Haberler

Acılı Ağabey, Kardeşinin Organlarını Öperek Teslim Etti

Güncelleme:

Kayseri'de, beyin ölümü gerçekleşen 46 yaşındaki Hacı Durdu Uzunlu'nun organları bağışlandı. Organların bulunduğu kutuyu öpen ağabey, "Güle güle kardeşim" diyerek gözyaşı döktü.

Kayseri'nin Sarız ilçesinde, kalp krizi sonucu beyin ölümü gerçekleşen 46 yaşındaki Hacı Durdu Uzunlu'nun böbrekleri ve karaciğeri, ailesi tarafından bağışlandı. Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesi'nde 2 saat süren operasyonla alınan Uzunlu'nun organlarının bulunduğu muhafaza kutusunu öpen ağabeyi Selçuk Uzunlu, "Güle güle kardeşim" diyerek gözyaşı döktü.

KALP KRİZİ GEÇİRDİ, BEYİN ÖLÜMÜ GERÇEKLEŞTİ

Sarız ilçesine bağlı Yeşilkent Mahallesi'nde çiftçilik yapan 2 çocuk babası Hacı Durdu Uzunlu, geçen cumartesi günü rahatsızlanınca yakınları tarafından Göksun Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada yapılan ilk müdahalesinde kalp krizi geçirdiği belirlenen Uzunlu, Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesi'ne sevk edildi. Uzunlu'nun, yoğun bakım ünitesinde tedavisi sürerken dün gece saatlerinde beyin ölümü gerçekleşti.

ORGANLARINI BAĞIŞLADILAR

Hastanenin Organ Nakil Koordinatörü Dr. Mehmet Ali Düzkale'nin girişimleriyle aile, organları bağışlama kararı aldı. Uzunlu'nun karaciğeri ve böbrekleri Gaziantep Sanko Üniversitesi'nden gelen Prof Dr. Fatih Yüzbaşıoğlu başkanlığındaki uzman ekipler tarafından yaklaşık 2 saat süren operasyonla alındı.

KARDEŞİNİN ORGANLARINI ÖPÜP VEDALAŞTI

Yaşamını yitiren Hacı Durdu Uzunlu'nun ağabeyi Selçuk Uzunlu, ameliyathane önünde sağlık görevlilerinden teslim aldığı organların bulunduğu muhafaza kutularını araçlara kadar kendisi taşıdı. Selçuk Uzunlu, organları araca koyarken kutuyu öpüp "Güle güle kardeşim" diyerek gözyaşı döktü. Selçuk Uzunlu, 6 yıl önce yeğeni Erdem Uzunlu için 3 yıl boyunca organ bağışı beklediklerini ifade ederek, şunları söyledi:

"Kardeşim ani bir kalp krizi geçirdi. Bizim de böyle bir olay daha önce başımıza gelmişti. Yeğenim için 6 yıl önce organ beklemiştik. Organ bağışına duyarlı olmak için elimizden geldiği kadar çaba sarf ettik. Kardeşimin de beşin ölümü gerçekleştikten sonra hiç tereddütsüz organ bekleyen hastaların sağlıklarına kavuşmaları için organları bağışlama kararı aldık. Aynı kararı biz de çok bekledik. Kardeşimin de birilerine can vermesi için kardeşlerim ve akrabalarımla birlikte karar verdik. Kardeşimin organlarını severek taşıdım. Çünkü karşı taraftaki insanlara çabuk yetişsin diye taşıdım. Şu anda dünyanın en mutlu insanıyım ben. Çünkü kardeşim 2-3 kişiye can verecek."

Araçlara konulan organlardan karaciğer Malatya İnönü Üniversitesi'ne, böbrekler ise Gaziantep Sanko Üniversitesi'ne Hastanesi'ne gönderildi.





Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kahramanmaraş Kayseri Uzunlu Sarız 3. Sayfa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (13)

dr.:

organ bagisi dinen mümkün degildir yani güahtir bilmiyenlere hatirlatalim

0
15
yanıtYanıtla
krall:

olsaydı sana beyin nakledilirdi haklısın

yanıt5
yanıt0
Ergun koçMobil-IOS:

İnsan ölmeden organları alınıyor. Zaten tıpben öldüğü zamanda organ bi işe yaramıyor. İnsan katili bu lar. Dinen caiz deil. Günah ya Allah bunun hesabını sormazmı.? Beyin ölümü gerçekleşmesine rağmen hayata dönen okadae çok örnek varki.

2
12
yanıtYanıtla
melkemot:

ağlattın abe beni ALLAH rahmet eğlesin mekanı cennet olsun :(((

11
0
yanıtYanıtla
1:

O DEĞİLDE TIPTAKİ GELİŞMELER ÇOK İLGİMİ ÇEKİYOR . BUNDAN 100 YIL ÖNCE ÇOK KISITLI MÜDAHALELER EDİLEBİLİYORDU HASTALARA ŞİMDİ İSE NELER YAPILIYOR . 2500 YILINDA FALAN KİM BİLİR BELKİDE YAPAY ORGANLAR ÜRETİLİP İNSANLARA NAKLEDİLECEK .

5
2
yanıtYanıtla
Allah herkese doğruyu bumayı nasip etsin:

Organ bağışı insanın insana yapabileceği en büyük yardımlardan biridir. Yaşatmak da yaşamak kadar güzel bir duygudur. Ancak makineye bağlı da olsa yaşayan canlı bir kişinin organlarını nakletmek doğru mu ? Fişini çekersek ölür diyorlar. Eee sende çekme o zaman yaşasın. O kalp makineden yardım alarak ta olsa kendi vücudunda atsın. Belki zaman içerisinde yaşam fonksiyonları düzelecek ve hayatına devam edecek.

5
0
yanıtYanıtla
Diyanete sorun:

Canlıdan sadece kan, ilik ve böbrek nakli yapılabilir. Bunların dışında yapılan organ nakillerinde yaşayan kişinin organları alınarak bir bakıma öldürülmüş oluyor. Diyanet İşleri Başkanlığına sorun, Canlının organları bağışlanarak ölmesi caiz midir ? İslamda yeri nedir

2
2
yanıtYanıtla
Organ naklini iyi araştırıp öğrenin:

Hasta yakınlarına beyin ölümü yalanı bu yüzden söyleniyor. İnsanın organlarından bazılarının işlev görmemesi halinde ölü olarak değerlendirilemez. ölümün söz konusu olabilmesi için vücuttaki tüm organların fonksiyonlarının yitirmesinin kesinleşmiş olması gerekir. Vücutta bir çok organ görevini yürütürken sadece beynin işlevini yitirmesi ölüm değildir. Makineye bağlı yaşayan kişilerin fişi çekildiğinde pek çoğu hayatına kaldığı yerden devam ediyor

3
0
yanıtYanıtla
Bende organlarımı bağışlamak isterim:

Keşke ölüden organ alınabilse de biz de bağışlasak. Çünkü öldükten sonra organlar çürüyüp gidecek hiç olmazsa birine hayat versin. Ancak ölmüş bir kimseden göz korneası dışında hiçbir organ alınamaz. Yani organların alınabilmesi için olmazsa olmaz şart, diri olunmasıdır. Canlıdan sadece kan, ilik ve böbrek nakli yapılabilir. Bunların dışında yapılan organ nakillerinde yaşayan kişinin organları alınarak bir bakıma öldürülmüş oluyor.

3
0
yanıtYanıtla
ALP:

HELAL OLSUN BİR GÜN BİZDE İHTİYAÇ SAHİBİ OLABİLİRİZ KENDİMİZ DEĞİLDE EN ÇOK SEVDİĞİMİZ CANIMIZI BİLE FEDA EDE BİLECEGİMİZ YAKINIMIZ OLUR OZAMAN ORGAN NAKLİ DOĞRUMU YANLIŞMI AKLINA GELMEZ BÜYÜK KONUŞMAYALIM

3
0
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title