Haberler

Merinos AKKM Bursa Turizmine Katkı Sağlamayı Sürdürüyor

Güncelleme:

Merinos AKKM Genel Koordinatörü Semih Pala; "Ulusal ve uluslararası her türlü çalışmada yer alıyoruz.

Merinos AKKM Genel Koordinatörü Semih Pala ; "Ulusal ve uluslararası her türlü çalışmada yer alıyoruz. Son olarak İstanbul'da yapılan ICE of MICE Uluslararası Kongre Fuarına katıldık. Stant açtık ve Bursa'yı tanıttık"

Atatürk Kongre Kültür Merkezi ( Merinos AKKM) Genel Koordinatörü Semih Pala, kongre pastasının sadece yüzde 10'unun kongre merkezine kaldığını, buna rağmen yüzde 90'lık paya sahipmiş gibi çalıştıklarını söyledi.

Yerel televizyon kanalındaki bir programa konuk olan Merinos AKKM Genel Koordinatörü Semih Pala, Merinos AKKM'nin butik üniversite yapılması önerisiyle ilgili bilgi verdi. Tarihi Merinos fabrikasının özelleştirilmesi sonucu Büyükşehir Belediyesi'nin yatırımlarıyla Merinos yerleşkesinin Bursa'ya kazandırıldığını hatırlatan Pala, Merinos yerleşkesi içerisinde sadece kongre merkezi bulunmadığını, tarihi fabrika alanının güney tarafında Büyükşehir Belediyesi orkestralarının, kuzey tarafında ise BUSMEK ve Bursa Kent Konseyi'nin (BKK) bulunduğunu söyledi. Merinos AKKM'nin zaten üniversite gibi çalıştırıldığını belirten Pala, "Orkestralar bölümünde yılda bin 150 öğrenci eğitim almakta ve 100 konser yapılabilmektedir. BKK bölümünde yılda bin 500 faaliyet yapılmakta, BUSMEK bölümünde 120 branş 14 bin kursiyer, bilgisayarla meslek edindirmek kısmında 6 bin kursiyer faydalanıyor. Ayrıca Tekstil Sanayi Müzesi ve Enerji Müzesi yer alıyor. Göç Tarihi Müzesi kuruluyor" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile beraber izledikleri metotla oluşturdukları 'Bursa Modeli' anlayışı sonucu Merinos AKKM'yi Türkiye'ye örnek hale getirdiklerini anlatan Pala, "Atatürk Kongre Kültür Merkezi, Türkiye'nin en etkin ve en yoğun kongre kültür merkezidir. Bursa'nın sosyal, kültürel ve sanatsal merkezidir. Ayrı ayrı mekanlarda her gün 4-5 farklı programa ev sahipliği yapıyoruz. Yılda 500 bin kişi hareketi olmakta, ortalama 700 program yapılmakta, yüzde 80 doluluk oranıyla çalışmaktadır. Ulusal ve uluslararası birçok programa ev sahipliği yaptık. Ayrıca senfoni, bale, konser, sempozyum, konferans gibi birçok kültürel çalışmayı da ağırladık. Şehrimize gelen bu kadar insan Bursa'nın otellerinde kalıyor, çarşısında alışveriş yapıyor. Gelir bırakıyor" diye konuştu.

Uluslararası kongrelerin öncelikle Türkiye'ye gelip gelmemeye karar verdiğini ifade eden Pala, Türkiye'ye karar verildiğinde karşılarına İstanbul, Antalya, İzmir, Bursa ve Ankara alternatiflerinin çıktığını dile getirdi. Bu kadar alternatif içerisinden şehrimizi seçmeleri için tüm Bursa'nın çalışması gerektiğini söyleyen Pala, şu aşamada uluslararası kongreleri getirmenin zor olduğunu kaydetti. Yurtdışından turistlerin direk Bursa'ya gelebilmesi için Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin havayolu şirketi kurmak istediğini belirten Pala, "Öncelikle Bursa tanıtılmalı ve pazarlanmalıdır. Merinos AKKM olarak fazlasıyla görevimizi yapıyoruz. Ancak Merinos AKKM büyük çapta uluslararası kongreye hazır değil. En büyük salonda bin 400 koltuk bulunuyor. Büyük konserleri salon güzel olmasına karşın çekemiyoruz. Bütün bunlara rağmen ulusal ve uluslararası kongreleri ağırlıyoruz ve hazırız. Temaslarda bulunuyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin, 3 bin kişi kapasiteli gerçek manada kongre salonu yapma düşüncesi var. Bursa için gerçek manada ihtiyaçtır. Bu salon da Merinos AKKM ile bağlantılı olmalıdır" dedi.

Son yıllarda yapılan çok yıldızlı otellerin kendi kongre salonlarının da bulunduğuna dikkat çeken Pala, onların uluslararası ve ulusal kongre getirebilmesi gerektiğini ifade etti. Herkesin elini taşın altına sokmasını isteyen Pala, "Bir kongre pastasının sadece yüzde 10'u kongre merkezine kalıyor. Buna rağmen yüzde 90'lık paya sahipmiş gibi çalışıyoruz. Merinos AKKM olarak ulusal ve uluslararası her türlü çalışmada yer alıyoruz. AIPC ve ICCA gibi dünya çapındaki kongre ve turizm kuruluşlarına üyeyiz. Son olarak İstanbul'da yapılan ICE of MICE Uluslararası kongre fuarına katıldık. Stant açtık ve Bursa'yı tanıttık" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Semih Pala İstanbul Merinos Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title