Haberler

"Made İn Turkey Markasına Yatırım Yapmalısınız"

Güncelleme:

Domus Academy'den Tosi, Türkiye'nin "Made in Turkey" markasını oluşturmak için çok büyük bir potansiyele sahip olduğunu söyledi.

Dünyanın en prestijli tasarım ve moda okulu Domus Academy'nin Business Design Master Programı Yöneticisi Andrea Tosi, İstanbul'da "Business Design Agenda" adlı bir seminer verdi. İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri iş birliğiyle Dış Ticaret Kompleksi'nde düzenlenen seminerde Andrea Tosi, dünyada değişen ekonomi düzeninde tasarımın ve inovasyonun vazgeçilmez unsurlar haline geldiğini girişimciler, öğrenciler ve profesyonel tasarımcılarla paylaştı. Türkiye'nin "Made in Turkey" markasını oluşturmak için çok büyük bir potansiyeli sahip olduğuna dikkat çeken Tosi, Türkiye'nin tek eksiğinin inovatif yaklaşım ve tasarım olduğunu vurguladı

Günümüzde tasarım iş dünyasının olmazsa olmaz bir parçası haline geldi. Tasarımla rekabette bir adım öne çıktığını fark eden girişimciler bu alana kaynak ayırmaya başladı. Ancak ülkemizde tasarım ürünler henüz istenilen seviyeye gelmedi. Bu noktadan hareketle, dokuz yıldır aralıksız Endüstriyel Tasarım Yarışmaları düzenleyerek tasarımı ve tasarımcıları destekleyen İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri (İMMİB), tasarım denilince akla ilk gelen okullardan Domus Academy ile iş birliği yaptı. Domus Academy Business Design Master Programı Yöneticisi Andrea Tosi, Türkiye'deki tasarımcılar ve sanayicilere Türkiye'den nasıl marka çıkacağını "Business Design Agenda" seminerinde anlattı.

Ekonominin farklı boyutlara doğru evrildiği günümüzde, yeni bir tür ekonomiden söz etmenin mümkün olduğunu belirten Andrea Tosi şunlara dikkat çekti: "Yeni dünya ekonomi düzeninde açıklık en önemli kural. Kabuğuna kapanmış şirketlerin yerini yeni fikirlere, ortaklıklara, tasarıma ve inovasyona açık şirketler alıyor. Ayrıca yerel şirketler giderek güç kazanıyor. Bir şirket ya da ülkenin üretimde yerel kimliğini ortaya çıkarabilmesi için yerel değerlerini çok iyi inceleyip araştırması ve üretimlerinde mutlaka yerel unsurlar barındırması gerekiyor. "Made in Turkey" markasını oluşturabilmek ve bu markayla pozitif bir algı oluşturmak çok önemli. "Made in Turkey" gibi güçlü bir marka kimliği için Türkiye'nin çok büyük bir potansiyeli var sadece inovasyon ve tasarıma daha fazla ağırlık vermesi gerekiyor. "Made in Turkey" markası için güçlü fikirleri olan, yaratım coşkusu ve tutkusu olan genç tasarımcılarla çalışmanızı tavsiye ediyorum."

Tasarımın sadece sanat ya da estetik form arayışı değil artık iş dünyasının vazgeçilmez bir parçası olduğunun anlatıldığı "Business Design Agenda" seminerini izlemeye gelen sanayici, iş adamları, öğrenci ve profesyonel tasarımcılar farklı bir bakış açısı kazandı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Dış Ticaret Kompleksi İstanbul Türkiye Güncel Haberler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

Bahçeli, paşalardan birinin aftan yararlanmasına itiraz etti: Ben olsam çıkarmazdım

Bahçeli, paşalardan birinin aftan yararlanmasına itiraz etti: Ben olsam çıkarmazdım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title