir. Türkiyenin kaybeden iki kesimi İmralı da anlaştı ve iktidarı eline alıp kardeşlik sağlanacaktı fakat kurtlerin sözde temsilcisi selahaddin İmralı sakinini ezerek seni başkan yaptırmayacağız dedi. Demese de zaten barajı geçecekti. O zamanda ona dendiki madem barışı seçmiyorsun ne halin varsa gör. Iktidar çok büyük bir risk aldı ama selahaddin bunu çocukça kaprislerle harcadı. Ölen her asker sivil ve teroristten o sorumludur kimse devlete hesap çıkarmasın. Bu haberde onun devamı ve diyor ki İmralı sakini benim sözümü dinlemiyorsanız boşu boşuna yanıma gelmeyin. Halkı benimle arkanıza alıp sözümü dinlemezlik yapıp beni itibarsizlastirmayin ne haliniz varsa görün. Yapabilirseniz iyi ama selahaddin sen ilk okula giderken biz bu işi başlattık bu yaptığın ayıp olmuyor mu? Diyor.

yanıt4
yanıt1
NUSAYBİNİM..:

nasıl veto edecekmiş adam kaç aydır kimse gidemiyor yanına nasıl atıyorsunuz yalanları civcivler bile inanmaz canlar. .

23
9
yanıtYanıtla
heya:

kaynak akşam gazetesi insana gülerler

14
17
yanıtYanıtla
Ismail:

Bizde aynısını diyoruz İmralı sakini de. Gitsin hdp paralel ile mhp ile koalisyon yapsın. Türkiye barışa çok yakındı ama çapsız selahaddin bu kadar masumun canına girdi. Barış bir adım ötedeydi ama iş buraya gelmişken devlet daha ne kadar sabredecekti. Şehitlere laf edenler? Devlet çekilsinde ülke mi bölünsün? Bölünsün demi? Düşman olduktan sonra ha beraber ha ayrı ne farkeder? Ama süreç dostluk ve barış getirecekti o saatten sonra birliktelik yada ayrılık farketmeyecekti. Iste siz bu kadar dar bakışlısınız. Gitsin selahaddin devlete düşmanlık yapıp kardeş olmak yerine halkları birbirine kırdırsın. Aman ağzından barışı ve kardeşliği düşürmesin. Eski ve karanlık Türkiyenin temsilcisi ve savunucuları olan paralel ile dost olsun birde. Herkes hak ettiği ile muamele görür. Imralı sakini bunları görüyor aylar önce ve uyarıyor selahaddini İmralı tutanaklarında ama anlayacak kapasite çap vizyon nerde. Bu adamlarla ancak bu kadar oluyor demek ki.

27
3
yanıtYanıtla
Tüm 165 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title