Haberler

Köln'de Diyanet İşleri Türk İslam Birliği'nde Kaligrafi Sergisi Açıldı

Güncelleme:

Almanya'nın Köln kentinde Diyanet İşleri Türk İslam Birliği'nde (DİTİB) kaligrafi sergisi açıldı. Sergide, Osman Hamdi Bey'in eserlerinden 'Kur'an Okuyan Kız' tablosu, Van Gogh'un 'Yıldızlı Gece', Hokusai'nin 'Kanagawa'nın Büyük Dalgası', Alman sanatçı Caspar David Friedrich'in 'Gezgin' gibi ünlü eserler ile ayetikerime, besmele ve hat sanatından örneklerin olduğu 30 eser yer alıyor.

Almanya'nın Köln kentinde Diyanet İşleri Türk İslam Birliğinde (DİTİB) kaligrafi sergisi açıldı.

Köln Sanat Rotası Ehrenfeld 2024 kapsamında kaligrafi sanatçısı Idris Azougaye tarafından hazırlanan ve geleneksel çizgilerle modernliğin harmanladığı eserler, DİTİB Sergi Salonu'nda sanatseverlerin beğenisine sundu.

Sergide, Osman Hamdi Bey'in eserlerinden "Kur'an Okuyan Kız" tablosu, Van Gogh'un "Yıldızlı Gece", Hokusai'nin "Kanagawa'nın Büyük Dalgası", Alman sanatçı Caspar David Friedrich'in "Gezgin" gibi ünlü eserleri ile ayetikerime, besmele ve hat sanatından örneklerin olduğu 30 eser yer alıyor.

DİTİB Genel Sekreteri Eyüp Kalyon, açılış töreninde yaptığı konuşmada, DİTİB'in 40'ıncı kuruluş yıl dönümünde farklı alanlarda birçok kültürel ve sanatsal etkinliğin düzenlendiğini belirtti.

Kalyon, sanatın birleştirici gücüne dikkati çekerek, din, kültür ve ırk ayrımı gözetmeksizin insanları tanıştırmanın önemine işaret etti.

MoscheeForum direktörü Murat Şahinarslan, sanatın evrensel bir dil olduğunu vurgulayarak, Azougaye'nin eserlerinin farklı perspektifleri temsil ettiğini ve sanatseverleri kültürel kimlikleri ile modernite arasındaki bağ üzerine düşünmeye teşvik ettiğini belirtti.

Sanatçı Azougaye de eserlerini sunma fırsatı bulduğu için MoscheeForum'a teşekkür etti.

Azougaye, Fas-Alman sanatçı ailesinde doğduğunu, tanınmış bir hat sanatçısı tarafından yetiştirildiğini, sanatın çeşitliliğini ve güzelliğini ilk elden tecrübe etmesine imkan sunulduğunu söyledi.

Eserlerinde Arap hat sanatının zengin mirasını modern tasarım ve çağdaş estetikle birleştirdiğini ifade eden Azougaye, "Her tablo bir hikaye anlatıyor, bir mesaj taşıyor, kendi kişisel, kültürel kökenimden ve çevremdeki etkilerden şekillenen bir yolculuğu yansıtıyor." dedi.

Açılışına çok sayıda sanatseverin katıldığı sergi, 30 Haziran'a kadar gezilebilecek.

Kaynak: AA / Güncel

Osman Hamdi Bey Van Gogh Almanya Köln Van Sanat Kültür Kültür Sanat Güncel Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Bakmadan Geçme

Galatasaray Fenerbahçe maçını şifresiz veren kanallar! Galatasaray Fenerbahçe maçı nereden izlenir? Cengiz Ünder neden yok, sakat mı? Galatasaray maçında Cengiz Ünder yok mu, yedeklerde mi, niye yok? İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri düştü mü? İran Cumhurbaşkanı öldü mü, sağlık durumu nasıl? Kongo'da darbe mi oluyor? SON DURUM! Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde neler oluyor, darbe mi oldu? Galatasaray Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Galatasaray Fenerbahçe ilk 11'leri belli oldu mu, açıklandı mı? Galatasaray Fenerbahçe maçı saat kaçta? Derbi saat 19.00'da mı 20.00'de mi? CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title