Haberler

Nt, Çocukların Sıcak Yuvası

Çocuk Gelişiminde Önemli Yer Tutan Resim Yapma, Boyama Gibi Etkinlikler NT Mağazaları'nda Uzmanlar Eşliğinde Gerçekleştiriliyor.

Anaokulu öğrencilerinin katılımıyla NT Kazakistan Aktöbe şubesinde yapılan etkinlikte çocuklar doyasıya eğlendi.

Okul öncesi eğitimde önemli yer tutan ve çocukların beceri, algı ve küçük kas gelişimlerini sağlayan resim yapma, boyama, makas kullanma faaliyetleri NT Mağazaları'nın ev sahipliğinde daha neşeli geçiyor.

Çocukların biçim, boyut, doku gibi kavramları algılamalarına da yardımcı olan resim çizme, boyama, kilden şekiller yapma gibi etkinlikler önemli yer tutuyor. Uzmanlar tarafından çocukların duygusal ve sosyal gelişimlerine de katkı sağladığı belirtilen bu aktiviteler çocukların güven duygusu kazanma, paylaşımı öğrenme, sıra bekleme, yardımlaşma gibi beceriler de kazandırıyor.

Bu tür etkinlikler çocukların uyumlu, esnek, hayal gücü geniş, paylaşımcı saldırganlıktan uzak ve daha etkili iletişim kurabilen bireyler olmasında aktif rol oynuyor.

NT Mağazaları şubelerinde müşterilerine sunduğu yüzlerce çeşit çocuk kitapları satışının yanı sıra aktif olarak da çocuk gelişimine katkı sağlamak için etkinliklerine devam ediyor.

Şubelerinde anaokulu öğrencilerini ağırlayan mağaza zinciri uzman pedagoglar ve çocuk gelişim uzmanlarıyla resim çizme, boyama, kağıt kesme, oyun hamurundan şekiller yapma gibi çocukların duygusal ve fiziksel gelişimlerine olumlu katkı sağlayan etkinlikler yapıyor.

Bu kapsamda NT Kazakistan Aktöbe mağazasında gerçekleştirilen etkinliğe katılan 35 anaokulu öğrencisi mağazada hazırlanan sıcak ortamda resim çizip boyama yaptı ve şiirlerini seslendirdi. Kazak ve Rus çocuklardan oluşan gruba çocukların öğretmenleri ve aileleri de eşlik etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title