Haberler

Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu haricinde yurdun tamamında sıcaklıklarda azalma bekleniyor

Güncelleme:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre önümüzdeki günlerde hem yağışa bağlı olarak hem de rüzgarın kuzeye dönmesiyle birlikte Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri haricinde yurdun büyük bölümünde sıcaklıklarda azalma beklediklerini söyledi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Meteoroloji Uzmanı İlker Koç, hem yağışa bağlı olarak hem de rüzgarın kuzeye dönmesiyle birlikte Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi dışında yurdun büyük bölümünde sıcaklıklarda azalma beklediklerini söyledi. Koç, "Şu anki tahminlerimize göre önümüzdeki günlerde aşırı bir sıcak hava dalgasının yurdu etkilemesini beklemiyoruz" dedi.

Meteoroloji Uzmanı İlker Koç, Basra üzerinden gelen sıcak havası dalgasının hafta sonu itibarıyla yurt genelinde etkisini gösterdiğini ve buna bağlı olarak hava sıcaklıklarının yurdun iç ve doğu kesimlerinde mevsim normallerinin 6-8 derece üzerinde seyrettiğini hatırlattı. Meteoroloji Uzmanı Koç, "Önümüzdeki günlerde yurdun kuzey kesimlerindeki yağışlara bağlı olarak ve kuzeyli rüzgarlara bağlı olarak kuzey, iç ve batı kesimlerinde hava sıcaklıklarında azalma bekliyoruz. Kuzeyli rüzgarların etkili olmasıyla birlikte Akdeniz'de ise Antalya merkez ve ilçelerinde sıcaklık değerlerinin 38-40 derece arasında mevsim normallerinin üzerinde olmasını bekliyoruz. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde de önümüzdeki günlerde hava sıcaklığının 40-45 derece arasında mevsim normallerinin üzerinde seyretmesini bekliyoruz. Bunun dışında kalan yerlerde sıcaklıkların mevsim normalleri civarında seyretmesini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

"SICAKLIKLARDA AZALMA BEKLİYORUZ"

Meteoroloji Uzmanı Koç, önümüzdeki günlerde sıcaklıklarda artış yaşanacağına dair haberleri değerlendirerek, "Önümüzdeki günlerde sıcaklıklarda bir artış söz konusu değil, aksine bir azalma söz konusu olacak. Hem yağışa bağlı olarak hem de rüzgarın kuzeye dönmesiyle birlikte yurdun büyük bir bölümünde sıcaklıklarda bir azalma bekliyoruz. Tahminlerimize göre önümüzdeki günlerde aşırı bir sıcak hava dalgasının yurdu etkilemesini beklemiyoruz. Şu anki yaptığımız mevsimsel tahminlerin tutarlılık oranı düşük olmakla birlikte Ağustos ayı itibarıyla hava sıcaklıklarının yurt genelinde mevsim normallerinin 1-2 derece üzerinde seyretmesini bekliyoruz" dedi.

KARADENİZ İÇİN YAĞIŞ UYARISI

Koç, bugün Marmara'nın doğusu, Karadeniz kıyı kesimleri ile Doğu Anadolu Bölgesi'nin kuzeyinde sağanak yağış beklediklerini söyleyerek, "Çarşamba, Perşembe ve Cuma günü Orta ve Doğu Karadeniz kıyı kesimleriyle Doğu Anadolu'nun kuzeyinde sağanak yağış bekliyoruz. Bu yağışların Salı ve Çarşamba günü Rize merkez ve ilçeleriyle, Artvin'in kıyı ilçeleri ve Trabzon'un doğu ilçelerinde etkili olmasını bekliyoruz. Etkili sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışın meydana getireceği sel, su baskını gibi olumsuzluklara karşı Salı ve Çarşamba günü Trabzon'un doğu ilçeleri, Rize ve Artvin'in kıyı ilçelerinde yaşayan vatandaşlarımızın dikkatli olmalarını istiyoruz" diye konuştu.

3 BÜYÜKŞEHİRDE DURUM

Meteoroloji Uzmanı Koç, 3 büyük şehrin sıcaklıklarına da değinerek, "İstanbul'da önümüzdeki günlerde yağış beklentimiz yok. İstanbul'da 29-30 derece civarında mevsim normalleri seviyesinde bir sıcaklık olacak. İzmir'de de yağış beklemiyoruz. Hava sıcaklıkları İzmir'de 34-35 derece civarında mevsim normalleri seviyesinde olacak. Başkent Ankara'da hafta sonu itibarıyla sıcak bir hava etkiliydi. Ancak önümüzdeki günlerde Ankara'da hava sıcaklığında 5-6 derecelik bir azalma bekliyoruz. Bu azalmayla birlikte hava sıcaklığı Ankara'da 31-32 derece civarında, mevsim normalleri seviyesinde olmasını bekliyoruz" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güneydoğu Anadolu Bölgesi İlker Koç Akdeniz Haberler

Bakmadan Geçme

8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 8 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 8 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 8 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? PSG elendi mi? PSG Şampiyonlar Ligi'nden elendi mi, Borussia Dortmund maçı ne oldu? Genel Af çıkacak mı 2024? 9. Yargı Paketi'nde AF var mı? 9. Yargı Paketi ne zaman çıkacak, maddeleri neler? PSG 0-1 Borussia Dortmund maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) PSG B.Dortmund maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Trendyol Anneler Günü hediyesi iPhone hediyesi doğru mu, gerçek mi? 8 - 10 MAYIS HALKA ARZ TAKVİMİ Bu hafta halka arz var mı, yeni halka arz olacak mı? Halka arz olan şirketler hangileri? #129297 PSG Dortmund maçını şifresiz veren kanallar! PSG Dortmund maçını hangi kanal veriyor, nereden izlenir? Survivor kim kazandı? 7 Mayıs Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı?
500

Yorumlar (5)

sadece insan:

Karadeniz''de hep yağmur, baskın kara bulutlar kasvet getirir, gerçekten karadeniz iklimi insanlarına etki ettiğini düşünüyorum, psikoloji pert. . .

2
2
yanıtYanıtla
MEMET33:

MERSİN ÇOK NEMLİ BİR İKLİME SAHİPTİR, NADİREN YÜZDE 60 LARIN ALTINA İNER BUNDAN DOLAYIDA METEOROLOJİK SICAKLIK DEĞERİDE 34-35 İ GEÇMEZ. AMA NEMLE BERABER RAHATSIZLIK VEREN SICAKLIK HİSSİ 40-45 DERECELERDEDİR. NEM YUKARI DERECE AŞAĞI, DERECE ÇOKSA NEM YOKTUR.

1
1
yanıtYanıtla
ADANADEPREMİSICAĞISICAKODURİŞTE:

Ne sıcaklara tanık oldum nerde oeski sıcaklar normal değerlerde sıcaklıklar hakim fkat haliyle sıcak nemli iklime sahip illerde daha etkili oluyor bunaltıyor güç derman bırakmıyor insanda desek yeridir. Dikkat edelim sıcak çarpmasıda çok kötü bir durum Susanoğlu Akkum Mersinde sıcak çarpmasına maruz kaldım epey seneler geçti titreme ateş bulantı aşırı terleme önemli belirtiler kronik rahatsızlığı olanlar dikkat etmeli.

2
0
yanıtYanıtla
JUVENTUSLU:

sıcaklıklarda azalma falan olmayacak yanlış bir tahmin tama rüzgar kuzeyden kuvvetli esiyor ama yaz modunda gündüzleri sıcak esiyor sıcaklık yüksek olduğu için rüzgar özellikle poyraz serinletmiyor

0
1
yanıtYanıtla
Kardeşş:

Cemal Enginyurt ‘ a bile yol verebilecek kadar kibirlenmiş hazret.... ALLAH almaya başlayınca önce verdiği aklı alırmış...

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title