Haberler

Jigolo Davasında Sanıklara Tahliye

Güncelleme:

'Jigolo' olmak isteyen gençleri dolandırdıkları öne sürülen 7'si tutuklu 9 sanık bugün hakim karşısına çıktı.

Antalya'da örgüt ve çete suçlarına bakan Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal'ın 'jigolo adayı' mağdurlardan birinin şikayeti üzerine başlattığı soruşturma kapsamında geçen Kasım ayında 9 kişi gözaltına alınmıştı. Kadın şüpheliler B.A., Ç.D., E.K. ve T.E. ile erkek şüpheliler Ö.C.K., O.D, F.K., F.S. ve M.B.'nin, jigololuk yapmaları için 65 genci kandırıp fuhuşa teşvik ettikleri ileri sürülmüş, haklarında hazırlanan iddianamede her sanık için 65 yıldan 325 yıla kadar hapis cezası istenmişti. Sanıkların kurduğu internet sitesine çeşitli kentlerden, özellikle dar gelirli erkeklerin başvurduğu belirtilen iddianamede, jigolo adaylarının, zengin iş kadınlarıyla 1000 euro karşılığında birlikte olacakları hayali kurdukları, alacakları paranın yüzde 15'ini çeteye vermeyi kabul ettikleri ortaya çıkmıştı.

Antalya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün ilk kez yapılan duruşmaya 7'si tutuklu 9 sanık ile 65 müştekiden 4'ü katıldı. Duruşmaya 3 yaşındaki oğlu ile katılan tutuklu sanıklardan B.A., eşinden şiddet gördüğü için ayrıldığını belirterek, "İş ararken gazetede evden çalışacak bayanlar aranıyordu. Müracat ettim. Ancak daha sonra dolandırılma olayını öğrenince hemen vazgeçtim. Zaten 1.5 ay ancak çalıştım" dedi.

Sanıklardan F.K. ise, "Kendime ait jigolo sitem var. Aylık 20 bin lira kazanıyorum. O.D. isimli kişi beni telefonla aradı ve benimkine benzer bir site kurduğunu belirterek siteme müracat eden kişilerin bilgilerini istedi. Kişibaşı 1 lira karşılığında verdim. Dolandırıcılık olayı hakkında bilgim yok" diye konuştu.

Diğer sanıklar da suçlamaları kabul etmeyen savunmalar yaptı.

Çete lideri olmakla suçlanan O.D. "İddianameyi geç aldım. Bu nedenle savunmamı sonra yapacağım" dedi.

Sanıklardan B.A.'nın avukatı Fevzi Dersuneli olayın karşılıklı dolandırıcılığa da girdiğini belirterek şöyle konuştu:

"Bu erkekler de jigolo sitesine fuhuş yapmak amacı ile başvurmuşlardır. Güya kadınlar çapkınlık yapacak, bu siteye girip erkek beğenecek. İnternet sitesindeki kişisel bilgilerine ise gürbüz, yakışıklı, dinç, atletik diye yazıp, çıka çıka zayıf, cılız veya göbekli adamlar çıktılar. Yani bunlar erkek fahişelik teşebbüsünde bulunmuşlardır."

Mahkeme, 6 tutuklu sanık için koşulsuz, O.D. içinse 20 bin lira kefalet ile tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmalarına karar vererek duruşmayı Haziran ayına erteledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Osman Şanal Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title