Haberler

MUSİAD Berlin ile BAKA Buluşması

Güncelleme:

Almanya'nın başkentinde ticari faaliyetlerine devam eden MÜSİAD üyesi işadamları, BAKA toplantısına yoğun ilgi gösterdi.

BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin ve Antalya YDO Koordinatörü Alaattin Özyürek Almanya Berlin MÜSİAD üyesi işadamlarına, Batı Akdeniz'in yatırım fırsatlarını içeren bir sunum yaparak bilgilendirmede bulundu. MÜSİAD Berlin Şubesi Başkan Yardımcısı Hasan Babur, dernek olarak 1994'den bu yana faaliyet gösterdiklerini ve şu an için Almanya'da 350 üye işadamı ile çalışmalarına devam ettiklerini söyledi. Hasan Babur, üyelerinin daha çok küçük ve orta ölçekli işletmeleri olan Türk işadamlarından oluştuğunu kaydetti.

BAKA'nın kendilerini ziyaret etmesinden dolayı büyük memnuniyet duyduklarını ifade eden MÜSİAD Berlin Şubesi Genel Sekreteri Muzaffer Türk ise, üye işadamlarının tüm sorunlarına yardımcı olduklarını, ayrıca düzenlemiş oldukları kültürel faaliyetler ile de Almanya'daki Türk toplumuna hizmet vermeye devam ettiklerini söyledi.

Türkiye'de yeni kurulan kalkınma ajansları hakkında bilgi veren BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin, "Kalkınma ajansları, ülkemize yatırım yapmak isteyen yatırımcılara tüm yatırım süreçlerinde kamu adına destek veriyor, bürokratik süreçleri tek elden takip ve koordine ediyor" dedi.

BAKA'nın son dönemde yapmış olduğu uluslararası yatırım toplantılarını da hatırlatan Engin, BAKA'nın Suudi Arabistan, Katar, Kuveyt, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri ve Umman'dan oluşan Körfez ülkeleri işadamlarını Batı Akdeniz'e getirerek, Türk işadamları ile buluşturduğunu ve BAKA'nın Körfez ülkelerine yönelik çalışmalarının devam ettiğini, Mart ayının sonunda Katar, Kuveyt ile Bahreyn'den 20'ye yakın tur operatörünün Antalya'ya getirilerek Türk turizmcileri ile buluşturulacağını söyledi.

BAKA'nın tüm uluslararası tanıtım faaliyetlerinde, ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliğine büyük önem verdiğini hatırlatan Genel Sekreter Engin, MÜSİAD ile de kurum olarak işbirliğine gidilmesinden duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Almanya'da faaliyet gösteren MÜSİAD Berlin üyesi işadamlarının, Batı Akdeniz'in yatırım fırsatları hakkında bilgilendirildiği toplantıda özellikle güneş enerjisi, sağlık turizmi ve hayvancılık yatırımları ön plana çıktı. BAKA, MÜSİAD üyesi işadamlarının sektörlere ilişkin sorularını da cevaplandırdı. BAKA, Berlin'de düzenlenen toplantı ve sonrasında göstermiş oldukları konukseverlikten ötürü MÜSİAD Berlin'e teşekkür ederek, üye işadamlarını Batı Akdeniz'e yatırım yapmaya davet etti.

BAKA ekibi, Türk ve Alman işadamı üyeleri bulunan Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası (TD-IHK) ile Almanya Ticaret ve Yatırım Birliği (ATİYAB) yöneticileriyle de biraraya gelmişti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Tuncay Engin Akdeniz Almanya Berlin Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title