Haberler

Lassa, Fc Barcelona ile Dünya Çapında 1 Milyar Kişiye Erişecek (2)

Avrupa'nın yedinci büyük lastik üreticisi Brisa'nın markası Lassa ile FC Barcelona arasındaki işbirliğinin detayları Camp Nou'da gerçekleşen toplantıda kamuoyu ile paylaşıldı.

Avrupa'nın yedinci büyük lastik üreticisi Brisa'nın markası Lassa ile FC Barcelona arasındaki işbirliğinin detayları Camp Nou'da gerçekleşen toplantıda kamuoyu ile paylaşıldı. Anlaşma kapsamında Lassa, FC Barcelona'nın 4 branşta tüm salon takımlarının isim ve forma sponsorluğunu üstlenen ilk marka oldu. Bu anlaşmayla tarihe geçen Lassa, global marka olma yolunda önemli bir yol katedecek.

FC Barcelona'nın dünya çapında 1 milyardan fazla kişiye erişimi olduğu tahmin ediliyor. Bu sponsorlukla Lassa markası da 4 yıl boyunca FC Barcelona aracılığıyla 1 milyar kişiye erişmeyi hedefliyor. Bir sezonda Camp Nou'yu ve salon müsabakalarının yapıldığı Palau Blaugrana'yı ziyaret eden 6 milyondan fazla turistin de Lassa markası ile birebir tanışması mümkün olacak. Sosyal medyada da dünyanın en çok takip edilen kulübü olan FC Barcelona'nın toplam 200 milyonun üzerinde sosyal medya takipçisi bulunuyor.

Türkiye'nin önde gelen; Avrupa'nın yedinci büyük lastik üreticisi Brisa'nın markası Lassa ile dünyanın en ünlü ve başarılı spor kulüplerinden FC Barcelona arasındaki iş birliğinin detayları Barcelona'da gerçekleşen toplantıda kamuoyu ile paylaşıldı. Camp Nou'da düzenlenen toplantının ev sahipliğini FC Barcelona Başkanı Josep Maria Bartomeu, Brisa Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Bayman, Brisa Genel Müdürü Yiğit Gürçay ve FC Barcelona Başkan Yardımcısı ve Pazarlama&İletişim Bölümü Başkanı Manel Arroyo yaptı. Bu sezondan başlayarak 4 yıl boyunca FC Barcelona'nın "Global Resmi Lastik Partneri" olan Lassa'nın logosunu taşıyan salon takımlarının yeni formaları tüm dünyaya ilk kez tanıtıldı. FC Barcelona'nın salon sporları branşlarını oluşturan basketbol, hentbol, futsal ve tekerlekli paten hokeyi takımlarının kaptanları Juan Carlos Navarro, Víctor Tomàs, Paco Sedano ve Aitor Egurrola, Lassa logolu yeni formalarını ilk kez giydi. Bu sezondan başlayarak 4 yıl boyunca takımlar maçlarına "FC Barcelona Lassa" adıyla çıkacak.

DÜNYA ÇAPINDA 1 MİLYAR KİŞİYE ERİŞİYOR

FC Barcelona'nın dünya çapında toplam 1 milyar kişiye erişiminin bulunduğu tahmin ediliyor. FC Barcelona Lassa salon takımları, futboldan sonra FC Barcelona'nın en çok hayranı bulunan branşları olarak dikkat çekiyor. FC Barcelona Lassa basketbol, hentbol, futsal ve tekerlekli paten hokeyi takımlarının Facebook'daki toplam taraftar kitlesinin 16 milyonu aştığı hesaplanıyor. Her sezonda 6 milyon ziyaretçi, Camp Nou Stadı'nı ve salon sporlarının oynandığı Palau Blaugrana tesislerini ziyaret ediyor. Her hafta ortalama 5 bin biletli izleyici, salon sporlarının maçlarını izliyor.

FC BARCELONA LASSA, AVRUPA'DA İLK MAÇINA TÜRKİYE'DE ÇIKIYOR

2015-16 Euroleague sezonunda C Grubu'nda Türkiye şampiyonu aynı zamanda yine Lassa'nın sponsoru olduğu Pınar Karşıyaka ile eşleşen FC Barcelona Lassa basketbol takımı, sezonun ilk maçına da Türkiye'de çıkacak. Maç, 15 Ekim'de İzmir Halkapınar Arena'da oynanacak.

4 yıllık dönemi kapsayacak iş birliği kapsamında Lassa, bir spor kulübünün tüm salon sporlarının isim sponsorluğunu üstlenen ilk Türk markası olarak tarihe geçti. Salon branşlarına ismini vermekle birlikte Lassa, 2019'a kadar FC Barcelona'nın "Global Resmi Lastik Partneri" olarak anılacak.

Lassa'nın imzaladığı anlaşmayı bir vizyon birliği olarak niteleyen Brisa Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Bayman, toplantıda şunları söyledi:

"Bridgestone Corporation ve Sabancı Topluluğu ortaklığıyla kurulan Brisa'nın markası Lassa, 41 yıllık geçmişiyle Türkiye'nin en samimi bulunan lastik markası oldu. FC Barcelona iş birliği, Lassa'nın küresel marka olma yolculuğunda çok önemli bir kilometre taşı. Türkiye'de güçlü bir takipçi kitlesi bulunan ve çok sevilen FC Barcelona; başarıda sürdürülebilirlik yaklaşımı, gelenekselleşmiş takım değerleri, altyapı kültürü, toplumsal duyarlılığı ve sosyal kampanyalarıyla dünya spor endüstrisine örnek teşkil ediyor. 115 yılı aşkın tarihiyle kentin sembolü haline gelen kulüp, kentin ekonomisinin %1,2'lik kısmını tek başına üretiyor. FC Barcelona ile Lassa iş birliği, her şeyden önce bir vizyon birlikteliği. FC Barcelona'nın 'saygı', 'çaba', 'hırs', 'takım çalışması' ve 'alçak gönüllülük' ilkeleriyle özetlediği 'Bir Takımdan Fazlası' misyonuyla Brisa'nın sürdürülebilirlik vizyonu ve Lassa'nın 'Sağlamsa Lassa' marka konumlandırması buluşuyor. Brisa'dan Lassa'ya, Lassa'dan FC Barcelona'ya uzanan bir değerler bütünün bir araya geldiğine inanıyorum."

Brisa Genel Müdürü Yiğit Gürçay, şu değerlendirmede bulundu:

"Türkiye'de doğan Lassa markamızla bugün 70'e yakın ülkede operasyonlarımızı sürdürüyoruz ve markamızı 5.000'in üzerinde satış noktasında araç sahipleriyle buluşturuyoruz. Bu ülkelerden biri olan İspanya bizim için çok önemli bir pazar. FC Barcelona iş birliğimizi, Lassa'nın tüm dünyadaki araç sürücüleriyle buluşma ve kendini anlatma yolculuğunda çok önemli bir adım olarak görüyoruz. FC Barcelona'nın dünyada eriştiği 1 milyar kişiyle markamızı buluşturacak olmaktan dolayı heyecan duyuyoruz. Barcelona'daki Palau Blaugrana'yı her ay ziyaret ederek salon sporlarını izleyen 25 bin izleyicinin markamızla belki de ilk etkileşimini sağlayacak olmayı, uluslararası yolculuğunda güçlenmesi için son derece değerli buluyoruz. Lassa sıcak, samimi ve kaliteli bir marka. Bu iş birliği, markanın bu kimliğini uluslararası pazarlara taşıyabilmesi ve taraftarlarla da bir gönül birliği kurulması açılarından önemli bir fırsat olacaktır."

FC Barcelona Kulübü Başkanı Josep Maria Bartomeu anlaşma hakkında şunları söyledi: "FC Barcelona olarak birden çok spor branşında başarıyı hedefleyen bir kulübüz. Bu hedef doğrultusunda bir süredir, kulübümüz bünyesindeki tüm profesyonel branşlar için global partner arayışındaydık. Takımımızın gücüne güç katacak ve bizleri belirlediğimiz hedeflere yaklaştıracak bir partner bulduğumuz için çok mutluyuz. Kuşkusuz ki Lassa ile olan işbirliği, hem bizlerin hem de profesyonel branşlardaki tüm takımlarımızın hedefe giden yoldaki kararlılığını arttıracak, sadece Türkiye'de değil, tüm dünyadaki varlığımızı güçlendirecektir."

Lassa işbirliğinin, kulübün dünya genelinde varlığını güçlendirme stratejisi doğrultusunda atılmış önemli bir adım olduğunu dile getiren FC Barcelona Kulübü Başkan Yardımcısı Manel Arroyo sözlerine şöyle devam etti: "Lassa işbirliği, kulübümüzün globalleşme vizyonunun ve bu yoldaki kararlılığının önemli bir göstergesi. FC Barcelona'nın en fazla sevilen ve takip edilen yabancı spor kulübü statüsünde olduğu Türkiye, bizim için stratejik bir pazar. Bu işbirliği, bizim başka sponsorlara da sahip olduğumuz Türkiye'ye olan bağlılığımızı bir kez daha göstermek ve Türkiye'deki taraftarlarımıza daha da yakınlaşmak için önemli bir fırsat."

4 yıl boyunca "FC Barcelona Lassa" olarak anılacak takımların başarıları:

BASKETBOL:

· 2 Euroleague Şampiyonluğu

· 1 FIBA Şampiyon Kulüpler Dünya Kupası

· 2 FIBA Saporta Kupası

· 2 FIBA Korac Kupası

· 18 İspanya Basketbol Ligi şampiyonluğu

· 23 İspanya Kupası

· 5 İspanya Süper Kupası

HENTBOL:

· 2 IHF Dünya Kulüpler Kupası

· 8 EHF Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu

· 5 EHF Kupa Galipleri Kupası

· 5 EHF Süper Kupası

· 14 İspanya Ligi Şampiyonluğu

· 18 İspanya Kral Kupası

· 10 İspanya Lig Kupası

· 17 İspanya Süper Kupası

FUTSAL:

· 2 UEFA Futsal Kupası

· 1 UEFA Kupa Galipleri Kupası

· 3 İspanya Ligi Şampiyonluğu

· 4 İspanya Kral Kupası

· 1 İspanya Süper Kupası

TEKERLEKLİ PATEN HOKEYİ:

· 21 Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu

· 16 Süper Kupa Şampiyonluğu

· 26 İspanya Ligi Şampiyonluğu

· 19 İspanya Kral Kupası

· 8 İspanya Süper Kupası

· 1 CERS Kupası

· 1 Kupa Galipleri Kupası

· 5 Kıtalararası Kupa

İSTANBUL 550 BİN TAKİPÇİYLE FC BARCELONA'YI SOSYAL AĞLARDA TAKİP EDEN 20. ŞEHİR

FC Barcelona'nın dünya çapında 1 milyar kişiye eriştiği hesaplanıyor. FC Barcelona Lassa basketbol, hentbol, futsal ve tekerlekli paten hokeyi takımlarının Facebook'daki toplam taraftar kitlesinin 16 milyonu aştığı hesaplanıyor. Bir sezonda Camp Nou'yu ve salon müsabakalarının yapıldığı Palau Blaugrana'yı ziyaret eden 6 milyondan fazla turistin de Lassa markası ile birebir tanışması mümkün olacak. Sosyal medyada da dünyanın en çok takip edilen kulübü olan FC Barcelona'nın toplam 200 milyonun üzerinde sosyal medya takipçisi bulunuyor. Palau Blaugrana'yı her ay 25.000 kişi ziyaret ediyor ve her hafta ortalama 5.000 biletli izleyici maçları izliyor. Barcelona, sosyal ağlar üzerindeki 11,5 Milyon potansiyel takipçisiyle Türkiye'de en fazla takip edilen kulüplerden biri. Türkiye 2,5 milyon takipçiyle, FC Barcelona'nın facebook hesabının en fazla takip edildiği 7.ülke konumunda. İstanbul ise sosyal medyada 550 bin takipçiyle FC Barcelona'yı sosyal ağlarda takip eden 20. şehir.

BRİSA Dünyanın en büyük lastik üreticisi Bridgestone ile Sabancı Holding'in ortak kuruluşu olan Brisa, Türkiye lastik endüstrisinin lider markalarından. Brisa'nın kökleri, Sabancı Holding ve ortaklarının girişimiyle 1974 yılında kurulan Lassa ile atıldı. Lastik sektöründe dünyada yaşanan gelişmelere paralel olarak; 1988 yılında Sabancı Topluluğu ile Bridgestone Corporation arasında gerçekleşen ortaklık sonucunda, Brisa bugünkü adını almıştır ve 25 yılı geride bıraktı.

AVRUPA KALİTE BÜYÜK ÖDÜLÜ'NÜ KAZANAN İLK TÜRK ŞİRKETİ

1993 yılında ilk Ulusal Kalite Ödülü'nü kazanan Brisa, 1996 yılında da iş mükemmelliği konusunda gösterdiği performans sonucu Avrupa Kalite Büyük Ödülü'nü kazanan ilk Türk şirketi olmuştur. Brisa, bugün Avrupa'nın yedinci büyük lastik üreticisi konumundadır. Brisa Kocaeli Üretim tesisleri, 361 bin metrekareye ulaşan kapalı alanıyla, dünyanın tek çatı altındaki en büyük lastik fabrikalarından biridir. Bu tesis, aynı zamanda, Bridgestone'un dünya üzerindeki en önemli üretim üslerinden biri olma özelliğini de taşımaktadır. Brisa, Aksaray Organize Sanayi Bölgesi'nde kuracağı 4,2 milyon adet lastik üretim kapasitesine sahip yeni üretim tesisini 2018 yılında devreye almayı planlamaktadır.

Türk ekonomisine olduğu kadar ülkenin toplumsal gelişimine de önem veren Brisa, sürdürülebilirlik faaliyetlerini çevresel, ekonomik ve toplumsal açıdan ele almaktadır. Biyoçeşitliliğe katkıda bulunduğu "Turnalar Hep Uçsun", eğitime katkısını ortaya koyduğu "Brisa Mensupları Öğrenimi Destekleme Derneği", trafikte emniyetli sürüşe katkı sağladığı "Lassa Yola Sağlam Çık" ve kültürel bir değer olan "Brisa Müze" bu anlamda ön plana çıkan projeler arasında yer almaktadır.

"Yolculuğunuzun Geleceğini Tasarlıyoruz" vizyonuyla çalışmalarını sürdüren Brisa, bir sanayi şirketinden inovasyon şirketine dönüşümünü hızla devam ettirmektedir. Brisa, sürdürülebilirlik vizyonundan aldığı ilham ve inovasyon anlayışıyla, fosil yakıt kullanmadan yalnızca güneş enerjisiyle çalışan "Solar Impulse"ın dünya çevresinde yaptığı yolculuğun Türkiye Resmi Partneri olmuştur.

2015 yılında "Türkiye'nin lastik markası" Lassa'nın 41'inci yılını kutlayan Brisa, Bridgestone, Lassa, Dayton, Kinesis, Firestone lastik markaları, Bandag kaplama markası, Energizer akü markası, OtoPratik, Propratik, Lastiğim, Lastik Vs ve Speedy satış noktaları, Lastik.com.tr adreste lastik değişimi ve bakımı internet sitesi, Mobilfix ticari araç filolarına yerinde bakım sağlayan mobil bakım servisi, Probox ve Bridgestone Box mobil satış ve hizmet noktası ve Lastik Oteli lastik saklama hizmeti ile Türkiye'ye değer kazandırma kararlılığındadır.

LASSA

Brisa, Sabancı Holding ve ortakları tarafından tamamen Türk sermayeli olarak, Lassa Lastik Sanayi ve Ticaret A.Ş. adı altında, Amerikan BF Goodrich firması ile yapılan lisans anlaşmasıyla 1974 yılında kuruldu. İlk kez üretime 1977'de başlayan şirket, 1988'e kadar Lassa markası altında lastik üretimine devam etti. 1 Kasım 1988 tarihinde dünya lastik pazarı lideri Japon Bridgestone Corporation ile Sabancı Holding arasında kurulan ortaklıkla Lassa şirketinin adı, Brisa Bridgestone Sabancı Lastik Sanayi ve Ticaret A.Ş. olarak değiştirildi. Brisa'nın ürettiği Lassa markası, bugün 70'e yakın ülkede 80 distribütörüyle faaliyet göstermekte. Lassa, yurt içinde 1200'ün üzerinde ve yurt dışında 124 adedi Lassa tabelalı olmak üzere 5000'in üzerinde satış noktasında bulunmaktadır. Avrupa'nın lider test ve sertifika organizasyonu Alman TÜV SÜD Automative, Lassa lastiklerini test ederek onaylamakta. Lassa lastikleri, Isuzu, Mercedes, Ford, Land Rover, Hyundai, John Deere, Tofaş-Fiat, Karsan, Otokar, Mitsubishi, Temsa, TTF-Case, New Holland gibi yerli ve yabancı otomotiv üreticileri tarafından kullanılmaktadır. Yüksek teknoloji ve deneyimle farklı iklim ve yol koşullarına uygun, dayanıklı ve uzun ömürlü lastikler tasarlayan Lassa, satış öncesi ve sonrasında müşterilerinin hayatını kolaylaştıran hizmetler sunar. Lassa ayrıca tüm operasyonel faaliyetlerinde sürdürülebilirlik yaklaşımını gözetmektedir.

RÖPORTAJLAR

BARCELONA LASSA BASKETBOL TAKIMI KAPTANI JUAN CARLOS NAVARRO S: Lassa Barcelona işbirliği için nasıl bir mesaj vermeyi düşünüyorsunuz? Bu işbirliği takımlara nasıl yansıyacak?

C: Her şeyden önce emeği geçen herkese teşekkür etmek istiyorum. Bu anlaşma bizim için çok önemli. Tarihi bir anlaşma ile karşı karşıyayız. Tüm salon sporlarını desteklediler. Umarım bu anlaşma ile Lassa ile şampiyonluklar kazanırız.

S: Son Avrupa Basketbol Şampiyonası ile ilgili neler düşünüyorsunuz? Türkiye ve İspanya aynı gurupta mücadele ettiler.

C: Bu şampiyonada ne yazık ki Türkiye elendi İspanya ise yoluna devam ediyor. Türkiye'de basketbol hızla yükselen bir ivme gösteriyor. Bu takımlar bazında kendisini gösteriyor. Ancak aynı şeyi milli takımda son yıllarda göremiyoruz. Umarım takımlarda alınan başarılı sonuçlar milli takımada yansır. Ben ise bu sene İspanya milli takımına yardımcı olamadığım için kendimi şansız hissediyorum.

S: Türk taraftarlarının basketbola gösterdiği ilgi hakkında ne düşünüyorsunuz?

C: Muhteşem... takımlarını inanılmaz destekliyorlar. Türkiye'de oynadığımız karşılaşmalarda seyircinin bu desteğini hep hissettik. Türk taraftarlarının beni tanımasından da çok mutluyum. Beni hem sevdiklerini hem de saygı duyduklarını düşünüyorum.

S: Sizle Pınar Karşıyaka aynı guruba düştünüz. Neler demek istersiniz?

C: Pınar Karşıyaka ile hiç karşılaşmadık. Henüz vaktimiz var bu takımı tanımaya. Ancak diğer Türk takımlar ile karşılaştığımızda oradaki ambiansı basketboldaki kaliteyi gördük. Eminim bu takımda aynı diğerleri gibi bizi zorlayacaktır. Bizi zor bir maçın beklediğini belirtmek gerekir.

BARCELONA LASSA HOCKEY TAKIMININ KAPTANI AİTOR GURROLA

S: Lassa Tyras diğer salon takımlarına olduğu gibi hokeyde ana sponsor oldu. İlk önce takım kaptanı olarak bu konudaki düşüncelerini öğrenmek isterim

C: Bir Türk firmasının hokeye ana sponsor olması bizi çok gururlandırdı. Herkese teşekkür etmek isterim. Biizm amacımız bu marka altında Barcelona Hockey takımını en üst düzeye taşımak olacaktır.

S: Önümüzdeki sezon için düşünceleriniz nelerdir?

C: Barcelona kulübü olarak tüm spor dallarında amaç birinci olmaktır. Bunu da başaracak güçteyiz. Bizde bize düşen görevi yerine getireceğiz ve en iyi sonuçlar alacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın.

S: Bu spora gönül vermiş gençlere hangi mesajları vermek istersiniz?

C: Benim gençlere vereceğim öğüt çalışmayı hiç bırakmasınlar. Bu spor dalı çok güçlü çalışmaları da beraberinde getiriyor. Çalışırlarsa kazanacaklarını unutmasınlar yeter.

BARCELONA LASSA SALON FUTBOLU KAPTANI SERGİO LOZANO

S: Bu yıl Aralık ayında dünya salon futbolu şampiyonası var. Neler bekliyorsunuz?

C: Öncelikli olarak Lassa Tyras'a teşekkür etmek istiyorum. Salon futboluna yapmış olduğu yatırımdan çok memnunuz. Eminiz ki bize güvenlerini boş çıkarmayacağız. Bizleri zorlu bir dünya şampiyonası bekliyor. İyi sonuçlar alacağımızı düşünüyoruz. Avrupada da başarılı olmaya çalışıyoruz.

S: Salon futbolu Türkiye'de yeni yeni gelişen bir spor. Neler demek istersiniz?

C: Dediğiniz gibi gelişen bir spor. Herkesin bu sporda başarılı olmasını isterim. Çoğu zaman Türkiye üzeri diğer ülkelere oynamaya gittik. Bu sefer artık Türk takımlarına karşıda oynamak istiyoruz.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye BRİSA Lassa Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title