Haberler

İşgücü Piyasası Analiz Eğitimleri Başladı

Türkiye İş Kurumu(İŞKUR) Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen "İşgücü Piyasası Analizi Raporu Hazırlama Eğitimi" Samsun'da başladı...

Türkiye İş Kurumu(İŞKUR) Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen "İşgücü Piyasası Analizi Raporu Hazırlama Eğitimi" Samsun'da başladı.

14-16 Kasım tarihleri arasında Nort Point Hotel'de düzenlenecek eğitime Samsun, Adana, Artvin, Erzincan, Giresun, Gümüşhane, Amasya, Bayburt, Rize, Trabzon, Sivas, Sinop, Ardahan, İstanbul, Antalya ve İzmir'deki İŞKUR Müdürlüklerinden 46 personel katılıyor.

Eğitim öncesi açılış konuşmasını yapan İŞKUR İl Müdürü Hasan Kılıçaslan, "1946 yılında İş ve İşçi Bulma Kurumu ile başlayan İŞKUR, 2012 yılına geldiğinde çok aşamalar geçirdi. İŞKUR, 'kapansın mı, devam etsin mi' noktasından bugüne en gözde kurum durumuna gelmiştir. İŞKUR'un Türkiye'deki hazineden sonra en büyük bütçe haline gelmesi gücümüze güç kattı. Büyümek ve zirveye çıkmak kolay ama zirvede durmak zor. Kurumumuzun bu yükselişi ve hizmet aşkı devam eder diye temenni ediyorum. İşgücü piyasası ve analiz çalışmaları bizim olmazsa olmazlarımızdan bir tanesidir. Çünkü bugünümüzü tanımak, yarınımıza ışık tutmak açısından çok önemlidir. Bugününü bilmeyen, yarını için planlar yapmayan insanın çalışmaları boştur" dedi.

İşgücü piyasası analiz eğitiminin pilot il olarak Samsun seçildiğini ve bu çalışmanın sonuç raporunun diğer iller için model olacağını ifade eden İŞKUR Genel Müdürlüğü İşgücü Piyasası ve İstatistik Dairesi Başkanı Abdullatif Gökdere, "4904 sayılı Türkiye İş Kanunu'nda yine İşgücü Piyasası ve İstatistik Dairesi Başkanlığı'nın görevleri arasında yerel ve ulusal bazda değerlendirmek, analiz etmek, yorumlamak ve yayımlamak, işgücü arz ve talebinin belirlenmesine yönelik işgücü analizleri yapmak ve yaptırmak görevleri arasında yer almaktadır. Bu kapsamda il müdürlükleri 10 Eylül - 31 Ekim tarihleri arasında sahaya inmiş ve işgücü piyasası araştırmalarını gerçekleştirmiştir. Bu araştırma için Samsun ve Tokat illeri pilot bölge olarak seçilmiştir. 14 il örnekleme yöntemi, geriye kalan 65 il ise tam sayım yöntemi olmak üzere dün itibariyle 65 bin 158 iş yeri ziyaret edilmiş ve veri girişleri tamamlanmıştır. Söz konusu araştırma kapsamında işyerlerinin yüz 100'ünün ziyaret edilmesi, il müdürlüklerinin iş yeri ziyaret hedefi, açık iş ve işe yerleştirme hedeflerine katkı sağlamış, işe yeni başlayan iş ve meslek danışmanlarının iş yerler ile diyaloglar kurmasına, aylarca emek verilerek hazırlanan koordinatör, ziyaretçi el kitabı ve soru kağıdı ile iş yerlerinin öncesi, halihazırdaki durumu ve geleceği ile ilgili bilgilerin edinilmesine, işgücü piyasasını tanımalarına ve dolayısıyla mesleki anlamda gelişmelerine büyük katkılar sağlamıştır" diye konuştu.

Daha sonra İŞKUR eğitimcileri Mehmet Bayhan, Nurgül Ögüt, Berat Mustafa Özen ve Oğuzhan Akyıldırım tarafından İŞKUR sistem tablolarının tanıtımı, haber bülteni hazırlanırken dikkat edilecek kurallar, pratik haber bülteninin katılımcılar tarafından hazırlanması, il işgücü piyasası analiz raporu yazım kuralları ve pratik işgücü piyasası analiz raporunun katılımcılar tarafından yazılımı hakkında eğitimler verildi.

Eğitim programı 16 Kasım'da sona erecek. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Artvin Samsun Politika Güncel Haberler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title