Haberler

Köşeye sıkışan Netanyahu, Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne meydan okudu: Boyun eğmeyeceğiz

Güncelleme:

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin kendisi ve diğer siyasiler hakkında yakalama kararı çıkaracağı haberlerine karşı açıklama yaptı. Netanyahu, "Benim liderliğimde İsrail, kendini savunma hakkının UCM'nin girişimiyle sarsılmasına izin vermeyecek. Orta Doğu'nun tek demokrasisi ve dünyanın tek Yahudi devletinin, liderleri ve askerlerinin yakalanması tehdidi kabul edilemez. Buna boyun eğmeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin (UCM) kendisinin de arasında yer aldığı bazı siyasiler ve ordu komuta kademesi hakkında yakalama kararı çıkaracağı haberlerine karşı, Mahkeme'ye "boyun eğmeyeceğini" açıkladı.

ULUSLARARASI CEZA MAHKEMESİ, NETANYAHU HAKKINDA YAKALAMA KARARI ÇIKARABİLİR

Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin (UCM), İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun da aralarında bulunduğu bazı hükümet yetkilileri ve ordu komuta kademesi hakkında yakalama kararı çıkaracağı haberleri Netanyahu'yu çileden çıkardı. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Netanyahu, UCM'ye meydan okudu.

NETANYAHU: BOYUN EĞMEYECEĞİZ

Netanyahu, yaptığı paylaşımda, "Benim liderliğimde İsrail, kendini savunma hakkının UCM'nin girişimiyle sarsılmasına izin vermeyecek. Orta Doğu'nun tek demokrasisi ve dünyanın tek Yahudi devletinin, liderleri ve askerlerinin yakalanması tehdidi kabul edilemez. Buna boyun eğmeyeceğiz." ifadesini kullandı.

Köşeye sıkışan Netanyahu, Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne meydan okudu: Boyun eğmeyeceğizİsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu

"İSRAİL KENDİSİNİ SAVUNMAKTAN VAZGEÇMEYECEK"

İsrail'in "zafer yolunda ilerlemek ve kendisini savunmaktan vazgeçmeyeceğini" ileri süren Netanyahu, UCM'nin kararının "İsrail'in eylemlerini etkilemeyeceğini ancak vahşi terörizm ve kasıtlı saldırılara karşı mücadele eden tüm demokrasilerin liderlerini etkileyeceğini" savundu.

NETANYAHU KARARI ENGELLEMEK İÇİN ÇALIŞMALARA BAŞLADI

İsrailli Kanal 13 televizyonu, Ulusal Güvenlik Konseyinin, Başbakan Binyamin Netanyahu, Savunma Bakanı Yoav Gallant ve Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi hakkında uluslararası tutuklama kararı çıkarılması olasılığını değerlendirdiğini bildirmişti. Netanyahu'nun UCM'nin muhtemel kararını engellemek için Hollanda, Çek Cumhuriyeti ve Avusturya'dan mevkidaşlarıyla görüşeceği aktarılmıştı.

JOE BIDEN YÖNETİMİYLE GÖRÜŞÜLECEK

Bu bağlamda, İsrail Stratejik İşler Bakanı Ron Dermer ve İsrail'in Washington Büyükelçisi Mike Herzog'un, ABD Kongresi ve ABD Başkanı Joe Biden yönetimiyle temaslarda bulunacağı kaydedilmişti. İsrailli yetkililerin, uluslararası tutuklama kararlarının, alt seviyedeki askerler hakkında değil "politika yapanlar hakkında" çıkmasını beklediği belirtilmişti. UCM'nin uluslararası tutuklama kararı çıkarması durumunda, İsrail'in aralarında "UCM'nin kararına karşı uluslararası düzeyde siyasi kampanya başlatılması" dahil olmak üzere bir dizi "acil önlem alınmasını" onayladığı aktarılmıştı.

Köşeye sıkışan Netanyahu, Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne meydan okudu: Boyun eğmeyeceğizABD Başkanı Joe Biden

İsrail'de yayın yapan Kanal 12'nin 19 Nisan'daki haberinde de UCM'nin Gazze Şeridi'nde savaş suçları işlediği gerekçesiyle Netanyahu ve İsrailli üst düzey yetkililer hakkında uluslararası tutuklama emri çıkarma üzerinde çalıştığı duyurulmuştu. Güney Afrika'nın başvurusuyla İsrail Uluslararası Adalet Divanı'nda Gazze'deki eylemleri nedeniyle "soykırım" suçlamasıyla yargılanmıştı.

GAZZE'DE BİLANÇO HER GEÇEN GÜN AĞIRLAŞIYOR

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 24 binden fazlası kadın ve çocuk 34 binden fazla Filistinli öldü. Sağlık sisteminin çökmek üzere olduğu bölgede 77 binden fazla yaralı var, 7 bin kadar kişinin de kayıp olduğu aktarılıyor. Gazze Şeridi içinde 1,9 milyondan fazla Filistinli ise zorla göç ettirildi.

Köşeye sıkışan Netanyahu, Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne meydan okudu: Boyun eğmeyeceğiz

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinden 25 Mart'ta geçen "ateşkes kararı" hiçe sayılarak İsrail ordusunun saldırıları devam etti. Uluslararası toplumdan gelen uyarılara rağmen İsrail makamları, 1,5 milyon kadar Filistinlinin sığındığı Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah'a kara saldırısı başlatılacağı söylemini sürdürüyor.

Köşeye sıkışan Netanyahu, Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne meydan okudu: Boyun eğmeyeceğiz

Kaynak: AA / Güncel

Uluslararası Ceza Mahkemesi Orta Doğu İsrail Orta Doğu İnsan Hakları Uluslararası İlişkiler Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 8 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 8 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 8 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? PSG elendi mi? PSG Şampiyonlar Ligi'nden elendi mi, Borussia Dortmund maçı ne oldu? Genel Af çıkacak mı 2024? 9. Yargı Paketi'nde AF var mı?
500

Yorumlar (11)

ANTİ ATEİST KAMALİSTÇİ:

CEHENNEM YAKITI

167
5
yanıtYanıtla
Fatih Yıldırım:

Kral NEMRUT' ta kendini ilah zannediyordu ama sonunu topal bir SİNEK getirdi yeteryahu... Akıbetin hem bu dünyada hemde ahirette çoook Çetin olacak çok.

140
4
yanıtYanıtla
Hamdi Baba :

Seni seviyoruz değerli başkan neyenyahu. Teröristlerin korkulu rüyasısın sen

2
99
yanıtYanıtla
cemil adıyaman:

İsrail oğullarına gelen peygamber sayısı bütün cihana gelen peygamber sayısından fazla olmasına rağmen bunları ıslah edememiş şu anda bütün cihan bunları ıslah edemez

59
2
yanıtYanıtla
Hayrullah Karakuş:

Bütün dünya izliyor ya Karara engel olmaya çalışacaklar bi de

59
1
yanıtYanıtla
Marko Apostolidis:

iyide... hz. muhammed as kimi islah etti? şiddet deyince ilk akla müslümanlar geliyor, hele ölçü ve terazide aldatmayı ve dolandırmayı allah şiddet diye adlandırırken millet bunu bir başarı/hüner/helal olarak görüyor, halbuki allah sırf bu yüzden bir milleti helak etti.... ve.... kuranda demiyormu, ben isteseydim hepiniz tek bir cemaat olurdunuz? hatta imam gazali bile diyor, allah bilerek tüm inanışları ayakta tutuyor faydalanın diye...

9
48
yanıtYanıtla
Sevda Gül :

Siddet , kölelik, ve katliam denince tarih kitapllarinda hristiyanlardan geçilmiyor nedense! Öteki yanağını ver sözünü tutmamislar! Zulümde, soykirimda, isgalde hep birinciler, bunu tarih kitaplarinda belgelenmis !!!

yanıt37
yanıt2
Lütfi Erdonmez:

Mutlaka boyun eğdirileceksin eğeceksin değilse dünyada adelet sağlanmamış olur

34
2
yanıtYanıtla
Abdulhak Myradow:

Bu Yeteryahu kovid-den daha zararlı.Inşalla alimlerimiz bunun aşısını bulurlar.

8
0
yanıtYanıtla
Hasan Demir:

Yakalanacaksın ve ters kelepceyle yere yatirilacaksiniz.bu devran hep boyle gitmez.Israile karsi tum dunyada bir nefret olustu.Hukumetleri istediginiz gibi epstein vakaları gibi etki altina alabiliyorsunuz ama halklari alamiyorsunuz.bir gun mutlaka yaptiklarinizin cezasini cekeceksiniz.

8
0
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title