Haberler

Kimya Öğrencisinin Deney İçin Eve Getirdiği Siyanür Yüzünden Anne ve Babası Hayatını Kaybetti

Güncelleme:

İzmir'in Bayraklı ilçesinde kimya bölümü öğrencisinin internetten sipariş edip eve getirdiği siyanür devrilerek döküldü. Siyanürden etkilenen 5 kişilik ailede öğrencinin anne ve babası yaşamını yitirirken 2 kardeşi ve kendisi tedavi altına alındı.

İzmir'in Bayraklı ilçesinde üniversite kimya bölümü öğrencisi gencin internetten siparişle aldığı siyanürün evde dökülmesi üzerine öğrencinin anne ve babası öldü, iki kardeşi ile kendisi hastaneye kaldırıldı.

Alınan bilgiye göre, Soğukkuyu Mahallesi'nde bir apartmanda yaşayan Dokuz Eylül Üniversitesi Kimya Bölümü öğrencisi Mahmut Can Kalkan (21), deney yapmak için internetten siparişle potasyum siyanür aldı.

SİYANÜR DÖKÜLÜNCE TÜM AİLE BİREYLERİ ETKİLENDİ

İddiaya göre öğrencinin eve getirdiği siyanürü, küçük kardeşi Emir Can'ın devirerek dökmesi üzerine anne Fatma (39), Baba Mehmet (46), kardeşleri Mehmet Taha ve Emir Can Kalkan (4) ile kendisi etkilendi.

APARTMANDAKİLER TEDBİR AMAÇLI TAHLİYE EDİLDİ

Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine polis, sağlık ve AFAD ekipleri sevk edildi. Ekipler çevrede güvenlik önlemi alırken, apartmanda yaşayan diğer vatandaşlar tedbir amaçlı tahliye edildi.

HASTANEYE KALDIRILAN ANNE VE BABA HAYATINI KAYBETTİ

Siyanürden etkilenen beş kişilik aile, 112 Acil Servis ekiplerince hastaneye kaldırıldı. İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan baba Mehmet Kalkan ile Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan anne Fatma Kalkan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

3 KARDEŞİN TEDAVİLERİ DEVAM EDİYOR

Siyanürden etkilenen üç kardeşin Ege üniversitesi Tıp Fakültesindeki tedavilerinin devam ettiği öğrenildi.

SİYANÜRÜ DENEY YAPMAK İÇİN İNTERNETTEN SİPARİŞ VERMİŞ

Mahmut Can Kalkan'ın polis ekiplerine ilk ifadesinde, potasyum siyanürü deney yapmak için internetten sipariş verdiğini ve eve getirdiğini söylediği öğrenildi.

Gözetim altında bulunan Mahmut Can Kalkan'ın, tedavisinin ardından emniyete götürüleceği belirtildi.

Kaynak: AA / Güncel

Mahmut Can Bayraklı İzmir Haberler

500

Yorumlar (32)

Adınızı Yazın:

çok üzücü durum ama böylesine hayatı sonlandıracak öneme sahip kimyasal maddelere kolay ulaşılamaması lazım. . .

52
0
yanıtYanıtla
MURTAZA:

Ülkede eğitim seviyesi üst seviye okullarda kimya öğrencisi bunları yapacak kadar kendi branşından uzak. Bunları ortaokul öğrencisi yapmaz.

27
1
yanıtYanıtla
VATANDAŞ:

Yahu arkadaş nasıl bir memlekette yaşıyoruz. Bu denli ölümcül bir sıvı madde internette herkesin rahatlıkla satın alabileceği şekild enasıl barındırılır, satışına izin verilir. Neresi burası yaa. Muz cumhuriyetimi. Eyyy Yetkililer ankarada koltukta otururken el kaLDIRIP İND, İRMEKLE OLMUYOR BU İŞLER.

26
0
yanıtYanıtla
Zarar Ziyan:

El bombası pimini çekip ileri atmayan asker gibi. . Daha nice bunun gbi kıtlar var. . Trafikte durduk yere korna çalanları mı dersin, ağzından küfür hakaret eksik olmayan kıroları mı dersin, hepsi aynı kefede bence. Bunlar zarar ziyan. .

15
10
yanıtYanıtla
Jabbo:

e be cahil ne işin var siyanürle evin içinde! sen okusan ne olur okumasan ne olur!

15
10
yanıtYanıtla
...:

Çok üzücü :( Rabbim mekanlarını cennet eylesin çocukları da küçücük. . .

24
0
yanıtYanıtla
kadın:

İnanamıyorum. Çok acı baba ve annesinin ölümü kendi ellerinden olmuş. . . . çok üzüldüm

22
0
yanıtYanıtla
n.b:

Kimya depoları kimyasal madde satışlarında eskiden olduğu gibi öyle çok da serbest hareket edemiyorlar. Benim firmam ve diplomam olmadığından zararsız sıradan kimyasalları bile satın alamadım. Kimya Fakültesi öğrencisi olması bu maddeyi satın almasını kolaylaştırmıştır. Kaçıncı sınıf öğrencisi bilmiyorum ama korunma ile ilgili yeterli eğitimin verilmediğini düşünüyorum. Bizim insanımız elini yakmayan burnuna kötü kokusu gelmeyen maddeleri zararsız sanıyor. . Üzücü bir olay. .

22
0
yanıtYanıtla
yorumcu:

internetten siyanür satışımı var buna nasıl izin veriliyor hayret. . .

21
0
yanıtYanıtla
KİMYADA 41. YIL:

Kimya öğreniminin her seviyesinde kimyasalların ve diğer cam malzemelerin labaratuar ortamı dışında kullanılmsının can ve mal sağlığı açısından son derece tehlikeli olduğu çevre ve insan sağlığı açısından tehlikeli atıklar oluşturabileceği fakültelerin birinci sınıfında ders olarak okutulması şarttır. . . .

21
0
yanıtYanıtla
Tüm 32 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title