Haberler

Ahilik Haftası Kutlamalarında "Ahi Sofrası Yemek Yarışması" yapıldı

Güncelleme:

Kırşehir'de, 34. Ahilik Haftası Kutlamaları kapsamında 9. Ahi Sofrası Yöresel Yemek Yarışması düzenlendi.

Kırşehir'de, 34. Ahilik Haftası Kutlamaları kapsamında 9. Ahi Sofrası Yöresel Yemek Yarışması düzenlendi.

Ağalar Konağı'nda gerçekleştirilen yarışmaya "Ahi sofrası", "hamur işi ve tatlılar" ile "yöresel et ve sebze yemekleri" kategorilerinde 69 yarışmacı katıldı.

Jüri üyelerinin yaptığı değerlendirme sonunda Ahi sofrası kategorisinde Demet Tosun'un "Ahi Çirleme Tatlısı", yöresel et ve sebze yemekleri kategorisinde Kibar Bayındır'ın "Cevizli Çorba", hamur işi ve tatlılar kategorisinde Ayşe Kuzu'nun "Pekmez Peltesi" birinci oldu.

Birincilere ödüllerini takdim eden Kırşehir Valisi İbrahim Akın, burada yaptığı konuşmada, dereceye giren yarışmacıları tebrik etti.

Birbirinden güzel yemeklerin yarıştığını vurgulayan Akın, "Bu yarışmaya giren herkesi kutluyorum çünkü bu yarışmaya girmek bile başlı başına bir cesaret işidir. Bizim gönlümüzde esasında hepiniz birincisiniz. Bu yıl Ahi Evran Veli'nin 850. doğum yıl dönümü. Bu nedenle hem UNESCO tarafından hem de Cumhurbaşkanlığımızca 2021 yılı Ahi Evran Yılı ilan edildi. Bu sebeple yıl içine yayılan bir dizi etkinlik gerçekleştirdik." dedi.

Yarışmanın her kategorisinde birincilere 5, ikincilere 3, üçüncülere 2 çeyrek altın takdim edildi.

Etkinliğe, Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Kırşehir Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Sadık Gülecen, Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Yılmaz, Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk ve çok sayıda kişi katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Ahilik Haftası Kırşehir Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Etimesgut Bld. - İnegölspor maçı CANLI İZLE! Etimesgut Bld. - İnegölspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Derince Bld. - Denizlispor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Derince Bld. - Denizlispor maçı nereden izlenir? Bursaspor - Vanspor maçı CANLI İZLE! Bursaspor - Vanspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Ekmeğe zam var mı? Ekmeğe zam gelecek mi, kaç TL olacak? Lovely Runner 9. bölüm ne zaman? Lovely Runner 9. bölüm yayınlandı mı? YENİŞEHİR ARNAVUTKÖY KURA ÇEKİMİ CANLI: THY Emlak Konut Yenişehir evleri Arnavutköy kura çekimi nereden izlenir? İstanbul - Sivas yüksek hızlı tren açıldı mı? İstanbul - Sivas YHT başladı mı, kaç saat sürüyor? Cumartesi günü kargolar açık mı? Cumartesi günü kargolar saat kaça kadar açık, dağıtım yapıyor mu 2024? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü (Yarın) noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Hangi surede iki besmele vardır? Hangi surede iki besmele geçmektedir? 4 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 4 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 4 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? OKULLAR NE ZAMAN KAPANACAK? (SAYAÇ)? 4 Mayıs Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 4 Mayıs Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title