Haberler

Mahalle Sakinleri Sokakta Toplu İftar Yaptı

Edirne'de Nişancı Paşa Mahallesi sakinleri aralarında topladıkları paralarla sokakta iftar yemeği düzenledi.

Edirne'de Nişancı Paşa Mahallesi sakinleri aralarında topladıkları paralarla sokakta iftar yemeği düzenledi. Yemeğe katılan Edirne Valisi Gökhan Sözer, Ramazan ayının en büyük özelliğinin toplu iftarlar olduğunu söyledi.

Nişancı Paşa Mahallesi'nde oturan 750 kişinin bir araya geldiği iftara Vali Gökhan Sözer ile Belediye Başkan Yardımcısı Nihan Akdere de katıldı. Mahalle sakinlerinin kendi aralarında topladığı paralarla önce sokaklara masalar kuruldu. Gençlerin gönüllü olarak garsonluk yaptığı iftarda konuklara çorba, kuru fasulye, pilav ve ayran ikram edildi.

Toplu iftarların Ramazan ayının bir özelliği olduğunu ifade eden Vali Gökhan Sözer, "İnsanların bir arada olması, birliğinin, beraberliğinin bir güzelliği olarak yansıyor. Bu mahallemizde komşularımızla beraber açık havada yemek yiyoruz. Tabii herkes bir arada olmaktan, hep beraber olmaktan mutluluk duyuyor. Arzu ediyoruz ki bu birliktelik bundan sonra da devam etsin" dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Nihan Akdere ise Nişancı Paşa Mahallesi'nde oturanların güzel bir birliktelik örneği gösterdiğini söyledi.

Muhtar İrfan Deniz ise bu tür organizasyonları mahallede geleneksel hale getirmek istediklerini ifade ederek, "Mahallede yaşayanlara bu anlamlı organizasyon için teşekkür etmek istiyorum. Bu sokakta güzel bir beraberlik örneği yaşanıyor. Biz 500 kişilik yemek düşünüyorduk ancak katılım yüksek oldu. Bu toplu iftarları mahallemizde geleneksel hale getirmek istiyoruz" dedi.

İftar saatinde büyük kazanlarda pişirilen yemekler gelen mahalleliye dağıtıldı. Toplu iftara katılan mahalleli bir yandan sohbet ederken, diğer yandan ise sokakta toplu iftar yemeği yemenin keyfini çıkardı. - Edirne

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 6 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Koton halka arz sonuçları açıklandı mı? Koton kağıt halka arz kaç lot verdi? SON DAKİKA İslahiye kazada ölenlerin isimleri açıklandı mı (GAZİANTEP)? Crystal Palace Manchester United maçı CANLI izle! 6 Mayıs Crystal Palace MANU maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Özgür Özel-Devlet Bahçeli görüşmesi ne zaman, saat kaçta yapılacak? 7 Mayıs Salı okullar tatil mi? Yarın okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? Konyaspor Fenerbahçe maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Konyaspor FB maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bugün Hıdrellez mi? 5-6 Mayıs Hıdırellez bugün mü yarın mı? Hıdırellez ne demek, dinimizde var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 6 Mayıs bugünkü kabine toplantısında ÖĞRETMEN ATAMASI ile ilgili gelişme var mı? Hıdırellez Kuran'da geçiyor mu? Hıdırellez dinde var mı? Hıdırellez batıl inanç mı? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Hıdırellez dilek kağıdı nasıl yazılır? Hıdırellez günü duası nasıl yapılır? Konyaspor Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Konya FB ilk 11'inde kimler var? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Hıdırellez dilek kağıdı nasıl yazılır? Hıdırellez günü duası nasıl yapılır? Hıdırellez gül ağacına dilek nasıl yapılır, saat kaçta gömülür, gül ağacı şart mı? Hıdırellez nedir? Hıdırellezde neler yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title