Haberler

İlknur Peder’in Azmi Annelere Işık Tutuyor

Güncelleme:

NT Mağazaları İzmir Bornova Şubesi'nde Düzenlenen "Annelik Okulu" Eğitim Programı Mezunlarını Vermeye Devam Ediyor.

Yaşama azmi ve sevinci ile tüm engelleri aşan Psikolog İlknur Peder'in verdiği eğitim programları yoğun ilgi görüyor.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun 2010 yılının ilk üç ayı verilerinde bir önceki yılın aynı dönemine göre boşanma oranında yüzde 4,9 oranında artış gözleniyor. Evlenme oranlarında da yaşanan yüzde 9,9'luk azalma istatistikte göze çarpan bir diğer veri olarak karşımıza çıkıyor. NT Mağazaları aile kurumunun daha sağlam temellere oturtulmasını amaçladığı annelik ve aile eğitimi dersleri ile toplum yapısının korunmasına destek oluyor.

Mağazalarında kültürel aktivitelere de büyük önem veren NT, şubelerinde düzenlediği eğitimlerle de bölgesinde çekim merkezi oluyor. Şu an İzmir Bornova şubesinde gerçekleştirilen "Annelik Okulu" eğitim programı Psikolog İlknur Peder'in akademik bilgilerini yaşamla birleştirdiği dersleriyle devam ediyor.

Psikolog İlknur Peder yaşama azimle bağlanan ve aldığı eğitimlerle kendisini yetiştirerek hayata sımsıkı bağlanan engelli bir bayan. Doğuştan iki kolu ve bir bacağı olmayan Peder büyük başarı göstererek 18 yaşında başladığı eğitim hayatında bir yılda ilköğretim ve iki buçuk yılda lise eğitimini tamamlar. Ege Üniversitesi Psikoloji bölümünü kazanan İlknur Peder başarılı bir dereceyle fakülteden mezun olur. Peder şu an Köprü Psikolojik Danışmanlık adıyla kurduğu kendi firmasında evlilik danışmanlığı ve bireysel psikolojik danışmanlık hizmeti vermekte. Ayrıca katıldığı eğitim programları ve seminerlerle de binlerce kişiye ulaşarak bilgilerini geniş kitlelerle paylaşmaya devam ediyor.

İLKNUR PEDER'DEN ANNELERE ÖNEMLİ MESAJ

Psikolog İlknur Peder NT Mağazaları'nın bu tür etkinliklerle sosyal sorumluluk bilincinin gereğini yerine getirdiğini, sadece ticari kazancın değil insanların ve ailenin gelişimi için üzerine düşeni yapan bir kurum olduğunu belirtiyor. Başarılı Psikolog bu açıdan böyle bir etkinlikte yer almaktan gurur duyduğunu dile getiriyor. İlknur Peder eğitimlerinde annelere özellikle mükemmel anne olabilmek için çabalamanın yanlış olduğunun altını çiziyor. Annelikte asıl amacın hayatı huzurla içtenlikle yaşayabilen, karşılaştığı sorunlarla da mücadele edebilen bir anne olmak ve çocuklarına bu şekilde bir model olmanın önemine dikkat çekiyor. Peder mükemmel anne olma çabasına giren annelerin elinde olmadan gerginleştiklerini, sinirlerinin yıprandığını ve bunun sonucunda çocuğuyla ve eşiyle ilişkisine olumsuz yansıdığına dikkat çekiyor.

NT Mağazaları Bornova şubesinde bir gün süreyle verilen Annelik Eğitimi programı içeriğiyle aile hayatının daha sağlıklı sürmesine katkı sağlıyor. Programa katılan annelere aile içi iletişim, çocuk eğitimi, eşler arası iletişim ve ev hanımlarının kendilerini geliştirme yolları gibi konularda eğitim veriliyor. Eğitimi koordine eden Bornova Mağaza Müdürü Kürşat Yüce annelerin eğitime büyük ilgisinin olduğunu belirtiyor. Yüce, eğitime katılan annelerin katılım belgesine verdikleri önemi bazı annelerin katılım belgesini çerçeveletip evlerine asarak gösterdiklerini dile getiriyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title