Haberler

Milli Şair Mehmet Akif Ersoy, Mezarı Başında Anıldı

Ersoy'un vefatının 77. yılında Edirnekapı Mezarlığı'ndaki kabri başında düzenlenen anma töreninde Kur'an ı Kerim okundu ve dua edildi Torunu Argon: "Mehmet Akif Ersoy'un Safahat eserinin bilhassa gençler tarafından çok iyi okunup anlaşılmasını istiyorum çünkü bir belgeseldir Safahat"

Milli şair Mehmet Akif Ersoy, vefatının 77. yılında mezarı başında anıldı.

Ersoy'un Edirnekapı Mezarlığı'ndaki kabri başında düzenlenen anma töreni, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Törende konuşan İstanbul Vali Yardımcısı Harun Kaya, Mehmet Akif Ersoy'a sahip çıkan gençleri burada görmenin büyük bir mutluluk olduğunu söyledi.

Kaya, "Şair Akif, öyle bir ruha sahipti ki övüldüğü zaman bir çocuk gibi utanırdı. Övülmeyi asla büyüklük olarak görmezdi. Hiçbir zaman maddiyata önem vermedi. Paltosuz geçirdiği günleri anlatmaya gerek yok" diye konuştu.

Mehmet Akif Ersoy'un torunu Selma Argon da yaklaşık 1 aydır dedesi için düzenlenen anma törenlerine katıldığını dile getirerek, "Buradan da Ankara'ya gideceğim. Çok duyguluyum ve bunları ifade etmek çok zor benim için. Hem hüzünlüyüm hem de sevinçliyim. Dedemi seven birçok insanı burada görünce mutlu olmamak elde değil" ifadelerini kullandı.

Dedesiyle birebir hatırası olmadığını aktaran Argon, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Dedemle ilgili annemin anlattığı güzel şeyler aklımda. Mehmet Akif Ersoy'un o kadar çok yönü var ki şu an anlatmak mümkün değil. Dedemin ahlakına hayranım. Ahlak abidesi olduğu için onunla müthiş gurur duyuyorum. Onun kanından geldiğim için kendimi çok şanslı hissediyorum. Dedem için her yerde çok güzel törenler yapılıyor. Mehmet Akif Ersoy'un Safahat eserinin bilhassa gençler tarafından çok iyi okunup anlaşılmasını istiyorum çünkü bir belgeseldir Safahat. Türkiye'nin o zamanki tarihidir ve ne gördüyse onu yazmıştır. Onu anlamak için de kitabı satır satır okuyup onun idrak edilmesi gerektiğini düşünüyorum."

Rümeysa Yaşar adlı öğrencinin Mehmet Akif Ersoy'un "Uyan" şiirini okuduğu törende, Kur'an-ı Kerim okundu ve dua edildi. Ersoy'un mezarına İstanbul Valiliği ile Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörlüğü'nün çelenkleri bırakıldı.

Anma törenine, İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Abdurrahman Şen, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatçi, öğrenciler ve şairin sevenleri katıldı. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Mehmet Akif Ersoy Safahat Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title