Haberler

Kamu kurumlarına düşük kalite kalorifer yakıtı veren dolandırıcılar yakalandı

Güncelleme:

KOCAELİ merkezli 13 ilde düzenlenen operasyonla kamu kurumlarına eksik ya da kalitesi düşük karışımlı kalorifer yakıtı veren 40 kişi gözaltına alındı.

KOCAELİ merkezli 13 ilde düzenlenen operasyonla kamu kurumlarına eksik ya da kalitesi düşük karışımlı kalorifer yakıtı veren 40 kişi gözaltına alındı. 70 ton yakıt ele geçirilirken, 23 kişi tutuklandı.

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü, Türkiye genelinde 25 kamu kurumunun kalorifer yakıtı ve taşıma ihalesini alan şirketi ve çalışanlarını takibe aldı. Yapılan çalışma sonucu şirketin, kurumlara eksik ya da kalitesi düşük karışımlı yakıt teslim ettiği belirlendi. Salı günü 13 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonla 40 kişi gözaltına alındı. Şirketin, İstanbul'da bulunan depolarında yapılan aramalarda 70 ton yakıt ele geçirildi. İhaleyi alan şirketin gizli bölmeleri olan tankerlerle yakıtı üretici firmadan aldıktan sonra İstanbul'da bulunan şirketin depolarında değiştirdiği ve daha az kalitede olan yakıtı kurumlara verdiği belirlenirken, gözaltına alınan 40 kişi, 'Kamu zararına nitelikli dolandırıcılık, Edimin ifasına fesat karıştırma, Rüşvet ve özel belgede sahtecilik' suçlarıyla Gölcük Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildi. 2 kişi savcılıkta ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. Mahkemeye çıkarılan şüphelilerden 23'ü tutuklandı, 15 kişi ise adli kontrol şartı ile serbest kaldı.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Emniyet Müdürlüğü Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title