Haberler

Kahramanmaraş'ta 100 Keklik Doğaya Bırakıldı

Kahramanmaraş'ta, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü'nde yetiştirilen 100 keklik doğaya bırakıldı.

Kahramanmaraş'ta, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü'nde yetiştirilen 100 keklik doğaya bırakıldı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na bağlı Doğa Koruma ve Milli Parklar Kahramanmaraş Şube Müdürlüğü Kapıçam Keklik Üretme İstasyonu'nda yetiştirilen ve özel kafeslerde korunan keklikler, Sütçü İmam Üniversitesi Avşar Yerleşkesi'nde düzenlenen törenle doğaya bırakıldı. Kekliklerin doğaya bırakılması nedeniyle düzenlenen törene, Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Fatih Karaaslan, öğretim üyeleri ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Kahramanmaraş Şube Müdürlüğü personeli katıldı.

Rektör Prof. Dr. Mehmet Fatih Karaaslan, ekolojik dengenin sürdürülmesi ve bozulan doğal dengenin tekrar tesis edilmesi yönünden bu tür faaliyetleri önemsediklerini söyledi. Doğanın korunması ve doğa bilincinin gelişmesi adına bölgede ciddi mesafelerin alındığını anlatan Prof. Dr. Karaaslan, "Üniversite olarak yaban hayatı koruma faaliyetlerine katkıda bulunmaya devam edeceğiz" dedi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü görevlilerinden Dr. Çağrı Özgür Özkan ise her yıl yaklaşık 15 bin keklik üretip Kahramanmaraş ve çevre illerde doğaya bıraktıklarını ifade etti. Çalışmalarının sadece ağır kış koşulları ve bilinçsiz avlanma nedeniyle azalan keklik popülasyonunu dengelemek olmadığını anlatan Dr. Özkan, doğaya bırakılan kekliklerin aynı zamanda tarımsal zararlının doğal düşmanı olduğunu ifade etti.

Konuşmaların ardından kafeslerden çıkarılan keklikler doğaya bırakıldı. - Kahramanmaraş

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sütçü İmam Üniversitesi Mehmet Fatih Karaaslan Kahramanmaraş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title