Haberler

Kadırga Yaylası Yine Şenlendi

Güncelleme:

Gümüşhane Kadırga yaylasında otçu şenliği etkinliği bu yılda coşkulu kalabalığın katılımı ile yapıldı.

Gümüşhane'nin Kürtün İlçesi Kadırga yaylasında yıllardır sürdürülen otçu şenliği etkinliği bu yılda coşkulu kalabalığın katılımı ile yapıldı. Geleneklere uyularak çifte minareli üstü açık camide Cuma namazı kılındı.

Kadırga Yaylası'nda Özkürtün Belediyesi'nce düzenlenen "Geleneksel Otçu Şenliği" vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Yaylada toplanan binlerce kişi kemençe ve davul zurna eşliğinde saatlerce horon oynadı. Ağasar, Ören, Oğuz ve Şahmelik yaylalarından yöresel kıyafetleriyle gelerek horona katılan kızlar şenliğe renk kattı.

İKİ MİNARELİ ÜSTÜ AÇIK CAMİDE YÜZLERCE KİŞİ NAMAZ KILDI

Ezanın başlaması ile müzik ve horonun durduğu Kadırga Yaylası'nda vatandaşlar cuma namazı kılmak için iki minareli ve çevresi etrafı 1,5 metrelik taş duvarla çevrili üstü açık camiye adeta akın etti, namaza durdu. Camiye sığmayan vatandaşlar da çimenlerin üstünde namaz kıldı.

Namazın ardından yöresel sanatçıların kemençe müziği eşliğinde söyledikleri türkülerle horon oynamaya devam eden vatandaşlara Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda ve Kürtün Kaymakamı Abdulselam Öztürk de kısa süre eşlik etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gümüşhane Özkürtün Kürtün Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title