Haberler

Nt’den Çevreye Duyarlı Poşet

Güncelleme:

NT Mağazaları Çevreye Duyarlı Mağazacılık Anlayışıyla Tüm Şubelerinde Kullandığı Plastik Poşetlerinde Çevre Dostu Malzeme Kullanarak Doğanın Korunmasına Katkıda Bulunuyor.

Alışverişlerde kullanılan plastik poşetler doğada yok olma sürelerine bakıldığında çevreye vermiş olduğu zarar ortaya çıkmakta. Bir plastik poşet doğada yaklaşık 100 yıl boyunca erimeden kalabiliyor. Dünyada her yıl yaklaşık 1 trilyon alışveriş poşeti kullanılmakta. Bu poşetler içerisinde bulunan kanserojen maddeler barındırması yönüyle de insan sağlığına zararlı etkiler bırakıyor. Plastik poşetlerin bu tür olumsuz etkilerinin ortaya çıkması bu tür poşetlerin çevreye etkisini azaltma gereğini ortaya çıkarıyor. Plastik poşet yerine kağıt ya da bez torbaların kullanılmasını amaçlayan sosyal sorumluluk kampanyaları ve sivil toplum hareketleri seslerini yükseltiyorlar.

Türkiye'de ve yurtdışında kitap, kırtasiye ve teknoloji kategorilerinde ürün satışı yapan NT Mağazaları toplam 109 mağazayla sektöründe hizmet veriyor. Plastik poşetlerin çevreye verdiği zararın azaltılmasını amaçlayan NT Mağazaları iki yıl içerisinde doğada kaybolan poşetleri müşterilerine sunuyor. NT, yılda yaklaşık altı milyon kitabın yanı sıra binlerce çeşit kırtasiye ve teknoloji ürünleri satışı yapıyor.

Mağazalarında düzenlediği aktivitelerde çocuklara ve gençlere çevre bilinci aşılamaya çalışan NT Mağazaları bu uygulamasıyla eğitimini verdiği çevre bilincine faal olarak katkıda bulunuyor.

NT Mağazaları'nın kullanmış olduğu poşetler doğaya bırakıldığı zaman 12 ila 24 ay içerisinde mikroorganizmaların, nemin, güneş ışığının, ısının ve oksijenin bulunduğu ortamlarda parçalanıp, biyolojik olarak çözünüyor. Böylece plastik poşetlerin doğada meydana getirdiği yıllarca süren etkisi ortadan kalkmış oluyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title