Haberler

'Kardeş'lerinin Yasını Tuttular

Gaziantep ile kardeş şehir olan Amerika'nın Pensilvanya eyaletine bağlı Pittsburgh şehrinden gelen heyet, Ramazan bayramının ikinci günü Gaziantep'i kana bulayan saldırının yaşandığı alanda hayatını kaybedenler için dua etti.

Gaziantep ile kardeş şehir olan Amerika'nın Pensilvanya eyaletine bağlı Pittsburgh şehrinden gelen heyet, Ramazan bayramının ikinci günü Gaziantep'i kana bulayan saldırının yaşandığı alanda hayatını kaybedenler için dua etti.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile bugün imzalanan protokol neticesinde Gaziantep ile kardeş şehir olan Pittsburgh'tan gelen heyet, kardeşlik örneği sergileyerek geçtiğimiz günlerde Gaziantep'i yasa boğan patlamanın yaşandığı yere gitti. İlk önce Şehitkamil İlçe Emniyet Müdürlüğü (Karşıyaka Polis Merkezi) önüne gelen heyeti burada AK Parti Gaziantep Milletvekili Halil Mazıcıoğlu, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ile İlçe Emniyet Müdürü Selçuk Zengin karşıladı. Kısa süren sohbetin ardından patlamanın yaşandığı noktaya giden heyet, Afrika Amerikan Kilisesi Dini Lideri Glenn Greyson öncülüğünde hain saldırıda hayatını kaybedenler için dualar etti.

Türk Amerikan Birlikleri Kurumu Başkanı Furkan Koşar'ın tercüme ettiği konuşmada Amerika Birleşik Devletleri Milletvekili Mike Dolye, "Bugünün önemi Gaziantep'i kardeş şehir ilan etmek değil, bu talihsiz olayı da hep beraber kınamak, Amerika ve Türkiye olarak terörizmi hep birlikte lanetlediğimizin bir göstergesidir. İyi dost kötü günde belli olur. Bu gezimizi 3-4 ay önce planladık. Bu olayın yaşanmasına rağmen gezimizi iptal etmedik" dedi.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Halil Mazıcıoğlu, bu duyarlı davranışla gerçek bir kardeşlik oluştuğunu ifade ederken, heyetin, hain saldırıya rağmen Gaziantep'e gelmesinin kendisini son derece mutlu ettiğini sözlerine ekledi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey de, "Gaziantep'te yaşanan müessif olay nedeniyle büyük bir özveri gösterip şehrimize geldiler. Programlarını ertelemediler. Bugün kendileriyle kardeşlik protokolünü imzaladık. Ardından da kendileri patlamanın yaşandığı yere çiçek bırakmak istediklerini söylediler. Bizde bunu büyük bir memnuniyetle kabul ettik" ifadelerini kullandı. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Halil Mazıcıoğlu Asım Güzelbey Ak Parti Politika Güncel Haberler

title