Haberler

Nizip'te Bir İşadamının Biyografisi Konulu Konferans Gerçekleştirildi

Güncelleme:

Gaziantep Üniversitesi "Nizip Yerleşkesi Çarşamba Eğitim Konferansları" kapsamında Mehmet Cankesen tarafından "Bir İşadamının Biyografisi" konulu konferans gerçekleştirildi.

Konferansa; Nizip Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Özaslan, Nizip Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan, Nizip İlçe Jandarma Komutanı Çağrı Demiröz, Emniyet Müdürü Mustafa Kantar, Nizip Ticaret Borsası Başkanı Saadettin Akın, Mustafa Altınbaş Engelliler Derneği Başkanı Abdurrezak Pamuk, çok sayıda işadamı, öğretim üyesi ve öğrenci katıldı.

"Ülkenin geleceği sizlersiniz bu ülke sizden çok şey bekliyor" diyen Mehmet Cankesen kendi hayatından kesitler sunarak, doğduğu ve büyüdü zamanlardaki zor hayat şartlarını anlattı.

Cankesen, "Trafik kazası geçiren abimi Nizip Devlet Hastanesinde acil ünitesi olmadığı için kaybetmiştim. O gün dua ettim Allah'ıma eğer maddi gücüm olursa Nizip Devlet Hastanesine acil ünitesi yaptıracağım dedim. Allah'a verdiğim sözü tuttuğum için çok rahatım. Abimin vefatının ardından Nizip'te iflas edip parasız bir şekilde İstanbul'a gittim ve orada çok sıkıntı çektim" ifadesinde bulundu.

İstanbul'da ki ilk işine yemek fabrikasında çalışarak başladığını söyleyen Cankesen, 750 kişiye yemek yapan bir firmanın kendisinin çalıştığı dönemde daha da büyüyerek kapasitesini artırdığını ve yavaş yavaş sefaletten kurtulmaya başladığını belirtti. Başarısının çevresi tarafından fark edilmesinin ardından bir lokanta işletmesi için ortak teklifi geldiğinden ve zamanla o işletmenin sahibi olduğuna değinen Cankesen, bunları dürüstlük sayesinde kazandığını ve her şeyin başının dürüstlük olduğunu söyledi.

Konuşmasını yapan Mehmet Cankesen'e katılımından dolayı Nizip Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan tarafından plaket takdim edildi. Nizip Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Özaslan ise Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan, Dürümcü Emmi Mehmet Cankesen, Lescon Yönetim kurulu başkanı Aydın Erbay ve Nizip Ticaret Borsası Sekreteri A.Kadir Gözegir'e çiçek takdim etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title