Haberler

Nt’den Pakistan’a İftar Sofrası

Güncelleme:

NT Mağazaları İftar Davetlerini İptal Ederek Elde Ettiği 25 Bin TL Yardım Çekini Pakistan'a Ulaştırmak İçin Kimse Yok Mu Derneği Yöneticilerine Teslim Etti.

Pakistan son 80 yılının en büyük felaketiyle karşı karşıya. Muson yağmurlarının etkisiyle ülkenin geçim kaynağı ekili tarlaların ve yerleşim yerleri büyük zarar gördü. Selden yaklaşık 20 milyon Pakistanlı mağdur oldu. Sel felaketinin Ramazan ayında yaşanması ise olayın vahametini daha da artıran bir etken oldu. Felaket sonrası dünya ülkelerinin çoğu Pakistan'ın yaralarını sarmak amacıyla yardım kampanyaları başlatarak bölgeye gıda, içecek, giyim, çadır ve para yardımı göndermeye başladı.

Pakistan ile Türkiye'nin geçmişe dayanan kardeşlik ilişkileri Türk halkının buradaki kardeşlerinin yardımına koşmasında daha hassas davranmasını sağladı. Bu kapsamda Pakistan'daki kardeşlerinin sıkıntılarını gidermek amacıyla NT Mağazaları da aldığı önemli kararla Pakistan'a yardım etti. NT Mağazaları Ramazan ayı içerisinde çalışanları, iş ortakları ve dostlarıyla düzenleyeceği iftar davetlerini iptal etti. Bu davetler için harcanacak olan 25 bin TL'lik sembolik çek NT Mağazaları Kurumsal İletişim Müdürü Arif Özel tarafından Kimse Yok Mu Derneği Başkan Yardımcısı Metin Çetiner'e teslim edildi. Toplanan para dernek aracılığıyla Pakistanlı sel mağdurlarının yararına kullanılacak.

Düzenlenen törende konuşan NT Mağazaları Kurumsal İletişim Müdürü Arif Özel yaptığı konuşmada şunları kaydetti; "Pakistan'da yaşanan sel felaketinin yaralarını bir nebze sarmak amaçlı NT Mağazaları olarak iftar davetlerini iptal ederek iftar için ayırdığımız bütçeyi yardım çeki olarak Kimse Yok Mu Derneği aracılığıyla Pakistan'a ulaştırma kararı aldık.

Kimse Yok Mu Derneği yetkililerinin Pakistan izlenimlerini dinlerken diyorlar ki; onlar sahurlarını su ile yapıyorlar iftarlarını ise ne ile yapacakları meçhul ifadelerine şahit oluyoruz. Pakistan ile Türkiye'nin geçmişe dayanan kardeşlik ilişkileri vardır. Bugün kardeşlerimize vefa gösterme günüdür.

NT Mağazaları olarak bu duygu ve düşüncelerle yardıma muhtaç Pakistan'a vefa olarak böyle bir yardım yapılmaktadır. Yardım kampanyalarımız bununla sınırlı kalmayarak, 110 Mağazamız ve bine yakın çalışma arkadaşımızla yardımların yaygınlaştırılması adına gayret içerisinde olacağız. Mağazalarımıza gelen müşterilerimize Kimse Yok Mu Derneği işbirliği ile ortak hazırlanan yardım bilgilendirme broşürünü dağıtılarak yardımların yaygınlaşmasına katkıda bulunmaya çalışacağız."

Kaynak: Bültenler / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title