Haberler

Kimse Yok mu Derneği Genel Başkanı Cingöz Açıklaması

"Dünyanın gerçekte problemlerinin hiçbirisi ekonomik değildir, hiçbirisi ekolojik, sosyolojik değildir, hiçbirisi psikolojik değildir. Ben inanıyorum ki bu problemlerin hepsinin temelinde bencil...

Kimse Yok mu Derneği Genel Başkanı İsmail Cingöz, "Dünyanın gerçekte problemlerinin hiçbirisi ekonomik değildir, hiçbirisi ekolojik, sosyolojik değildir, hiçbirisi psikolojik değildir. Ben inanıyorum ki bu problemlerin hepsinin temelinde bencillik problemi yatmaktadır" dedi.

Cingöz, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Kardeşlik" konulu söyleşide, derneklerin 40 şubesiyle ulaştığı ülke sayısının 100'ün çok üzerinde olduğunu söyledi.

Dernek olarak çeşitli projeleri gerçekleştirdiklerini anlatan Cingöz, projelerle Anadolu insanına ulaşmaya çalıştıklarını ve insanları hayır kervanına davet ettiklerini vurguladı.

Yaklaşık 15 yıl yurt dışında kaldığını anımsatan Cingöz, gidilen ülkelerde ihtiyaç sahibi insanlara yardım elinin uzatıldığını ve hayırlı işlere vesile olunduğunu belirtti. Yapılan işlerin boş olmadığının altını çizen Cingöz, şunları kaydetti:

"Bu yapılan işlerin her biri bu milletin huzuru adına, selameti adına değerli şeyler ifade ediyor. Aslında yardımı yapan insan, böyle bir yardımın yapıldığı insandan çok daha muhtaç. Çünkü dünyada birçok problemlerden bahsediyoruz. Ekonomik problemler var dünyada, sosyolojik problemler var dünyada, ekolojik problemler var dünyada, birbirini boğazlayan, birbirini hazmedemeyen insanlar var dünyada. Aile içi tahmin edemediğiniz kadar, şirket içi, şirketler arası, akrabalar arası, bir memleketin, bir vatanın bir milletin içerisinde 'sen ben' kavgaları var dünyada."

Dünyada savaşların olduğunu anlatan Cingöz, "Bu savaşların mağduru olmuş, arkada kalmış milyonlar var dünyada. Yine bizim güzel ülkemizde bile Kürt diye, Türk diye, Alevi diye, Sünni diye, Arap diye, Acem diye bin bir parçaya bölmüş, bu milletin ümüğüne çökmüş insanlar bizim var olan problemlerimizi suiistimal eden, bu problemlerden istifadeyle bizi birbirine düşüren insanlar, bunların getirdiği problemler var dünyada veya ülkemizde" diye konuştu.

Cingöz, şöyle devam etti:

"Dünyanın gerçekte problemlerinin hiçbirisi ekonomik değildir, hiçbirisi ekolojik değildir, hiçbirisi sosyolojik değildir, hiçbirisi psikolojik değildir. Toplum bilimciler, üniversite hocaları, hangi beylik cümlelerle, hangi akademik tezleri ortaya koyarlarsa koysunlar. Ben inanıyorum ki bu problemlerin hepsinin temelinde bencillik problemi yatmaktadır. İnsana bağlı olan problemler yatmaktadır."

İnsana bağlı olan problemlerin aslında başka problemlerin sebebi olduğunu vurgulayan Cingöz, "Biz var olan diğer problemleri çözmeye çalıştıkça, bataklığı kurutmaktan ziyade sivrisineklerle boğuşmaktan başka herhangi bir iş yapmayız. Temelde sorunların ve problemlerin çözümü, bencillik probleminin ortadan kaldırılmasıyla mümkündür" şeklinde konuştu. - Erzurum

Kaynak: AA / Güncel

İsmail Cingöz Erzurum Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title