Haberler

Laura Boldrini ?türk Yetkilileri, Herkesin Haklarına Saygı Duyarak Normale Dönmeye Davet Ediyorum?

Laura Boldrini 'Türk yetkilileri, herkesin haklarına saygı duyarak normale dönmeye davet ediyorum'Esma Çakır Roma, 22 Eylül (DHA) - İtalya parlamentosunun alt kanadı olan Temsilciler Meclisi'nin Başkanı Laura Boldrini, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Türkiye'de yaşananlara ilişkin açıklamalarda bulundu ve'Türk yetkilileri, muhalifler de dahil herkesin haklarına saygı duyarak normale dönmeye davet ediyorum' çağrısı yaptı.

Laura Boldrini 'Türk yetkilileri, herkesin haklarına saygı duyarak normale dönmeye davet ediyorum'

Esma Çakır Roma, 22 Eylül (DHA) - İtalya parlamentosunun alt kanadı olan Temsilciler Meclisi'nin Başkanı Laura Boldrini, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Türkiye'de yaşananlara ilişkin açıklamalarda bulundu ve

'Türk yetkilileri, muhalifler de dahil herkesin haklarına saygı duyarak normale dönmeye davet ediyorum' çağrısı yaptı.

Laura Boldrini, Roma'daki Yabancı Basın Derneği'nde katıldığı bir toplantının ardından Türk gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İtalya devlet protokolünün üç numaralı ismi, darbe girişiminin ardından Avrupa ülkelerinin, Türkiye'yi yalnız bıraktıklarına dair özeleştiriler yapmaya başladığına ve kendisinin ne düşündüğüne ilişkin bir soruya, 'Türkiye'yi kesinlikle yalnız bırakmadık. Askeri darbe girişimini kınadık, şu çok açık ki bu tür metotlar asla kabul edilemez' diye karşılık verdi.

Şimdi ise Türkiye'de, demokratik metotlarla ve kararlılıkla hukukun üstünlüğü üzerinde durarak normale dönülmesinin çok önemli olduğunu dile getiren Boldrini, 'Ancak şu an Türkiye'de uygulanan metotlar konusundaki endişemi de gizleyemeyeceğim; açık suçlamalar olmadan insanlar tutuklandı, yargıçlar ve üniversite profesörleri görevlerinden alındı, basının üzerinde büyük hükümet baskısı olduğu bize söyleniyor. Tüm bunlar kesinlikle bizi çok endişelendiriyor' ifadelerini kullandı.

'DEMOKRASİ HER ŞARTTA UYGULANMALI'

Türk yetkilileri, muhalifler de dahil herkesin haklarına saygı duyarak normale dönmeye davet ettiğini söyleyen Laura Boldrini, 'Demokrasi, herkesin haklarına saygı duyulduğunda, her koşulda uygulandığında demokrasidir' dedi.

Sol Ekoloji ve Özgürlük Partisi (SEL) kökenli Laura Boldrini, Türkiye'de 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında yaşananların 'sivil darbe' izlenimi verdiği iddiasında bulunmuştu.

Hukukun üstünlüğünden de uzaklaşıldığını öne süren Boldrini ayrıca, Avrupa'nın neredeyse Türk sığınmacıların gelişine hazır olması gerektiğini de söyleyerek, 'Cenevre Sözleşmesi'ne göre bireysel özgürlüklere saygı duyulmaması halinde kaçan mültecileri kabul etmeliyiz. Ne yazık ki şimdi Türkiye'de olan da budur' demişti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Esma Çakır Türkiye İtalya Roma Politika Güncel Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

Başrolde yine aynı isim var! Galatasaray ve Fenerbahçe oyuncuları arasında kavga çıktı

Başrolde yine aynı isim var! Galatasaray ve Fenerbahçe oyuncuları arasında kavga çıktı

Bakmadan Geçme

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri! Galatasaray Fenerbahçe seyirci sayısı kaç? Galatasaray Fenerbahçe tribünlerinde kaç kişi var, kaç bilet satıldı? Bein Sports CANLI izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Galatasaray Fenerbahçe maçını şifresiz veren kanallar! Galatasaray Fenerbahçe maçı nereden izlenir? Cengiz Ünder neden yok, sakat mı? Galatasaray maçında Cengiz Ünder yok mu, yedeklerde mi, niye yok? İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi kimdir? İran Cumhurbaşkanı öldü mü, sağlık durumu nasıl? Kongo'da darbe mi oluyor? SON DURUM! Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde neler oluyor, darbe mi oldu? Galatasaray Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! (BELLİ OLDU) Galatasaray Fenerbahçe ilk 11'lerde kimler var? Galatasaray Fenerbahçe maçı saat kaçta? Derbi saat 19.00'da mı 20.00'de mi? CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title