Haberler

Macaristan'daki Kanuni Türbesi'nin Çevresi Kamulaştırılacak

Macaristan hükümeti, 1566'da Zigetvar Kuşatması sırasında hayatını kaybeden Osmanlı padişahı Kanuni Sultan Süleyman'ın iç organlarının defnedildiği, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından ortaya çıkarılan Kanuni Türbesi'nin çevresindeki bölgeyi kamulaştıracak.

Macaristan hükümeti, 1566'da Zigetvar Kuşatması sırasında hayatını kaybeden Osmanlı padişahı Kanuni Sultan Süleyman'ın iç organlarının defnedildiği, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından ortaya çıkarılan Kanuni Türbesi'nin çevresindeki bölgeyi kamulaştıracak.

Macaristan Resmi Gazetesi'nde yayımlanan hükümet kararnamesinde, TİKA tarafından Macaristan'ın Zigetvar kentinde yapılan çalışmalar neticesinde ortaya çıkarılan Kanuni Sultan Süleyman'ın iç organlarının defnedildiği yerin çevresindeki bölgenin kamulaştırılması kararı alındığı belirtildi.

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, 7 Eylül 2016'ta Macaristan'ın Zigetvar kentinde yaptığı açıklamada, TİKA'nın yürüttüğü araştırmalar neticesinde Kanuni Sultan Süleyman'ın iç organlarının defnedildiği yerin kesin olarak bulunduğunu açıklamıştı.

Kanuni'nin ölümü gizlendi

Zigetvar Kalesi kuşatması sırasında hayatını kaybeden Kanuni Sultan Süleyman'ın ölüm haberi askerler arasında moral bozukluğu yaratmaması için gizlenmişti. Kanuni'nin naaşının bozulmaması için iç organları çıkartılarak otağının bulunduğu yere gömülmüştü. Kanuni'nin bedeni ise muhasaradan sonra İstanbul'a getirilerek Süleymaniye Camisi avlusundaki bugünkü yerine defnedilmişti.

Kanuni'nin ölümünden sonra tahta geçen 2. Selim, babasının iç organlarının gömülü olduğu yere türbe, etrafına da külliye yaptırmıştı. 150 yıl kadar kalan bu yapılar daha sonra Zigetvar Kalesi'ni işgal eden Habsburg askerleri tarafından yıkılmıştı. Daha sonra Macarlar tarafından bu bölgeye türbe anlamına gelen "Turbek" ismi konulmuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Kanuni Sultan Süleyman Veysi Kaynak Macaristan Zigetvar Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ç.Rizespor Ankaragücü maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Ç.Rizespor Ankaragücü maçı şifresiz mi? Trabzonspor Gaziantep FK maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Trabzonspor Gaziantep FK maçı şifresiz mi? Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz nereden izlenir? Canlı maç izleme linki CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 28 Nisan Pazar günün maçları nereden izlenir? Göztepe Süper Lig'e çıktı mı 2024? Furkan sakatlandı mı? 28 Nisan Pazar Survivor Furkan'a ne oldu? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 28 Nisan Pazar 2024? Survivor kim kazandı? 28 Nisan Pazar Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 28 Nisan Pazar TV8 Survivor HD izleme linki! Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title