Haberler

Milli Eğitim Müdürü'ne Kızan Veli, Kızlarını Okula Göndermiyor

Şanlıurfa'da, Şartlı Nakit Yardımı İstediği İçin Kendisine Hakaret Ettiğini Öne Sürdüğü İl Milli Eğitim Müdürü'ne Öfkelenen Bir Veli, 2 Kızını Okula Göndermeme Kararı Aldı.

Şanlıurfa'da, şartlı nakit yardımı istediği için kendisine hakaret ettiğini öne sürdüğü İl Milli Eğitim Müdürü'ne öfkelenen bir veli, 2 kızını okula göndermeme kararı aldı.

Okuma-yazma oranının düşük olduğu iller arasında yer alan Şanlıurfa'da kız çocuklarının okula kazandırılması için "Haydi Kızlar Okula", "Şimdi Okul Zamanı", "Yüzde Yüz Okul" gibi çeşitli kampanyalar düzenlenirken, 2007-2008 eğitim yılının başlamasının 4. gününde Milli Eğitim Müdürü'ne öfkelenen bir veli, 2 kızını eğitim gördükleri okula göndermeme kararı aldı.

Şanlıurfa'nın Bağlarbaşı Mahallesi'nde yaşayan 2 çocuklu 55 yaşındaki Ali Dağ, Mehmet Saçlı İlköğretim Okulu 6. sınıf öğrencisi Esma Dağ (12) ile 5. sınıf öğrencisi Tuba Dağ (10) için şartlı nakit transferinden faydalanmak amacıyla Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gitti. Ekonomik durumu iyi olmayan, yaşadığı 2 odalı evinin 1 odası dönemin Şanlıurfa Valisi Şemsettin Uzun'un girişimiyle Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından yaptırılan Ali Dağ, 3 yıldır şartlı nakit transferinden

faydalandırılmadığını ve oyalandığını iddia etti. Ali Dağ, Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gittiğini ancak oradaki sekreterin "Müdür yerinde yok" diyerek kendisini Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin ile görüştürmek istemediğini iddia etti. Milli Eğitim Müdür Hanifi Şahin'in kapısını açarak odaya girdiğini anlatan Ali Dağ, "Milli Eğitim Müdürü'ne durumumu anlatıp şartlı nakit transferinden faydalanmak istediğimi söyledim. Müdür Bey bana 'Şanlıurfalılar böyle dilenciliğe alışmış, parayı cebine ben mi

koyayım?' diye hakaret etti" iddiasında bulundu.

Kendisine yapılan hakaretten dolayı Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin hakkında Şanlıurfa Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunan Ali Dağ, yaşadıkları nedeniyle gözyaşlarına boğuldu. 2 kızını okula göndermeme kararı aldığını belirten Ali Dağ, "Benim durumum iyi değil, çocuklarıma harçlık bile veremiyorum. Vali, Milli Eğitim Müdürü Harran'da tarlalarında 'Haydi kızlar okula' diyor, Sayın Başbakanımız 'Okula giden kız çocuklarına para yardımı yapıyoruz' diyor. Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürü de bize

hakaret ediyor. Ben dilenci değilim. Bana dilenci muamelesi yaptılar" ifadelerini kullandı.

Babası tarafından okula gönderilmeyen 12 yaşındaki Esma Dağ'ın geçen yıl takdir belgesi aldığı, kardeşi Tuba Dağ'ın da pekiyi ile sınıfını geçtiği öğrenildi. Olanlara çok üzüldüğünü belirten Esma Dağ, okuyup avukat olmak istediğini söyledi.

Bu arada avlusunda derme çatma mutfak ve banyosu bulunan 2 odalı bir evde yaşayan ve zor şartlar altında okumaya çalışan Esma ile Tuba'nın eğitim gördüğü okulun önünde "Bu çiçekler solmasın", "Şimdi okul zamanı" yazılı afişlerin asılı olduğu görüldü.

Öte yandan, Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin ise hakkında yapılan suçlamaların asılsız olduğunu ve Ali Dağ ile hiç görüşmediğini söyledi.

Şahin'in suçlamaları reddettiğini öğrenen baba Ali Dağ ise Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin'in Mehmet Saçlı İlköğretim Okul Müdürü ve öğretmenlerini yanına göndererek kızlarını okula göndermesi için ikna etmeye çalıştığını söyledi.

(FÖ-ST-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title