Haberler

KKTC'de mutfak tüpü karaborsaya düştü

Güncelleme:

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC), tüp dolum firmaları artan maliyetlerden dolayı tüp gazın 140 lira olması yönünde hükümete baskı yaparken, hükümetin buna karşı çıkması sonucu mutfak tüpü karaborsaya düştü.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC), tüp dolum firmaları artan maliyetlerden dolayı tüp gazın 140 lira olması yönünde hükümete baskı yaparken, hükümetin buna karşı çıkması sonucu mutfak tüpü karaborsaya düştü.

Türkiye'de 1970'li yıllarda Kemal Sunal'ın filmlerine konu olan tüp yokluğu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) gerçek oldu. KKTC'de tüp dolum firmaları artan maliyetlerden dolayı tüp gazın 140 lira olması yönünde hükümete baskı yaparken, hükümetin buna karşı çıkması sonucu tüp dolum firmaları piyasaya tüp vermemeye başlaması ile mutfak tüpü karaborsaya düştü. KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanlığı, yaşanan tüp kıtlığının ardından kararını değiştirerek ev tipi 10 kilogramlık tüp gaza 17 lira zam yaparak, 90 liradan 107 liraya yükseltti. Yaklaşık bir haftadır ada genelinde vatandaşlar mutfak tüpüne ulaşmakta zorluk çekerken, markete tüp almaya giden vatandaşlar elleri boş dönmeye devam ediyor.

"6 GÜNDÜR ELİMİZDE TÜP KALMADI"

Market sahibi olan Ömer Dikel yaptığı açıklamada, "6 gündür elimizde tüp kalmadı bunun nedeni ise Enerji Bakanlığı ile dolum tesisleri fiyat konusunu anlaşamaması. Halk da biz marketçileri gözünde stokçu olarak görmekte fakat benim tüpler cumartesi sabah 1-2 saat içinde tükendi" dedi.

"VATANDAŞ NE YAPACAK SOKAKTA ATEŞ Mİ YAKACAK?"

Müşterilerin kendisini stokçulukla suçladığını belirten Dikel, "Enerji Bakanlığı ve dolum tesisleri birkaç firmanın anlaşamaması fiyat konusunda halkı ve bizleri aşırı bir şekilde mağdur etmektedir. Halk da tüp yoktu nasıl yemek yapacağını bilememektedir. Vatandaş ne yapacak sokakta ateş yakarak yemek mi yapacak bu devirde böyle şeyleri görmek gerçekten bu memlekette bizleri üzmektedir" dedi.

"NE BİZİ NE DE HALKI TÜPSÜZ BIRAKMAYA HAKKINIZ YOK"

Dikel, "Dolum tesisleri biz dağıtıcılara bize tedarik sağlayan aracılara aradığımızda 140 lira olmasını talep etmektedirler. Biz de diyoruz ki zam yapacaksanız yapın ama ne bizi ne de halkı tüpsüz bırakmaya hakkınız yok. Bir an önce çözün ki insanlar evinde yemek yapabilsin bizde insanlara tedarikçi olarak mahcup olmayalım" ifadelerini kullandı.

"BENİM BABAM 1980'Lİ YILLARDA TÜP KUYRUĞUNA GİRERDİ"

Girne'de Fırın işleten Fatih Kalkan ise, "Bu pandemi sürecinde kendi kendimizi ayakta tutmaya çalışırken buraya kadar borç dolmuşuz ve her taraf borç sigorta-prim ödeyemez duruma geldik. Kendi hayatımızı nasıl idame ettireceğimizi bilmeden şimdi de tüp sıkıntısı yaşamaya başladık. Benim babam 1980'li yıllarda tüp kuyruğuna girerdi" dedi.

"23 TANE MARKET İKİ TANE DE PETROL İSTASYONU GEZDİM BULAMADIM"

Kalkan, "Tüp, yağ, şeker kuyruğunu bunları biliyorduk ve yaşadık. 21'inci yüzyılda ilk defa böyle bir şey yaşadım. Tüpe zam gelineceği duyuldu cuma gününden beri marketlerde tüp bulamıyorum. 23 tane market iki tane de petrol istasyonu gezdim bulamadım. Yok nereye gitti ise yok. Öğleden beri tüpler bitti iş yapmaz oldum fırın kapalı tüp bulamıyorum. Yarın için ne olacağı da belli değil. Buradan devlet yetkililerine sesleniyorum bu işe artık bir çözüm bulsunlar. 21'inci yüzyılda tüp kuyruğuna girecek ve tüp bulamayacak isek ne yapalım iki çocuğum var mağdur oldum kapatayım dükkanı kirayı, sigortayı devlet öndesin nereye kadar?" dedi.

'

'YAKLAŞIK 30 TANE MARKETE GİTTİK"

Markete tüp bulmak umudu ile gelen Nurettin Sızmaz ise yaptığı açıklamada, "Yaklaşık 30 tane markete gittik ama hiç birinde tüp yok, Enerji Bakanlığı ve tüp dolum firmaları arasındaki problemin bir an önce çözülmesi gerekiyor eğer çözülmezse zaten bu halk bu hafta bir şekilde herhalde gidip artık parklarda falan ateş yakmaya başlayıp yemeği de onun üstüne pişirmeye başlayacak" dedi.

(Emir Abdurrahman Bulut/İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Enerji Bakanlığı Kemal Sunal Kıbrıs Ekonomi Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Bakmadan Geçme

Usyk kimdir? Boksör Usyk kaç yaşında, nereli? #129351 Tyson Fury kim, kaç yaşında, nereli? #127942 18 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Fury Usyk maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda 2024? Tyson Fury Usyk maçı ne zaman #129351 18 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Yeni Angola Büyükelçisi Muhammet Mustafa Çelik kimdir? Muhammet Mustafa Çelik hayatı ve biyografisi nedir? 18 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! 18 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 18 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! #9889 #127919 18 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 18 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 18 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 18 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title