Haberler

Nt Yurt Dışında Da Kitapla Buluşma Noktanız Olmaya Devam Ediyor

Yurt dışında 17 mağazası ile hizmet veren NT MAĞAZALARI, çeşitli dil, renk ve ırktan insanları çatısı altında toplamaya devam ediyor.

Türkiye genelindeki şubelerinde aktivitelerine ara vermeden devam eden NT, yurt dışındaki şubelerinde de aktivitelerini başlattı. Yapılan etkinliklere Türk vatandaşlarının yanı sıra yabancı uyruklu vatandaşlar da büyük ilgi gösteriyor.

Kitap, kırtasiye ve teknoloji alanında hizmet veren NT MAĞAZALARI, yurtdışı şubelerinde aktivitelerine başladı. Şubelerde masal günü, kitap okuma günleri, şiir okuma ve resim çizme, çeşitli yarışmalar ve oyun günleri gibi aktiviteler yapılıyor. NT MAĞAZALARI'nın Kafkaslar'da 4, Kazakistan'da 7, Türkistan'da 5, Balkanlar'da ise 1 şubesi bulunuyor.

Nisan ayı içerisinde Kazakistan Osh şubesinde şiir okuma ve halk dansı gösterisi yapılırken, Kazakistan Abay NT'de yarışma ve oyun günleri düzenlendi. Yine Nisan ayı içerisinde Tacikistan Duşanbe şubesinde hokkabaz gösterileri, Bakü İçeri Şeher şubesinde çeşitli yarışmalar ve masal günleri, ressamlar tarafından kolay resim çizme kursu verildi. Aktivitelerde şubelerin bulunduğu bölgelerdeki yerli öğrenciler, öğretmenler ve veliler bir araya geldi. Kazakistan Aktobe şubesinde yarışmalar, resim çizme, şiir okuma etkinlikleri, kitap okuma saati ve tanıtım programları yapıldı.

Yurtdışındaki NT MAĞAZALARI'nın faaliyetleri ile ilgili görüşlerine başvurduğumuz NT MAĞAZALARI Mağazalar Koordinatörü Nazmi SEZER, "Yurt dışında hizmet veren şubelerimiz sayesinde Türk kültürünü tanıtma fırsatı buluyoruz. Farklı dil, renk ve ırktan çocuklarla, öğretmen ve velileri ile bir araya gelme fırsatı buluyoruz. Şubelerimizin hizmet verdiği bölgelerdeki vatandaşlardan takdir toplamak NT olarak bizi mutlu ediyor. Türkiye genelinde olduğu gibi yurtdışındaki hizmetlerimizi de arttırarak devam edeceğiz" şeklinde açıklamada bulundu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 6 Mayıs günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? Kabine toplantısı ne zaman? Kabine Toplantısı saat kaçta başlayacak? ÖĞRETMEN ATAMA TAKVİMİ! MEB Öğretmen kadro ve branş dağılımı belli oldu mu, kaç bin atama yapılacak? Bahar dizisi Dora kim, gerçek adı ne? Yasemin Kay Allen kimdir, kaç yaşında? Mahmut Tanal kimdir? Halk Tv konuğu Mahmut Tanal kaç yaşında, nereli? Mahmut Tanal biyografisi! BAHAR 12. Bölüm yayınlanmayacak mı? Bahar yeni bölüm fragmanı neden yok? 11 yaşındaki öğrencisini istismar eden 24 yaşındaki kadın öğretmen kimdir? Olay nerede oldu? Bahar 12. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 6 Mayıs Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki! Kurban Bayramına kaç gün kaldı? 2024 Kurban Bayramı tatili ne zaman, kaç gün? 6 Mayıs 2024 Pazartesi TV YAYIN AKIŞI: Televizyonda bugün neler var? Kanal D, Star TV, ATV, Show TV, TRT1, NOW TV Hıdırellez nedir, ne zaman kutlanır? Hıdırellez dilekleri nasıl yapılır, hangi dualar okunur? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 6 Mayıs Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Kar yağışı Mayıs ayında olacak mı? Bu hafta kar yağacak mı? Meteoroloji'den 11 şehir için kar uyarısı! İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024! İstanbul baraj doluluk oranı nedir? Baraj doluluk seviyesi yüzde kaç? A101 AKTÜEL KATALOĞU 7-9 MAYIS | A101'e gelen ürünler! A101 bu hafta katalog ürünleri neler? A101 fiyat listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title