Haberler

Kalkınma Bakanı Yılmaz Bingöl'de

Bakan Yılmaz: "Bugün geldiğimiz dünyada, hiçbir ülkede artık tek tip bir vatandaştan ve yaşam tarzından bahsetmek mümkün değil"

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Bugün geldiğimiz dünyada, hiçbir ülkede artık tek tip bir vatandaştan ve yaşam tarzından bahsetmek mümkün değil" dedi.

Kurban Bayramını memleketinde geçirmek üzere uçakla Bingöl'e gelen Bakan Yılmaz, havaalanında Vali İbrahim Taşyapan, Belediye Başkanı Serdar Atalay ve diğer yetkililer tarafından karşılandı.

Havaalanında, AA muhabirine, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal'ın "kamuda başörtüsü yasağını sona erdiren yönetmelik değişikliğinin iptali için Danıştay'a açtığı dava" ile ilgili değerlendirmede bulunan Yılmaz, hukukun evrensel temel hak ve özgürlükler çerçevesinde doğru olan kararı vereceğine inandığını belirtti.

"Bugün geldiğimiz dünyada hiçbir ülkede artık tek tip bir vatandaştan ve yaşam tarzından bahsetmek mümkün değil" diyen Yılmaz, normal şartlarda muhalefetin özgürlük alanlarının daha fazla genişletilmesi için iktidara baskı yapması gerektiğini söyledi.

Yılmaz, bütün dünyada, ülkelerde değişik inançları, yaşam tarzları, mezhepleri ve farklı geçim tercihleri olan insanların bulunduğuna dikkati çekerek, demokratik ülkelerin, bu farklılıkları hukuk içinde herkesin birbirine saygı duyduğu bir ortamda bir arada yaşatmayı başardığını ifade etti.

Demokrasinin, temel hak ve özgürlükler çerçevesinde herkesin bir başkasının özgürlük alanına müdahale etmeden bir arada yaşamasının formülü olduğunu anlatan Yılmaz, şöyle konuştu:

"Bunu sadece iktidar partisinin değil aslında bütün partilerin savunması gerekir. Bugün ülkemizin geldiği noktada toplumsal olarak baktığımızda bir problem görmüyoruz. İnsanlar, başı örtülü, başı açık, değişik yaşam tarzı olan insanlar, birbiriyle gayet güzel bir arada yaşıyorlar, hiçbir sıkıntıları yok. Siyaset kurumunun bunu daha da ileriye taşıması, geriye götürmemesi lazım. Ama bizde siyaset, özellikle muhalefet, toplumun çok gerisinde kalmış durumda. Dünyanın, hukukun geldiği yerin gerisinde kalmış. Ben inanıyorum ki hukuk burada temel evrensel kriterlerle, temel hak ve hürriyetler çerçevesinde doğru olan kararı verecektir."

-Herkes birinci sınıf vatandaş

Türkiye'de hiç kimsenin kendisini dışlanmış hissetmesini istemediklerine işaret eden Yılmaz, toplumsal huzur için bunların son derece önemli olduğunu dile getirdi.

Yılmaz, kimsenin ayrımcılığa maruz kalmak hissiyatında olmasını istemediklerini, herkesin birinci sınıf vatandaş olduğu, temel hak ve özgürlüklerden en geniş şekilde yararlandığı bir ortamı arzu ettiklerini vurgulayarak, böyle bir ortamın huzur ve barışın güvencesi olduğu gibi ilerlemenin, kalkınmanın da şartı olduğunu bildirdi.

Kendi içinde çekişen, kavga eden bir toplumun kalkınması ve gelişmesinin mümkün olmadığına değinen Yılmaz, şunları kaydetti:

"Ama temel hukuk normlarında uzlaşan, birbirine saygı duyan, bir arada yaşama kültürü gelişmiş bir toplumun kalkınması, gelişmesi, refahını artırması da mümkün. Bugün en ileri demokrasi dediğimiz ülkelere baktığınız zaman çok daha rahat bir şekilde birçok uygulamanın yapıldığını görebiliyorsunuz. Türkiye de artık eski Türkiye değil. Bakın bu kadar tecrübe yaşamış bir ülkemiz var. Ekonomik olarak belli bir yere gelmiş, dünyada ilk 20 ekonomi arasında olan bir ülkeden bahsediyoruz. Köklü bir tarihe sahip, çok önemli kültürel değerleri olan bir ülkeden ve milletten söz ediyoruz. Artık belli bir dönemin tartışmalarını geride bırakıp, geleceğe bakmamız lazım."

Kurban Bayramı arifesinde İslam dünyasının bir çok yerinde acı hadiseler yaşandığını hatırlatan Yılmaz, bayramın İslam aleminde yaşanan acıların azalmasına ve yok olmasına vesile olması temennisinde bulundu. - Bingöl

Kaynak: AA / Güncel

Yılmaz Bingöl Cevdet Yılmaz Serdar Atalay Türkiye Politika Güncel Haberler

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Şanlıurfa'da bir vatandaş, iki grup arasında çıkan kavgayı ayırmak için ezan okudu

Şanlıurfa'da bir vatandaş, iki grup arasında çıkan kavgayı ayırmak için ezan okudu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title