Haberler

İstanbul Üniversitesi "Dünyanın En İyi 500 Üniversitesi Listesi"nde

Güncelleme:

İstanbuıl Üniversitesi, yüksek öğrenim alanında otoritelerinden biri olarak kabul edilen Jiao Tong Üniversitesi'nin 2013 yılı listesine 404. sıradan girdi.

İstanbul Üniversitesi (İÜ), yükseköğrenim alanında etkili değerlendirme otoritelerinden biri olarak kabul edilen Jiao Tong Üniversitesi'nin her yıl hazırladığı "Dünyanın En İyi 500 Üniversitesi" listesine 9'uncu kez 404'üncü sıradan girdi.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Şangay'daki Jiao Tong Üniversitesi, her yıl hazırladığı "Dünyanın En İyi 500 Üniversitesi 2013" listesini bugün açıkladı.

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ 404'ÜNCÜ SIRADAN GİRDİ

Listeye 404'üncü sıradan giren İÜ, mezunların başarısına göre 124'üncü, bilimsel yayın sayısına göre 279'uncu, öğretim üyesi başına düşen yayın sayısına göre 347'nci oldu. Üniversite, toplamda 400-500 bandında yer aldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Rektör Prof. Dr. Yunus Söylet, üniversitenin 2013'te de "Dünyanın İlk 500 Üniversitesi" arasına girerek, Türkiye'yi dünya yükseköğretim alanında gururla temsil ettiğini belirtti.

REKTÖR ÇALIŞANLARI VE ÖĞRENCİLERİ KUTLADI

Söylet, açıklamasında şunları kaydetti: "İÜ, bu zorlu yarışta başarısını, disiplinli, programlı ve bilim odaklı çalışmasına borçlu. Bilimsel ve akademik çalışmalara çok destek verdik. Öğretim üyelerimize özgür bir araştırma ortamı sağladık. Araştırmacılarımıza olanaklar çerçevesinde yapabileceğimizin en üstünü yaparak önemli olanaklar sunduk. Yayınlara ciddi destek verdik. Sonuçta bu başarı her yıl artarak devam etmekte. Göreve geldiğim 2009'dan bu yana İÜ'nün uluslararası bilimsel yayın sayısı yüzde 30'u aşan oranda arttı. Öğretim üyesi başına düşen makale sayısında da yüzde 25'lik artışla büyük bir başarıyı yakaladık. Bu bizim bilimsel yayınlarımızın çok hızlı biçimde arttığını gösteriyor. Bu başarıya imza atan özverili hocalarımızı, onlara destek veren idari personelimizi ve tüm bu çalışmalarımızın motivasyon kaynağı olan öğrencilerimizi kutlarım."

9. KEZ SIRALAMAYA GİREN TEK TÜRK ÜNİVERSİTESİ

Jiao Tong Üniversitesi'nin 2003'ten bu yana yaptığı "Dünyanın En İyi 500 Üniversitesi" sıralamasına ilk kez 2003'te giren İÜ, 2005, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012 ve son olarak 2013'te sıralamada yer aldı. Üniversite, "Dünyanın En İyi 500 Üniversitesi" sıralamasına 9 defa giren "tek" Türk üniversitesi oldu.

LİSTEDE İLK 10'A GİREN ÜNİVERSİTELER

"Harvard University, Stanford University, University of California- Berkeley, Massachusetts Institute of Technology, University of Cambridge, California Institute of Technology, Princeton University, Columbia University, University of Chicago, University of Oxford." - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Üniversitesi Yunus Söylet Politika Güncel Haberler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

500

Yorumlar (18)

demokrat:

Böyle seçim sonuçlarıyla akademisyenden mi konuşabilinir bu ülkede. Senede bir patent bile çikmiyor, unutmayın marmarayı ve hava limanını biz değil Japon yapmışdır.

29
1
yanıtYanıtla
mantık diyor kimustafaeren@hotmail.com:

Akademisyenin işi zaten siyasete karışmak değildir Sayın Demokrat. Adını ''demokrat'' yazarken yorumlarını bir daha düşün derim. Akademisyenin işi öğrenciye eğitim vermek ve projeler geliştirmektir. Ayrıca patent dediğiniz iş o kadar basit bi iş değildir. Ayrıca Türkiye''deki patent Avrupa veya Amerika''da geçerli değildir. Tüm dünya çapında bir patent sahibi olmak istiyorsan hem yüksek bir maliyeti hem de uzun bir zamanı(birkaç yıl) gözden çıkarmak zorundasın. Sanayinin içindeki bir mühendis olarak söylüyorum her yıl sadece Türkiye''deki Ford''un aldığı yüzlerce patent başvurusu ve onlarca patent var. Bunu Türk mühendisleri alıyor.

yanıt0
yanıt0
ank:

odtülülere duyrulur...kendilerini bir ... sanıyorlar ya

10
10
yanıtYanıtla
Üfürük''cü:

Ne var bunda, bizimde Imamhatipcilerimiz var. Onlarin üfürükleri bize yeterde artar bile :))

11
8
yanıtYanıtla
KAAN:

BİZ BİDE DÜNYA LİDERİ OLUCAZ

16
2
yanıtYanıtla
burakk:

İTÜ,YILDIZ, ODTÜ LİSTEYE GİRMEDİYSE PEK İYİ BİR ARAŞTIRMA OLMAMIŞTIR

6
11
yanıtYanıtla
harran-üniversitesi:

işte böyle aşagılık komleksi haberlerle gençlere ceddini unutturdunuz.dünyanın ilk üniversitesi bu topraklarda harran da kurulmuştur.o methetiginiz üniversitelerde ali kuşçu nun ibn-i sina nın kitapları okutuluyor.cebir ilmi necm ilmi bu topraklardan dünyaya yayılmıştır.tüm dünya matamatik ilminin vergisini ödese islam alemi yokluk çekmez.

4
11
yanıtYanıtla
BURAK ERGÜL:

İTÜ,YILDIZ, ODTÜ LİSTEYE GİRMEDİYSE PEK İYİ BİR ARAŞTIRMA OLMAMIŞTIR

4
9
yanıtYanıtla
melih gökçek:

gödtü defi hacet ünileri tamamen komunist şişirmesiyle dünyada sayılı üniversiteler imajı veriyolar.halbuki öğrencilerine baksan çoğunluğu dalavereyle üniye yerleşmişler.

1
7
yanıtYanıtla
Üniversitelerimiz Neden 500de Değil:

Bu sorunun cevabı açık ve net. Lisansüstü öğrencisi alımlarında akademisyenlerimiz genelde kendi sevdikleri öğrencileri alıyorlar hak edeni almıyorlar (her yerde geçerli olmasa da bu doğru)Ayrıca akademisyenlerimiz araştırma yapmak için uğraşmıyor devletin verdiği imkanları çıkar amaçlı kullanıyor. Daha önce yazılan bir doktoradan 4-5 ayrı makale çıkarıp ortaya atıyor ve akademik seviyeleri genelde düşük. Ayrıca üniversite öğrencileri bilim konusunda maddi ve manevi olarak özendirilmiyor. Daha nice şeyler sayabilirim de neyse...

7
0
yanıtYanıtla
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title