Haberler

Koop İş Sendikası Genel Başkanı Alemdar Açıklaması

"Taşeronlaşmanın Türkiye'nin gündeminden tamamen kalkmasını istiyoruz. Özellikle kamuda asıl işte çalışan tüm taşeron işçilere kadro verilmesini talep ediyoruz"

Koop-İş Sendikası Genel Başkanı ve Türk-İş Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Eyüp Alemdar, taşeronlaşmanın Türkiye gündeminden kalkmasını istediklerini belirterek, "Özellikle kamuda asıl işte çalışan tüm taşeron işçilere kadro verilmesini talep ediyoruz" dedi.

Alemdar, Bera Otel'de düzenlenen Koop-İş Konya Şubesi'nin 12. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, işçi hak ve özgürlüklerini genişletmek için her türlü çabayı taşıyacaklarını söyledi.

İşçi hak ve özgürlüklerinin geliştirilmesi için yapılması gerekenler konusunda birçok önerilerinin olduğunu anlatan Alemdar, "Sayın Başbakan birçok kez söyledi, işçi ve işveren örgütleri bir noktada anlaşmadan bu konuda bir düzenleme yapılmayacağının altını çizdi ancak bazı çevreler, sanki ortada bir mutabakat varmış gibi konuyu gündemde tutuyor. Buradan bir kez daha söylüyorum: İşçi hak ve özgürlüklerini geriye götürecek hiçbir düzenlemede mutabakatımız yoktur ve olmayacaktır" diye konuştu.

Alemdar, ülkenin en önemli işçi sorunlarından birinin taşeronlaşma olduğunu savunarak, Koop-İş olarak tespitlerini, analizlerini sürekli yaptıklarını, mesailerinin önemli kısmını buna ayırdıklarını kaydetti.

Türkiye'yi, sektörü, üretim ilişkilerini masaya yatırdıklarını dile getiren Alemdar, yeni strateji ve hedefler belirlediklerini ifade etti.

"Taşeronlaşmanın Türkiye'nin gündeminden tamamen kalkmasını istiyoruz. Özellikle kamuda asıl işte çalışan tüm taşeron işçilere kadro verilmesini talep ediyoruz" diyen Alemdar, kalanların da en az 5 yıllık sözleşme yapılarak güvenceye kavuşması, sendikalı olması halinde toplu iş sözleşme farklarının ödenmesini istediklerini, böylece bu kişilerin geleceğe güvenle bakmalarının sağlanması gerektiğini vurguladı.

- "Değişim ve Gelişim Kongreleri" devam ediyor

Ankara 1 Nolu Şube ile başlayan Koop-İş kongrelerinin devam ettiğini bildiren Alemdar, Gaziantep, Trabzon, İzmir, Sivas, Erzurum ve Konya şubelerinde yapılan kongreleri "Değişim ve Gelişim Kongreleri" şeklinde adlandırdıklarını söyledi.

Hiçbir şeyin başladığı gibi olamayacağını, zaman içinde mutlaka değişime uğrayacağına işaret eden Alemdar, kurumların da toplumların da süreç içinde önemli değişimler yaşadıklarını belirtti.

Değişimin yanında gelişimin de şart olduğuna dikkati çeken Alemdar, "Koop-İş Sendikası bir süreden beri önemli bir değişimi yaşamaktadır. Koop-İş Sendikası değişmekte ve bir o kadar da gelişmektedir. Bundan sonra da değişmeye ve gelişmeye devam edecektir" şeklinde konuştu. - Konya

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Türk İş Konya Eyüp Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title