Haberler

Londra Türk Filmlerine Doyacak

Festivalin açılış galasında genç yönetmen Mahmut Fazıl Coşkun'un Yozgat Blues adlı filmi gösterildi.

Festivalin açılış galasında genç yönetmen Mahmut Fazıl Coşkun'un Yozgat Blues adlı filmi gösterildi. Festivalde her yıl dağıtılan Yaşam Boyu Başarı Ödülü ise usta oyuncu, tiyatro sanatçısı Serra Yılmaz'a verildi. Türkiye filmlerinin İngiltere'de erişimine önemli katkı sağlayan Golden Wings Dijital Dağıtım Ödülü de Kuzey Kıbrıslı Yönetmen Derviş Zaim'in Devir isimli filmine gitti.

Londra'nın en büyük eğlence kompleksi 02 Arena'nın dev sinema salonu 02 Cineworld'daki festival galası, oyuncu Serra Yılmaz, Yozgat Blues filminin başrol oyuncusu Ercan Kesal, Daire filminin yapımcısı Derya Tarım, yönetmen Nihat Seven ve Mahmut Fazıl Coşkun'un katıldığı resepsiyon ile başladı.

Resepsiyonda DHA muhabirinin sorularını yanıtlayan Serra Yılmaz, kendisine verilen Yaşam Boyu Onur Ödülü için mutluluk duyduğunu ifade ederek Türkiye'de gerçekleştireceği yeni projelerden söz etti. Uzun zamandır Türkiye'de tiyatroya ara verdiğini söyleyen usta oyuncu 30-31 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek Tiyatro Festivali kapsamında Fü adlı bir piyeste oynayacağını belirtti. Yılmaz şöyle konuştu Bunun hemen arkasından da bir kadın filminde oynuyorum. Yönetmen Ahu Öztürk'ün Toz Bezi filmi. Başrolde Nazan Kesal oynuyor. Bir sonraki film projesi ise Fransa'da bir film görünüyor. Ancak henüz kesinleşmedi.

FESTİVALDE SOMA'YA BAŞSAĞLIĞI

Film gösterimi ve ödül dağıtımından önce bir konuşma yapan Londra Türk Filmleri Festivali Direktörü Vedide Kaymak, Manisa'nın Soma ilçesinde 13 Mayıs'ta meydana gelen ve 301 kişinin ölümüyle sonuçlanan maden faciasında hayatını kaybedenlerine Allahtan rahmet ve yakınlarına baş sağlığı diledi.

Yaşam Boyu Onur Ödülü'ne layık görülen Serra Yılmaz da ödülünü aldıktan sonra yaptığı konuşmada, ödülü almaktan memnuniyet duyduğunu ifade ederek, böyle bir ödülü almanın insanın belli bir yaşa geldiğinin ıspatı olduğunu söyledi. Yılmaz ama yine de bu ödülü almaktan mutluyum alamasaydım zaten ölmüş olurdum. Hala burdayım ve hala çalışıyorum. İşimi çok seviyorum diye konuştu.

Daha sonra sahneye gelen Yozgat Blues filminin yönetmeni Mahmut Fazıl Coşkun ve başrol oyuncusu Ercan Kesal, filmlerinin Londra'daki Türk seyirciyle buluşmasından duyduklarını memnuniyeti ifade ettiler. Kesal, film sürecinin çok iyi geçtiğini söyleyerek iyi bir çalışma çıkardıklarını ve bir sonraki filmde de çalışmaya devam edeceklerini ekledi.

YOZGAT'TA BLUES ŞARKILARI

Ödüllerin dağıtılmasının ardından yönetmen Coşkun'un Yozgat Blues filmi gösterildi.

Eşini kaybetmiş orta yaşlı bir müzik öğretmeni olan Yavuz'un aldığı bir teklif üzerine Yozgat'a giderek bir barda şarkı söylemeye başlamasıyla bu kentte başına gelen ilginç hikayeleri konu alan filmin başrollerinde Ercan Kesal, Ayça Damgacı, Tansu Biçer ve Nadir Sarıbacak yer alıyor. Bu yılki festivalde genç yönetmenler Zeynep Dadak ve Merve Kayan'ın gençliğin gelgitlerinin ele alındığı Mavi Dalga,Kıbrıslı Türk yönetmen Derviş Zaim'in Devir ve başarılı yönetmen Reha Erdem'in Şarkı Söyleyen Kadınlar adlı filmleri öne çıkıyor.

22 Mayıs- 1 Haziran Tarihleri arasında devam edecek olan Londra Türk Filmleri Festivali kapsamında bir çoğu yeni nesil yönetmenlerin filmlerinden oluşan uzun ve kısa metrajlı ve belgesellerin yer aldığı 24 film gösterilecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mahmut Fazıl Coşkun Serra Yılmaz Londra Yozgat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 8 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 8 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 8 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? PSG elendi mi? PSG Şampiyonlar Ligi'nden elendi mi, Borussia Dortmund maçı ne oldu? Genel Af çıkacak mı 2024? 9. Yargı Paketi'nde AF var mı? 9. Yargı Paketi ne zaman çıkacak, maddeleri neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title