Haberler

KKTC eski Cumhurbaşkanı'ndan Akıncı ve hükümete sert çıkış

KKTC İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, hükümet ve KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı arasındaki kutuplaşmaya dikkat çekerek, "Türkiye yetkililerinden bu kadar uzaklaşmak, konuşmamak dertleşmemek çözüm önerilerini görüşmemek niye? Anlam veremiyorum.

KKTC İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, hükümet ve KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı arasındaki kutuplaşmaya dikkat çekerek, "Türkiye yetkililerinden bu kadar uzaklaşmak, konuşmamak dertleşmemek çözüm önerilerini görüşmemek niye? Anlam veremiyorum. Geldiğimiz konak bu. Evden mektup diplomasisi bence inanılmaz yanlış" dedi.

KKTC İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, hükümet ve KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı arasındaki kutuplaşmaya dikkat çekerek uyarılarda bulundu. Sosyal medya hesabı üzerinden açıklamada bulunan Talat, "Hükümet ayrı, Cumhurbaşkanı ayrı ve yalnız çalışmakta ısrar ediyor" dedi. Zor günler yaşandığına dikkat çeken Talat, "İnanılmaz günler yaşanıyor. Korona virüs nedeniyle haklı olarak herkes eve kapanıp kişisel izolasyonunu uygularken ekonomi de rafa kalktı. İnsanlarımız nasıl geçineceğini bilemez oldu. Hükümet tüm çağrılara rağmen, muhalefet dahil tüm toplumsal kesimlerin katılımının sağlanacağı ortak bilimsel kriz masaları oluşturmaktan kaçınıyor. Bu felaket günlerinde tüm yönetim katmanlarıyla birlikte hareket edeceklerine, hükümet ayrı Cumhurbaşkanı ayrı ve yalnız çalışmakta ısrar ediyor" ifadelerini kullandı.

"EVDEN MEKTUP DİPLOMASİSİ BENCE İNANILMAZ YANLIŞ"

"Her ikisinin de ekonomik danışma kurulları, sağlık kurulları var" diyen Talat, açıklamasını şu şekilde tamamladı:

"Cumhurbaşkanının danışma kurulu görüşlerini hükümete basın yoluyla iletiyor veya hükümete yazdığını basına da aktarıyor. Bunlar yetmezmiş gibi, hükümet ortakları arasında bile uyum sorunu olduğu izlenimi var. Bu yeni devlet geleneğine bir de mektup diplomasisi katılıyor. Cumhurbaşkanı, konuşmak yerine evinden mektup yazıyor ve Kıbrıslı Türklere yardım yapılmasını istiyor. AB'ye, Dünya Bankasına, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankasına ve BMGS'ne mektuplar göndermek neyse de (ki konuşmak daha doğru olurdu) Türkiye yetkililerinden bu kadar uzaklaşmak, konuşmamak dertleşmemek çözüm önerilerini görüşmemek niye? Anlam veremiyorum. Geldiğimiz konak bu. Evden mektup diplomasisi bence inanılmaz yanlış".

(Emir Abdurrahman Bulut /İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Ali Talat Hükümet Kıbrıs Güncel Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter sert iniş yaptı! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter sert iniş yaptı! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Bakmadan Geçme

Cengiz Ünder neden yok, sakat mı? Galatasaray maçında Cengiz Ünder yok mu, yedeklerde mi, niye yok? İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri düştü mü? İran Cumhurbaşkanı öldü mü, sağlık durumu nasıl? Kongo'da darbe mi oluyor? SON DURUM! Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde neler oluyor, darbe mi oldu? Galatasaray Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Galatasaray Fenerbahçe ilk 11'leri belli oldu mu, açıklandı mı? Galatasaray Fenerbahçe maçı saat kaçta? Derbi saat 19.00'da mı 20.00'de mi? CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi!
Çakma Atatürk, 19 Mayıs'ı da boş geçmedi! Zeybek oynadığı görüntüleri paylaştı

Çakma Atatürk, 19 Mayıs'ı da boş geçmedi! Zeybek oynadığı görüntüleri paylaştı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title