Haberler

Malatya'daki Darbe Girişimi Davasının 5'ıncı Duruşmasına Devam Edildi

Malatya'da terör örgütü FETÖ/PDY'nin 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin, 76 sanıklı davada 5'inci celsesi başladı.

Malatya'da terör örgütü FETÖ/PDY'nin 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin, 76 sanıklı davada 5'inci celsesi başladı. Sanıkların salona girişleri sırasında bir vatandaş ip fırlatarak, "alın bu ipi asın"dedi. Malatya 1.Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Yakınca Spor Salonunda görülmeye başlanan Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) davasında 5'inci duruşma görülmeye başladı. Malatya E Tipi Cezaevinde bulunan 12 tutuklu sanık geniş güvenlik önlemleri altında duruşmanın görüleceği Yakınca Spor Salonuna getirilirken, davanın 1 numaralı sanığı olan dönemin 2.Ordu eski komutanı Adem Huduti ise SEGBİS ile duruşmaya katıldı. Tutuklu sanıkların duruşma salonuna götürülmesi esnasında AK Parti heyetiyle gelen bir vatandaş, görevli bir askeri görevliye ip fırlatarak 'Komutanım bunları asın' diyerek sanıklara tepki gösterdi.Davaya, AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, bazı belediye başkan yardımcıları, AK Parti Malatya İl teşkilatı üyeleri ve bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.

Öte yandan, davaya gelen AK Parti heyetiyle sanık yakınları arasında gerginlik yaşandı. Tartışma kavgaya dönüşmeden olaya polis müdahale etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ak Parti Yakınca Malatya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title