Haberler

Isparta Şehidine Ağladı

Van'ın Muradiye İlçesinde Mahkum Taşıyan Minibüsün Kaza Yapması Sonucu Şehit Olan Jandarma Uzman Çavuş Gökhan Üçler, Memleketi Isparta'da Gözyaşları Arasında Toprağa Verildi.

Van'ın Muradiye ilçesinde mahkum taşıyan minibüsün kaza yapması sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Gökhan Üçler, memleketi Isparta'da gözyaşları arasında toprağa verildi.

Van'dan özel bir uçakla Isparta havaalanına getirilen şehit uzman çavuşun cenazesi buradan alınarak törenin yapılacağı Hükümet Meydanı'na getirildi. Binlerce vatandaşın "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları arasında yapılan törende konuşan Garnizon Komutanı Tuğgeneral Enver Topuz, "Bir millet ancak kutsal değerleri uğruna can vermeye hazır evlatları var oldukça varlığına sürdürebilme şansına ve de hakkına sahiptir. Geçmişte olduğu gibi yüce Türk milleti bugünde kanı ve canı pahasına kurduğu Türkiye Cumhuriyeti ve onun değerlerini korumak adına hiçbir fedakarlıktan kaçınmamaktadır" dedi.

Şehit uzman çavuşun 2.5 yaşındaki kızı Hayriye Üçler, babasının cenazesinde olaylardan habersiz şaşkınlıkla çevreyi izlerken, annesi Zühal Üçler ise kayınvalidesine sarılarak güçlükle ayakta durabildi.

Şahit uzman çavuşun annesi Hatice Üçler, oğlunun şehit olacağının kendi içine doğduğunu söyleyerek, "Sanki şehit olacağını biliyordu. Anne ben şehit olursam eşime ve çocuğuma sahip çıkın demişti, Bugünde cenazesi geldi" dedi.

Baba Ali Üçler ve anne Hatice Üçler törende üzerlerine "Şehitler ölmez vatan bölünmez" yazılı tişört giydi. Tören sırasında baygınlık geçiren şehit uzman çavuşun teyzesi Sevgi Özsoy, yeğeninin tabutuna sarılarak uzun süre ağladı.

Cenaze törenine Isparta Valisi Şemsettin Uzun, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Enver Topuz, Eğirdir Dağ Komando Okulu komutanı Tuğgeneral Yıldırım Güvenç, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, askeri erkan ve binlerce vatandaş katıldı.

Hükümet meydanında düzenlenen törende kılınan cenaze namazının ardından şahit uzman çavuşun cenazesi, Isparta Şehitliği'nde toprağa verildi.

(AT-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

title