Haberler

IŞİD, Yezidi İlçesi Şengal'i Ele Geçirdi

Güncelleme:

Şiddetli çatışmaların yaşandığı Şengal'de peşmerge kuvvetlerinin geri çekilmesi sonucu kent IŞİD militanlarının kontrolüne geçti. Halk korkudan dağa çıkmaya başladı.

Musul'dan Suriye sınırına koridor açmak için peşmerge kuvvetlerine saldıran IŞİD militanları ile Suriye sınırında çatışmalar sürerken IŞİD, Telahfer'den yüzlerce Türkmen ailenin sığındığı Yezidi ilçesi Sincar'ı ele geçirdi. İlçeden binlerce insan Sincar dağına kaçıyor.

ÇATIŞMALAR ŞİDDETLENDİ

Çatışmaların yoğunlaştığı Zummar kasabasının da IŞİD'in eline geçtiği ileri sürüldü. Musul'dan Suriye sınırına doğru hareket halinde olan binlerce IŞİD militanı ile peşmergeler arasında yer yer şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

AİLELER DAĞA ÇIKMAYA BAŞLADI

Peşmerge kuvvetleri, IŞİD'in bir çok noktadan saldırısına daha fazla dayanamayarak geri çekildi. bugün saat 10.00 sıralarında IŞİD kuvvetleri Şengal'e girdi. IŞİD kuvvetlerinin ilçeye girmesi öncesinde aralarında ilçeye sığınan yüzlerce Türkmen ailesi ve Yezidi Kürtler Şengal dağına kaçmaya başladı. Aralarında kadın, çocuk ve yaşlıların da olduğu aileler dağa çıkarak IŞİD'dan kurtulmaya çalışıyor. Şengal ve Zummar ve KESK kasabalarına bağlı bir çok köy de IŞİD'in eline geçti. Zummar kasabasının da bugün Sabah saatlerinden itibaren IŞİD güçlerinin kontrolüne geçtiği bildirildi.

SAVUNMA HATTI OLUŞTURULUYOR

Peşmergenin savunma amaçlı geri hatta çekilmesi nedeniyle, Suriye'nin Rojava bölgesinden yüzlerce YPG'li yardım amacıyla Kürdistan bölgesine geçti. YPG birliklerinin Şengal kasabasına doğru hareket halinde olduğu ileri sürüldü. Musul'dan Suriye'ye açılan Rabi ilçesindeki sınır kapısı ise YPG'nin kontrolüne geçti. Rabia'nın karşısında yer alan Suriye'nin Tilkoçer (Yarubiye) sınır kapısı ile birleştiği ve YPG'nin yanısıra KYB peşmergelerinin de sınır kapılarını korumak için bölgeye askeri yığınak yaptığı öğrenildi. Şengal ilçesini alarak Suriye sınırına ilerleyen ve sınır kapılarını almayı hedefleyen IŞİD saldırısına karşı koymak için KDP, KYB peşmergeleri ile YPG'nin güçlü bir savunma hattı oluşturmaya çalıştığı bildirildi.

"ÇOK AĞIR SİLAHLAR VAR"

Bu arada IŞİD'e karşı kapsamlı bir saldırı yapmak amacıyla Kürt yönetiminin beklediği ağır silahların da uçakla Erbil havaalanna geldiği bildirildi. Rudaw gazetesine konuşan Peşmerge Bakanlığı sorumlusu Helgurt Hikmet, "Ağır silahlar havaalanına ulaştı. Çok ağır silahlar var. Bunları IŞİD'e karşı kullanacağız" dedi. (Kaynak: Milliyet)

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Sincar Dağı Zummar Suriye Musul Dünya Güncel Haberler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

Bahçeli, paşalardan birinin aftan yararlanmasına itiraz etti: Ben olsam çıkarmazdım

Bahçeli, paşalardan birinin aftan yararlanmasına itiraz etti: Ben olsam çıkarmazdım

500

Yorumlar (136)

şerwan:

hpg devredeyse işşş tamam işid mitmiştir

114
8
yanıtYanıtla
turk:

bekle serevsiz isid ypg geliyorrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr herbiji berxodana ypg

28
50
yanıtYanıtla
müslüman:

''''Allah ypg ye pkk ya güc versin'''' diyen mal herifler. ypg pkk komünist ateist terör örgütü, din le alakalari yok. sizin beyninize oksijen girmiyor mu?

48
12
yanıtYanıtla
1995ponpirik_fb@hotmail.com:

birde senin beynine gitse..müslüman dedgn işid kafa kesyr Allahın adını anarak..hey allahm ne günlere kaldk.pkkyıda işidide ve senin gibileride Allah kahretsn

yanıt0
yanıt0
roj:

yezidiler katıksız kafirdir öyle böyle değil adamlar kafalarına kendi çivi çakıyor..böyle cahil batıl inançlı kişilere ışid ancak yola getirir.. bu yezidiler için gebermeye gidenlerde ebedi cehennemlik. yezidiler hizbulşeytandır..

10
39
yanıtYanıtla
şerwan:

ypg ypj peşmergeler faşizme mazar olaçak

42
6
yanıtYanıtla
hak:

bu it sürüsüne karşı bir tek kürtler mücadele veriyor

14
30
yanıtYanıtla
ahmetaliko1@yahoo.com:

Vay salak, dağa kaçarak her zamanki gibimi...

yanıt0
yanıt0
mehmetmehmetsenturkk@hotmail.com:

mal zaten kurtlerı yendıler.sın efendınzı ısraıl yarıdm yapamsı laızm

yanıt0
yanıt0
hakhakhakhak@hotmail.com:

ahmet denilen döl israfı o yüzdenmi 30 senedir son sistem teknolojinizle yenemediniz değilmi

yanıt0
yanıt0
Tüm 136 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title