Haberler

Kartal Edebiyat Günleri sona erdi

Güncelleme:

Kartal Belediyesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen 'Kartal Edebiyat Günleri', Masal Müzesi ve Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi'nde yapılan etkinliklerle sona erdi.

Kartal Belediyesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen ' Kartal Edebiyat Günleri', Masal Müzesi ve Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi'nde yapılan etkinliklerle sona erdi.

10-11-12 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilen ve edebiyat dünyasının önde gelen isimlerinin söyleşilerine ev sahipliği yapan Kartal Edebiyat Günleri, 12 Ocak'ta gerçekleştirilen söyleşilerin ardından sona erdi. Üç gün boyunca İstanbulluların edebiyat ve sanata doyduğu organizasyona ülke çapında tanınmış yirmi altı yazar, şair, gazeteci ve sanatçı konuşmacı olarak katıldı.

Masal Müzesi, Gülten Dayıoğlu ve Rhea Çiğdem'in söyleşileri ile renklendi

12 Ocak Pazar gününün ilk söyleşisi, Kartal Belediyesi Masal Müzesi'nde gerçekleşti. 'Müzede Canavar Yokmuş' kitabı ve aynı adı taşıyan söyleşi ile Hüsne Rhea Çiğdem, bir nevi müzelere ya da sanat kurumlarına adım atmadan önce çocukların okuyabileceği bu başlangıç kitabı ile bir çocuğun müzeye girdiğinde ne tür eserlerle, hangi kavramlarla karşılaşacağını paylaştı. Hüsne Rhea Çiğdem'in ardından okurları ile buluşan Gülten Dayıoğlu, 'Nereden Nereye' adlı keyifli bir söyleşi gerçekleştirdi. Yazar Gülten Dayıoğlu'nun kitaplarını da imzaladığı söyleşiye vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Hasan Ali Yücel Sahnesi, final günü de sevilen isimleri ağırladı

Masal Müzesi'nde çocuk kitapları yazarları, minik kitap kurtları ve aileleri ile renkli söyleşiler gerçekleştirirken; Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi'nde ise Nalan Çelik-Ali Rıza Gelirli 'İnsan Soyunun Edebi Halleri', Onur Caymaz 'Söyle Juliet Sana Ne Yaptık', Fuat Sevimay-Faruk Duman-Ercan Yılmaz' 'Ada ve Taşra' ile adlı söyleşileri ile sevenlerinin karşısındaydı.

Akşam saatlerinde Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi'nde gerçekleşen Haydar Ergülen-Şükrü Erbaş'ın, 'Şiir, İnsanlık Hali' söyleşisi, Kartal Edebiyat Günleri'nin finalini, şiirsel bir atmosfere taşıdı. Ardından Mine Söğüt ve Serkan Türk 'Korkular ve Gergedanlar' isimli söyleşi ile kendi yaşamlarından kesitler sundu. Söğüt; ev içlerindeki, ailelerdeki, orta sınıf hayatlardaki, toplumsal olaylardaki öfkeyi, örselenmişliği, baskıyı ve itirazı dillendiği öykülerden oluşan "Gergedan" kitabı ile alakalı olarak da okurlarının sorularını yanıtladı.

Kartal Edebiyat Günleri'nin final söyleşisi ise Hakan Günday ile 'Yazarak Düşünmek' oldu. Salonu dolduran kalabalığa yazma ihtiyacını ilk hissettiği ve eyleme geçirdiği anı, felsefi bir sunumla anlatan yazar, yazın hayatına nasıl adım attığının öyküsünden bir süre sonra bunun nasıl en zaruri ihtiyaç haline geldiği hakkında merak edilenleri okurlarıyla paylaştı.

Söyleşilerin sonunda Başkan Yardımcıları Ali Apaydın ve Adem Uçar sahneye çıkarak yazarlara Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel'i temsilen plaket takdiminde bulundu. Ardından her yazar, kitaplarını okurları için imzaladı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kartal Belediyesi Edebiyat Kartal Güncel Haberler

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Pazarcılıktan suç örgütü yöneticiliğine! Çapkanlar'ın lüks araçları ve tekneleri görüntülendi

Pazarcılıktan suç örgütü yöneticiliğine! Çapkanlar'ın lüks araçları ve tekneleri görüntülendi

Bakmadan Geçme

Kırımlı filmi oyuncuları kim? Kırımlı filmi konusu ne? Kırımlı ne zaman, nerede çekildi? Allah Yazdıysa Bozsun filmi oyuncuları kim? Allah Yazdıysa Bozsun filmi konusu ne? Allah Yazdıysa Bozsun ne zaman, nerede çekildi? Dominik Cumhuriyeti bayan voleybol milli takım kadrosu ve İnstagram hesapları ne 2024? #129342 Güney Kore bayan voleybol milli takım kadrosu ve İnstagram hesapları ne 2024? Bulgaristan bayan voleybol milli takım kadrosu ve İnstagram hesapları ne 2024? #129342 Dallas Mavericks OKC Thunder NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! #127936 Panathinaikos Aris maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Panathinaikos Aris maçı şifresiz mi? #9917 Torino Milan maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Torino Milan maçı şifresiz mi? #9917 Kayserispor Konyaspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Kayserispor Konyaspor maçı şifresiz mi? #9917 Başakşehir Trabzonspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Başakşehir Trabzonspor maçı şifresiz mi? #9917 Gaziantep FK Fatih Karagümrük maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Gaziantep FK Fatih Karagümrük maçı şifresiz mi? Samsunspor Alanyaspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Samsunspor Alanyaspor maçı şifresiz mi? #9917 Ç.Rizespor Kasımpaşa maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Ç.Rizespor Kasımpaşa maçı şifresiz mi? #9917 Ankaragücü Pendikspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Ankaragücü Pendikspor maçı şifresiz mi? #9917 Beşiktaş Hatayspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Beşiktaş Hatayspor maçı şifresiz mi? #9917
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title