Haberler

KKTC'de 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı, KKTC'nin başkenti Lefkoşa'da Dr. Fazıl Küçük Bulvarı'nda düzenlenen resmi geçit töreniyle kutlandı.

30 Ağustos Zafer Bayramı, KKTC'nin başkenti Lefkoşa'da Dr. Fazıl Küçük Bulvarı'nda düzenlenen resmi geçit töreniyle kutlandı. 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında, KKTC'nin başkenti Lefkoşa'da Dr. Fazıl Küçük Bulvarı'nda yaya tören birliklerinin katıldığı geçit töreni düzenlendi. Törene, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Başbakan Hüseyin Özgürgün, Yüksek Mahkeme Başkanı Narin Ferdi Şefik, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, TC Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı (KTBK) Tümgeneral Yılmaz Yıldırım, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı (GKK) Tuğgeneral Tevfik Algan, Ana Muhalefet Partisi Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, 28. Tümen Komutanı Tuğgeneral Faruk Yıldırım, 39. Tümen Komutanı Tuğgeneral Erdal Şener ve Başbakan Yardımcısı, Maliye Bakanı Serdar Denktaş katıldı. Denktaş, törene torunları Asım ve Asır Dedezade ile geldi. Bakanlar, milletvekilleri, siyasiler, devlet, hükümet ve askeri yetkililerle halkın katıldığı tören saat 10.00'da başladı.

İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekildiği törende KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı tören birliklerinin ve halkın bayramını kutladı. Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığından Topçu Binbaşı Cem Ersoy günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Ersoy'un konuşmasının ardından yaya ve motorlu birlikler geçişiyle tören sona erdi.

TOPÇU: 30 AĞUSTOS TÜRK ULUSUNUN BAĞIMSIZLIK MÜCADELESİNİN ÖLÜMSÜZ ANITIDIR

Topçu Binbaşı Cem Ersoy, günle ilgili konuşmasında, 30 Ağustos'un Türk ulusunun bağımsızlık mücadelesinin ölümsüz anıtı olduğunu söyleyerek, bu tarihin Türk milletinin kaderini belirlediğini kaydetti. Ersoy, "Mustafa Kemal liderliğinde verilen var olma mücadelesinden zaferle çıktık. Son derece ağır şartlar altında elde edilen başarı, aziz milletimizin istiklal ve hürriyetinden asla taviz vermeyeceğini dünyaya ispat etti" dedi.

"ZAFER BAYRAMI'NIN MUTLULUĞUNU KIBRIS TÜRK HALKI İLE PAYLAŞMANIN HEYECANINI YAŞIYORUZ"

Ersoy, bu zaferin bağımsızlık mücadelesi veren diğer milletler için emsal teşkil ettiğini vurguladı. "Böyle bir milletin ve onun bağrından çıkan Türk ordusunun mensubu olmanın gururunu, bu gururu ve mutluluğu yavru vatan KKTC ile siz mücahit Kıbrıs Türk halkı ile paylaşmanın heyecanını yaşıyoruz" diyen Ersoy, Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran Mustafa Kemal'e, silah arkadaşlarına, Anadolu'daki ve KKTC'deki şehitlere rahmet diledi. Cem Ersoy, Türk Silahlı Kuvvetlerinin bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da Türk ulusunun en önemli güvencesi ve gururu olacağını da söyledi.

(Emir Abdurrahman Bulut/İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Akıncı Zafer Haftası Sibel Siber Cem Ersoy Politika Güncel Haberler

Muharrem İnce, genel merkez binasının kapısına kilit vurdu

Muharrem İnce, genel merkez binasının kapısına kilit vurdu

ABD'li ünlü şarkıcı Puff Diddy'den sevgilisine şiddet! Otel koridorunda tekme tokat dövdü

ABD'li ünlü şarkıcı Puff Diddy'den sevgilisine şiddet! Otel koridorunda tekme tokat dövdü

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Bakmadan Geçme

19 Mayıs Mesajları ve Sözleri! İşte En Güzel 19 Mayıs Şiirleri 19 Mayıs 1919'da ne oldu, 19 Mayıs anlamı ne? 19 Mayıs İZMİR yol koşusu ne zaman nerede yapılacak, şartları ne, yol kaç km (MARATON İZMİR)? 19 Mayıs toplu taşıma ücretsiz mi? Fury Usyk maçı nasıl izlenir? Tyson Fury Usyk maçı Türkiye yayını var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 18 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! #128167 Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz nereden izlenir? Canlı maç izleme linki #9917 #128250 CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 18 Mayıs günün maçları nereden izlenir? #9917 #128250 Son Kale Hacıbey filmi oyuncuları kim? Son Kale Hacıbey filmi konusu ne? Son Kale Hacıbey ne zaman, nerede çekildi? #128250 Kırımlı filmi oyuncuları kim? Kırımlı filmi konusu ne? Kırımlı ne zaman, nerede çekildi? #128250 Allah Yazdıysa Bozsun filmi oyuncuları kim? Allah Yazdıysa Bozsun filmi konusu ne? Allah Yazdıysa Bozsun ne zaman, nerede çekildi? #128250 Dominik Cumhuriyeti bayan voleybol milli takım kadrosu ve İnstagram hesapları ne 2024? #129342 Güney Kore bayan voleybol milli takım kadrosu ve İnstagram hesapları ne 2024? Bulgaristan bayan voleybol milli takım kadrosu ve İnstagram hesapları ne 2024? #129342 Dallas Mavericks OKC Thunder NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! #127936
Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

title